Wat te doen vandaag zonder geld

FF geen cent te makken? Een uitje hoeft niet perse geld te kosten.

Wat te doen vandaag zonder geld? Heb je (even) geen geld maar wil je wel leuke dingen doen? Wij hebben wel leuke tips voor je!

FF geen cent te makken?

In Nederland zijn er veel leuke dingen te doen die je nog geen euro kosten! Wat dacht je van;

Wil je er met de kinderen op uit, maar is er geen geld voor een pretpark? Dan zijn er in veel woonwijken de meest mooie speeltuinen met klautertoestellen een aanrader. Ook in de grote steden zijn er plantsoenen waar je kunt wandelen en educatief bezig zijn. Neem de kinderen mee en laat ze lekker ravotten. Met een beetje geluk ontmoeten ze nieuwe vriendjes en vriendinnetjes en kun je met een boek op een bankje uren vertoeven. Als je dan vanuit huis een lekkere snack en wat drinken mee neemt, bent u zomaar een middag zoet zonder dat het een euro kost.

Open Monumenten dag

In Nederland zijn er veel musea en culturele instellingen die open dagen houden. Ieder jaar in september zijn er de Open monumenten dagen. Oftewel het is een uitnodiging om eens gratis te komen bewonderen naar al dat moois in de musea in Nederland!

Lees meer over de Open Monumenten Dag

Ook zijn er in vele dorpen in Nederland de zogenoemde Dorpshuizen waar veel wordt georganiseerd voor jong en oud, veelal zijn die activiteiten gratis!

Gratis er op uit!

Wil je met een groepje actief erop uit zonder dat het geld kost? Geen probleem. Stippel een mooie route door de natuur en ga al wandelend of fietsend Nederland verkennen. Het kost je niets!

Maatje worden

In heel Nederland zijn er veel ouderen of eenzame mensen die hele dagen alleen zijn en er graag even uit willen. Er zijn speciale trajecten door gemeentes opgezet om voor deze doelgroep maatjes te vinden. Heb je vrije tijd en wil je er graag op uit, meld je aan want niemand hoeft alleen te zijn! Als je maatje wordt, kun je iedere week of regelmatig afspreken. Je maakt een wandeling of gaat er op uit met je maatje om lekker te kletsen of een spelletje te doen. Jou kost het niets! Alleen wat vrije tijd. Leuk toch?

Lees meer over Maatje worden van het Oranje Fonds

Heb je nog andere leuke ideeën nodig voor een gratis uitje? Tussen alle uitjes zie je tal van gratis uitjes!