Fietsen in Overijssel

De Overijsselse provincie is gevuld met verschillende fietsroutes.

De provincie Overijssel is uitermate geschikt voor een heerlijke fietstocht. Fiets langs historische steden, rivierlandschap, heide en bossen en ontdek hoe divers het Overijsselse landschap eigenlijk is.

Fietsen in Overijssel

Van het glooiende landschap op de Sallandse Heuvelrug tot het vlakke karakter van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Je kunt er voor kiezen een route langs knooppunten te fietsen of je kiest je eigen route. Kies en fiets de route die bij jou past.

De routes zijn geschikt voor het hele gezin, mountainbikers en elektrische fietsers. Het is op diverse plekken ook mogelijk je e-bike (elektrische fiets) tijdens de route op te laden.

Fietsen door Overijssel

De Overijsselse provincie is gevuld met verschillende fietsroutes. Wij lichten een aantal van deze routes voor je uit.

In de regio IJsseldelta vind je onder andere de Smaakfietsroute IJsseldelta (48 km), een waterrijke fietsroute langs de rivier het Zwarte Water en culinaire hotspots in de omgeving. De fietsroute kruist dwars door Zwolle en Genemuiden en doet ook Zwartsluit en Hasselt aan.

Op de Sallandse Heuvelrug kun je al fietsend genieten van het prachtige uitzicht. Je kunt hier onder andere een fietsroute van 31,3 km afleggen. Geniet van uitgestrekte heidegebieden, een glooiend heuvellandschap, bossen en de stilte van de natuur. Houd er rekening mee dat door het heuvelachtige karakter van het Nationaal Park, de fietstocht stevig kan zijn. Maar, het uitzicht loont.

In de streek Salland kun je tevens de Pontjesroute IJssel (24 km) fietsen. Bewonder het Sallandse IJssel landschap vanaf het water, steek de rivier over en bezoek naast de steden Deventer ook de idyllische plaatsen Olst en Wije. In Salland kun je ook de route fietsen langs verschillende kastelen en landgoederen.

Met de Landgoederen fietsroute Deventer-Olst (35,1 km) kom je langs prachtige kastelen en buitenplaatsen omringd door veel groen en eeuwenoude bomen. Ontdek de rijke historie van de goed bewaarde buitenplaatsen van Overijssel en fiets van het ene in de andere bijzondere landschap.

Op de website van Nederland Fietsland kun je alle routes onder elkaar bekijken

Aspergeroute Raalte

In het Asperge seizoen (maar ook daarbuiten) kun je de Aspergeroute in Raalte fietsen. Een 33 km lange fietsroute langs het Sallandse landschap, de IJssel en gastvrije aspergetelers. Wil je Venetië in Holland verkennen? Fiets dan de Bruggetjes route in Giethoorn.

Een bijzondere fietsroute over de karakteristieke bruggetjes van het dorpje. De bruggetjes zijn ontstaan in de tijd van de turfgravers en werden gebouwd om de verschillende eilandjes met elkaar te verbinden.

De route van in totaal 67 km kun je hier vinden

De route neemt je onder andere mee naar Nationaal Park Weerribben-Wieden, Beulakerweide, Vollenhovermeer en het Giethoornschemeer. Je kunt ook alleen een route langs de bruggetjes van Giethoorn fietsen.

Je kunt ook diverse Hanzeroutes volgen, zoals:

  • Hanze Bedevaartsplaats Hasselt (40,2 km)
  • Hanzerondje Hasselt – Zwolle (24,3 km)
  • Hanzerondje Kampen – Zwolle (44,5 km)
Kijk voor meer van deze fietsroutes door (hanze)steden op Visit Oost

Verken de prachtige provincie Overijssel vanaf de fiets, mountainbike of e-bike en laat je verrassen door het glooiende landschap en het historische karakter.