Westfries Museum

Westfries Museum

Ga eens naar het Westfries Museum.

Roode Steen 1
1621 CV Hoorn

Het Westfries Museum is gevestigd in het oude Statencollege, een statig Rijksmonument. De monumentale huisvesting geeft het museum een bijzonder karakter. Het museum toont de rijkdom van de Gouden Eeuw in meer dan 25 ingerichte stijlkamers met schilderkunst, porselein, glas- en zilverwerk. Stap door de poorten van het 17de-eeuwse monument en wandel de Gouden Eeuw binnen.

Westfries Museum

Een echte aanrader in het museum is de Virtual Reality ‘Kaap Varen’. Dankzij het gebruik van de nieuwste virtual reality technieken heb je het gevoel er bij te zijn wanneer de twee schepen in de haven van Hoorn worden klaargemaakt voor de expeditie. Het is alsof je zelf in een klein bootje meevaart wanneer de schepen op weg zijn naar Texel en in een volgende scène terecht komen in een vliegende storm op de Atlantische Oceaan.

Elke vier maanden heeft het Westfries Museum een nieuwe tentoonstelling . Van 9 juni 2018 tot 1 oktober 2018 is de tentoonstelling Lage Landen te zien. Lage Landen is een prachtige reis door vier eeuwen Nederlandse landschapsschilderkunst aan de hand van veertig parels uit de collectie van het Rijksmuseum. In het Westfries Museum zijn daarnaast een tiental recente aanwinsten uit de eigen collectie te zien uit het legaat Frans le Cocq d’Armandville.

Van 20 oktober 2018 tot en met 20 januari 2019 exposeert het Westfries Museum ‘Indische Pracht’, met veertig werken van fotograaf Dennis A-Tjak. Met zijn oogstrelende, technisch perfecte maar ook mystieke en eigenzinnige fotografie weet Dennis A-Tjak als geen ander de fascinatie voor de Indonesische flora te verbeelden. Het is deze fascinatie die Dennis A-Tjak verbindt met de Hollanders die in de zeventiende- en achttiende eeuw in dienst van de VOC Oost-Indië bezochten.

Adres Westfries Museum

Roode Steen 1
1621 CV Hoorn

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs