Wat te doen tijdens een Margedag?

Topactiviteiten in Nederland als de kinderen een margedag hebben.

Wat te doen tijdens een Margedag? Margedagen op school zijn een geweldige kans voor kinderen om even uit de dagelijkse sleur te stappen en plezier te hebben.

Margedagen in Nederland

Margedagen, ook wel bekend als roostervrije dagen of vrije dagen, zijn dagen waarop scholen besluiten om de reguliere lessen tijdelijk op te schorten. Tijdens deze dagen hebben leerlingen geen verplichtingen op school, zoals normale lessen of toetsen. Margedagen worden vaak ingepland in het schooljaar om verschillende redenen, zoals studie- en planningsdagen voor docenten, pedagogische activiteiten, conferenties, of om andere onderwijs gerelateerde zaken af te handelen.

Voor leerlingen zijn margedagen een welkome pauze van de normale schooldagen. Het geeft hen de kans om te ontspannen, andere activiteiten te ondernemen, of zelfs extra tijd te besteden aan hun persoonlijke interesses en hobby’s. Voor ouders is het vaak wel wat vervelender. Ouders moeten vaak regelingen treffen voor de opvang van hun kinderen op deze dagen.

Het specifieke aantal margedagen en de planning ervan kunnen variëren van school tot school en van land tot land, afhankelijk van het onderwijssysteem en de schoolkalender.

Margedagen kunnen echter een waardevolle gelegenheid zijn voor kinderen om zich te ontspannen, te leren en te genieten van alternatieve activiteiten buiten het klaslokaal.

Margedagen bieden mogelijkheden voor een gezellig dagje uit!

Maar wat kun je eigenlijk allemaal doen tijdens zo’n vrije dag? In Nederland zijn er talloze mogelijkheden om leuke en leerzame avonturen te beleven!

Margedagen in Groningen

Breng een bezoek aan het Universiteitsmuseum en ontdek de wereld van wetenschap en technologie. Kinderen kunnen hier op een interactieve manier leren en experimenteren. Duik in de maritieme geschiedenis van Groningen en bewonder oude schepen, scheepsmodellen en nog veel meer.

Ga naar het Natuur- en Doe-centrum Tussen de Venen. Hier kunnen kinderen kennismaken met de natuurlijke omgeving van de provincie en deelnemen aan leuke educatieve activiteiten.

Friesland

Bezoek het AquaZoo in Leeuwarden. Ontdek de onderwaterwereld en bewonder exotische vissen en dieren in AquaZoo. Een spannend avontuur voor jong en oud. In Kameleondorp Terherne stap je in de wereld van de Kameleon-boeken en beleef avonturen zoals Hielke en Sietse. Een geweldige ervaring voor kinderen!

In Natuurmuseum Fryslân kunnen kinderen op een interactieve manier leren over de natuur en de dieren die in Friesland voorkomen.

Drenthe

Breng een dag door tussen de dieren in Dierenpark Emmen en leer meer over de natuurlijke habitats van verschillende diersoorten. Bezoek het Hunebedcentrum Borger. Ontdek de mysterieuze hunebedden en leer meer over de prehistorische geschiedenis van Drenthe. Wildlands Adventure Zoo Emmen, daar kun je een uniek avontuur ervaren! Waan je in de wereld van wilde dieren. Ga op safari en ontmoet dieren van over de hele wereld.

Overijssel

Avonturenpark Hellendoorn is een geweldig pretpark met attracties voor alle leeftijden. Van achtbanen tot waterglijbanen, hier is plezier gegarandeerd. Natura Docet Wonderryck Twente is een natuurhistorisch museum waar kinderen kunnen leren over de natuur en geologie.

Bezoek het Klimbos Avontuurlijk Paasloo. Het Avonturenpark is voor avontuurlijke kinderen een fantastische ervaring. Klim door de bomen en overwin verschillende hindernissen.

Gelderland

Ga naar het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Verken de prachtige natuur van de Veluwe en spot wilde dieren in hun natuurlijke habitat. Nog een tip om naar toe te gaan tijdens een margedag is het Nederlands Openluchtmuseum. Reis terug in de tijd en ontdek hoe Nederland er vroeger uitzag. Interactieve tentoonstellingen maken geschiedenis leuk voor kinderen.

Of bezoek het Burgers’ Zoo. Burgers’ Zoo is een van de meest populaire dierentuinen van Nederland. Hier kunnen kinderen exotische dieren van over de hele wereld zien.

Margedagen in Utrecht

Ga een middag spelen bij de Koppel. De Koppel is een overdekte speeltuin met glijbanen, trampolines en klimtoestellen. Perfect voor een middag vol speelplezier. Bij museum Speelklok bewonder de prachtige en unieke zelf spelende muziekinstrumenten in dit bijzondere museum.

Maak een wandeling door de prachtige tuinen zoals de Botanische Tuinen in Utrecht en ontdek exotische planten en bloemen.

Noord-Holland

NEMO Science Museum is een interactief museum waar kinderen alles kunnen leren over wetenschap en technologie. Bezoek de Zaanse Schans deze historische plek is educatief! Ontdek oude windmolens, houten huizen en traditionele ambachten. Een van de oudste dierentuinen in Nederland is Artis. Hier kunnen kinderen dieren van over de hele wereld bewonderen.

Zuid-Holland

Een bijzondere kijk op Nederland, bezoek Madurodam. Madurodam is een miniatuurstad waar kinderen Nederland op een schaal van 1:25 kunnen verkennen. In Delft kun je naar het Science Centre gaan. Ontdek de wereld van wetenschap en technologie in dit educatieve centrum. Of ervaar een hele leuke dag in een pretpark en een waterpark in één. Ga dan naar Duinrell. Geniet van spannende attracties en glijbanen.

Zeeland

In Zeeland kun je naar Deltapark Neeltje Jans. Je leer er alles over de Nederlandse strijd tegen het water en beleef spannende waterattracties. Of breng een bezoek aan het Maritiem Museum Zeeland. Ontdek de maritieme geschiedenis van Zeeland en bekijk historische schepen.

Regent het tijdens de marge dag? Speelboerderij ’t Klok’Uus is een indoor speelparadijs waar kinderen zich kunnen uitleven, ongeacht het weer.

Margedagen in Noord-Brabant

In Noord-Brabant kun je tijdens een margedag ook naar de Efteling gaan. Het bekende sprookjespark met betoverende attracties voor jong en oud. In Natuurmuseum Brabant leert iedereen meer over de natuur en ontdek je de prachtige diersoorten die in Brabant voorkomen.

Hou je van avontuur? Dag moet je zeker naar de Beekse Bergen gaan. Ga op safari in eigen land en spot wilde dieren in Safaripark Beekse Bergen.

Limburg

GaiaZOO is een dierentuin met een grote verscheidenheid aan dieren van over de hele wereld, war je een hele leerzame dag kunt ervaren. Bezoek Kasteeltuinen Arcen. Wandel door prachtige tuinen en ontdek het historische kasteel.

Discovery Center Continium is een interactief museum waar kinderen kunnen experimenteren met wetenschap en technologie.

Of je nu op zoek bent naar avontuur in de natuur, historische ontdekkingen, educatieve ervaringen of gewoon een leuke dag vol plezier, Nederland heeft het allemaal te bieden. Dus, maak optimaal gebruik van die margedagen en ga eropuit om te genieten van al het moois dat ons land te bieden heeft!