Musea in Noord-Holland

Dagje uit naar musea in Noord-Holland.

Musea in Noord-Holland

Noord-Holland is te vinden in het noordwesten van ons land. In de gehele provincie wonen in totaal meer dan 2,7 miljoen mensen. De hoofdstad van de provincie is Haarlem, maar Amsterdam is verreweg de grootste stad. Amsterdam is dan ook de hoofdstad van het land.

De provincie Noord-Holland grenst onder andere aan Zuid-Holland, Utrecht en aan de Noordzee en Waddenzee. Op cultureel vlak is Noord-Holland de place to be!

De musea in de provincie Noord-Holland

Zoals te verwachten valt, zijn er in Noord-Holland talloze musea te vinden. De meeste hiervan zijn in Amsterdam te vinden, hier zijn er al bijna honderd gevestigd! In Amsterdam zijn enkele van de bekendste musea van ons land te vinden zoals het Rijksmuseum, het Anne Frank huis, het Van Gogh Museum en Het Rembrandthuis.

Een ander leuk museum in Amsterdam is Tassenmuseum Hendrikje, het grootste tassenmuseum van de wereld! Dit museum is te vinden in een oude burgemeesterswoning uit 1664. Hier kunt u als bezoeker alles leren over de 500-jarige geschiedenis van de Westerse tas. Er zijn meer dan 4000 objecten te bekijken, van een tas van Madonna tot een 16e-eeuwse geitenleren bundel.

Een ander bekend museum in Noord-Holland is Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Hier leert u alles over het leven rondom en op de (voormalige) Zuiderzee. Er is een binnen- en een buitenmuseum. In het binnenmuseum vindt u de schatkamer van de Zuiderzee, met onder andere een schepenhal en verschillende tentoonstellingen. Het buitenmuseum is meer een museumdorp, met meer dan 140 historische winkels, huizen en werkplaatsen.

Andere musea in Noord-Holland die ook zeker een bezoekje waard zijn;

In heel Noord-Holland zijn tal van musea!

Maak uw uitje in Noord-Holland compleet!

Wilt u er een compleet dagje uit van maken in Noord-Holland? Dat is uiteraard geen probleem, er is genoeg te doen! Lekker uit eten, een bezoekje aan de bios, een creatief uitje of een sportief dagje weg? Bekijk de uitjes op onze website en onderneem snel een leuke activiteit!