Wat te doen vandaag met de kinderen

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes om te doen met de kinderen!

Wat te doen vandaag met de kinderen. Voor de kinderen zijn er in Nederland talloze uitjes te bedenken. Zowel in de grote steden van de Randstad als in de provincies en op de Waddeneilanden zijn er leuke dingen te doen.

Wat te doen met de kinderen?

Wil je een dagje met de kinderen naar een attractiepark, dierentuin of zwembad? Of zoek je nog iets anders? Je bent hier op het juiste adres. Hieronder vindt je een aantal leuke uitstapjes voor kinderen uitgelicht.

Kinderuitjes in de Randstad

De randstad omvat de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht en biedt ontzettend veel vermaak voor kids. Artis, de bekendste dierentuin van Nederland, bevindt zich in Amsterdam en is een ontzettend leuk uitstapje voor de hele familie. Op zoek naar een attractiepark?

Met een dagje uit naar Drievliet in Den Haag bezorg je de kinderen een onvergetelijke dag. Heb je al wat oudere kinderen en zoek je een spectaculair uitje? Breng dan de Amsterdam Dungeon eens een bezoekje. Echte acteurs brengen hier de huiveringwekkende geschiedenis van Nederland tot leven, alleen voor echte durfallen!

Erg bijzonder is ook een bezoekje aan het Omniversum, een filmtheater met een enorm projectiescherm waarbij het lijkt alsof je ín de film zit. Je ziet het: genoeg te doen in de Randstad!

Uitjes met kinderen in de provincie

Ook in de overige provincies van Nederland zijn grenzeloze mogelijkheden om op pad te gaan met de kinderen. Zo vind je in Flevoland het bekendste pretpark van Nederland: Walibi Holland. Hier kun je de hoogste, snelste en langste achtbaan van de Benelux uitproberen.

Zowel de kleintjes als al wat oudere kinderen, maar ook volwassenen kunnen hier een spectaculaire dag beleven. Naast talloze spectaculaire attracties worden hier ook leuke shows gegeven. Mag het allemaal wel wat rustiger?

Ga dan met de kinderen naar het noorden van het land en breng Familiepark Nienoord eens een bezoekje. Dit outdoor speelpark heeft talloze leuke attracties, speeltoestellen en zelfs een echte miniatuurstoomtrein waarin een ritje gemaakt kan worden.

Met kinderen uit op de waddeneilanden

Ga je op vakantie naar een van de prachtige waddeneilanden van Nederland en ben je benieuwd of je daar ook terecht kunt voor leuke kinderuitjes? Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan het Natuurcentrum Ameland? Hier wordt op een leuke manier van alles uitgelegd over de Amelandse natuur.

Ook zijn hier meer dan 200 vissoorten te bewonderen in het Noordzee-aquarium. Of ga met de kleintjes eens naar de kinderboerderij op Terschelling. Daarnaast zijn er op de eilanden ook leuke (indoor) speeltuinen om eens met de kinderen naartoe te gaan.

Ontdek de wonderen van de dierentuin

Een dagje uit met de kinderen naar de dierentuin is altijd een hit. Nederland biedt een verscheidenheid aan dierentuinen waar kinderen kunnen leren over exotische dieren en hun habitats. Van het observeren van de speelse apen tot het bewonderen van de majestueuze olifanten, elk bezoek is een kans om iets nieuws te leren. Bovendien hebben veel dierentuinen speciale speeltuinen en educatieve programma’s die specifiek gericht zijn op jongere bezoekers.

Avontuur in de natuur

Trek de natuur in voor een dag vol avontuur. Nederland zit vol met prachtige nationale parken en natuurreservaten waar gezinnen kunnen wandelen, fietsen en de natuurlijke wereld verkennen. Pak een verrekijker om vogels te spotten of volg een natuureducatietrail die speciaal is ontworpen voor kinderen. Het is niet alleen leuk, maar ook een geweldige manier voor kinderen om respect voor de natuur te ontwikkelen.

Creatief aan de slag

Bezoek een creatief workshopcentrum of een kunstatelier waar kinderen de vrijheid hebben om hun eigen kunstwerken te maken. Van schilderen en kleien tot bouwen met recyclable materialen, deze workshops stimuleren de creativiteit en geven kinderen een tastbaar aandenken om mee naar huis te nemen. Het is een perfecte activiteit voor regenachtige dagen of wanneer de kinderen even binnen moeten blijven.

Waterpret en zwemplezier

Als het weer het toelaat, overweeg dan een bezoek aan een van de vele waterparken of zwembaden in Nederland. Veel locaties bieden peuterbaden, golfslagbaden en spannende glijbanen die gegarandeerd voor uren plezier zorgen. Zwemmen is niet alleen leuk, maar ook een uitstekende vorm van lichaamsbeweging voor kinderen van alle leeftijden.

Educatieve musea

Nederland heeft tal van interactieve musea die zijn ontworpen om zowel educatief als leuk te zijn voor kinderen. Of het nu gaat om wetenschap, technologie, geschiedenis of kunst, er is altijd een museum dat de nieuwsgierigheid van uw kind zal wekken. Veel musea bieden speciale kindertours en activiteiten die leren leuk maken.

Alle provincies, steden en eilanden

Kinderuitjes in de provincies, grote steden en Waddeneilanden van Nederland. Maak jouw keuze en binnen no-time ben je een gezellig dagje weg in Nederland!