Golfen in Nederland

Golfen is een favoriete sport in Nederland!

Golfen in Nederland is populair! Lekker in de buitenlucht bezig zijn en dan dat balletje lekker wegslaan!

Golfen in Nederland

In heel Nederland zijn er tal van golfbanen. Golfen in Nederland, per provincie zijn er een groot diversiteit aan golfbanen. Het aantal golfers in Nederland neemt jaarlijks toe en daarmee is golfen een van de snelst groeiende sporten in Nederland.

Bekende golfbanen in Nederland vind je onder andere in Noord-Holland en De Noordwijkse en Hilversumsche Golf Club in Utrecht is dat de Utrechtse Golfclub ‘de Pan’en in Zuid- Holland is de Kennemer Golf & Country Club een bekende baan.

Inmiddels zijn er meer dan 250 golfclubs in Nederland. De Koninklijke Haagsche G&CC is de beste golfbaan van Nederland.

NGF – Koninklijke Nederlandse Golf Federatie

De NGF is een Nederlandse sportorganisatie. De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie zet zich in ten behoeve van alle amateurgolfspelers in Nederland. Daarnaast houde de NGF zich bezig met de ontwikkeling van golf in Nederland in de breedste zin.

Lees alles over de NGF

Golf in de Regio

Golfen is een prachtige sport en is een combinatie van mentale en lichamelijke inspanning. Golfen is in de buitenlucht, door het weer is de omstandigheid altijd anders. Je kunt alleen golfen maar ook met een groep. Golfen is actief en ontspannend!  Ga met een traditionele golf buggy en (elektrische) golf trolley de baan op!

Golfen is voor iedereen!

Wil je leren golfen? Bezoek een golfbaan in je regio. Bij golfbanen zijn ook verenigingen waar je meer dan welkom bent! Volg een kennismaking les of een clinic dat is een goede manier om te beginnen met golfen.

Golf is geen dure sport! en voordat je het weet sla je de eerste bal raak! Er zijn verschillende soorten golfbanen afhankelijk van de locatie.
Linksbanen (ook wel zeebanen genoemd) zijn wellicht de moeilijkste, bosbanen die vooral in de bosrijke gebieden zijn. Aan de kust vind je de parkbanen. Glooiende banen zijn golfbanen die veelal op voormalige landgoederen werden aangelegd of Polderbanen deze zijn meestal vrij vlak. De meeste golfbanen hebben 18 holes.

Ga je er een heel weekend tussen uit om sportief te gaan golfen? Wat een goed idee! Golfen in Nederland kan in alle provincies.

Golfen in Drenthe

In Drenthe vind je mooie golfbanen. Drenthe heeft uitgestrekte natuur gebieden, wandel en golf in de bosrijke omgeving zoals in Zeijen. Bij de Drentsche Golf & Country Club oefenen op een wedstrijdbaan van 27 holes. Ook zijn er Pitch&Putt banen om te oefenen zoals bij Pitch&Putt in Koekange of Ga lekker golfen in Roden bij golfclub Holthuizen.

In Drenthe vind je zeker wel een geschikte golfbaan!

Golfen in Flevoland

In Flevoland vind je ruime keuze aan banen. Meer dan 10 banen in de provincie waar je een lekker balletje kunt slaan! Bezoek bijvoorbeeld Shortgolf Swifterbant, Shortgolf Swifterbant heeft twee derde van het reguliere golfspel, dat zit in de lengte van de holes. Bij Shortgolf golf je meer maar loopt minder. Ook kun je in Emmeloord en Harderwijk een fijn balletje slaan! Bezoek in Flevoland ook de Openbare GC Dronten. Daar kun je golfen op twee banen: Golf Residentie Dronten (18 holes) en Openbare GC Dronten (9 holes).

Golfen in Noord-Holland

In Noord-Holland kun je golfen bij wel 40 golfbanen! In de hele provincie vind je verschillende soorten banen. Volgens kenners is
De Kennemer de nummer twee van de Noord-Hollandse golfbanen. De linksbaan in Zandvoort wordt gerekend tot de mooiste banen van de wereld. Ook op het eiland Texel vind je een mooie baan! Iedereen is van harte welkom op Golfbaan De Texelse. De Texelse heeft een mooie baan met grote greens, duinen en waterpartijen. Ben je een beginner? dan kun je daar op de Par 3-baan terecht. Voor de geoefende golfer is er de uitdagende Par 72.

Golfen in Zuid-Holland

Bezoek in Zuid-Holland zeer zeker ook Golfbaan Ockenburgh. De golfbaan is een mooie compacte 9-holes baan. Zuid-Holland telt meer dan Er zijn 40 golfbanen. De bekendste is golfbaan is de duinbaan van de Koninklijke Haagsche in Wassenaar. Deze golfbaan scoort erg goed  op Leadingcourses.com.

Golfen in Friesland

In de provincie Friesland zijn er 11 golfbanen. Zo kun je bij Golfclub Heidemeer op een 9 holes golfbaan je balletje slaan. Golfclub Gaasterland in in Oudemirdum kun je naast de 9 holes baan ook oefenen. Maar bezoek je een weekend het eiland Ameland? Dan moet je zeker ook naar Golfbaan d’Amelander Duinen gaan!

Golfen in Limburg

Bourgondisch Limburg en wat doen ze daar graag? Ja zeker! ook golfen! Short Golf Het Rijk van Margraten is meer dan een golfbaan! Je kunt daar ook groepsuitjes en voor bedrijfsuitjes terecht. Limburg telt wel 25 banen verspreid over de hele provincie. In Maastricht kun je golfen op Golfbaan Maastricht International Golf en op Landgoed Bleijenbeek vind je een gloednieuwe golfbaan waar je een hele dag uitgebreid kunt golfen.

Golfen in Groningen

In de provincie Groningen zijn 7 golfbanen. Van grote golfbanen tot een Pitch&Putt baan. In het Groningse Veendam is golfbaan De Compagnie, deze golfbaan heeft ook prachtige water hindernissen. In Glimmen vind je de Golf & Country Club. Deze golfbaan ligt op het landgoed De Poll. Ook is er in de stad Groningen een binnen golfbaan!

Golfen in Utrecht

Met meer dan 20 golfbanen is er ruime keuze in Utrecht. In het natuurgebied de Brakel ligt aan de Kromme Rijn een prachtige golfbaan met 9 attractieve holes Golfclub Kromme Rijn. Sinds 2001 is in Eemnes de golfbaan de Goyer een aanrader. Of ga naar Leusden naar de 18-holes banen van De Hoge Kleij!

Golfen in Overijssel

Ook in Overijssel kun je golfen op meer dan 20 golfbanen in de provincie. In Haaksbergen is Golfclub Het Langeloo een aanrader voor iedere golfer. Deze 9-holes baan kun je uren lang golfen. Bij golfbaan Het Rijk van Sybrook vlakbij Enschede is het goed toeven voor voor de beginner en gevorderde golfer. Vlakbij Almelo vind je een afwisselende 18-holes bos- en heidebaan van De Koepel, deze ligt in een mooi natuurgebied!

Golfen in Gelderland

Gelderland is de provincie die mooi in het midden van het land gelegen is en heeft veel verschillende golfbanen. Gelderland heeft maar liefst 35 golfbanen. Golfbanen, The Dutch,  Rosendaelsche golfbaan of Golfbaan Het Rijk in Nunspeet het zijn allen zeer goede banen. Ook een aanrader is Lochemse Golf Club.

Golfen in Zeeland

Zeeland klein? In Zeeland kun je wel fijn golfen! Er zijn 9 golfbanen in Zeeland. Golfclub Grevelingenhout heeft een 18-holes parkbaan met veel water vlakbij het Grevelingenmeer. Bijzonder bij deze golfclub is dat er langs een deel van de holes woonhuizen staan. Of bezoek de De Goese Golf de waterrijke 18-holes parkbaan ligt in de Zeeuws polderlandschap.

Andere golf tips

Veel tips over golfbanen vind je ook op Golf.nl

Ben je er nog niet helemaal uit? Je kunt altijd nog gaan Glowgolfen, Voetgolf is ook een hype in Nederland. Wil je met een groepsuitje eens wat anders bedenken? Dan is Boerengolf ook leuk! Bekijk leuke uitjes op onze website.