Terherne

Bezoek het prachtige toeristisch dorp Terherne in Friesland.

Terherne is een klein dorpje in de provincie Friesland.

Wat te doen in Terherne

Terherne ligt ten noorden van Joure, tussen het Sneekermeer en de Goëngarijpster-, Terkaplester- en Terhornsterpoelen. Terherne telt ongeveer 800 vaste inwoners, en is een toeristische plaats. In Terherne vind je veel recreatiewoningen, hotels, campings en is er veel watersport. In Terherne zijn er meerdere jachthavens.

Terherne ligt zeer gunstig gelegen, De provincie Groningen en Drenthe zijn goed bereikbaar vanaf dit Friese dorp.

Toeristischdorp Terherne

Terherne is een mooi dorp waar toeristen graag vertoeven. In het dorp bevinden zich jachthavens, hotels, recreatieparken en campings die zich voornamelijk richten op de watersport. Vooral in de zomermaanden komen er veel toeristen naar Terherne om vanuit hier Friesland te ontdekken.

Iedereen kent de kinderboekenserie ‘de Kameleon’ wel. De verhalen van de Kameleon komen allemaal uit het dorp Terhorne (Zo wordt Terherne ook wel genoemd). In de havens tref je ook prachtige klassieke schepen die zijn aangemeerd, ze geven de haven een bijzondere sfeer en nemen je mee terug in de tijd.

Terherne staat ook bekend om haar unieke ligging tussen het Sneekermeer en de Terhernster poelen. Als je met een eigen boot komt kun je aanleggen in de haven.

Leuke activiteiten genoeg in Terherne!

Ga bijvoorbeeld een middag skûtsjesilen, sla de hengel uit of neem een frisse duik; vooral voor waterfanaten is de omgeving rond de Friese meren geweldig om vakantie te vieren. Uiteraard mag een bezoek aan het Kameleondorp niet ontbreken! Het Kameleondorp is geheel gewijd is aan de boekenserie De Kameleon van Hotze de Roos. Beleef de avonturen in het Kameleondorp!

Ontdek de vele fiets- en wandelroutes in de omgeving van Terherne en verken het natuurgebied rond het Sneekermeer. Nog een tip als je in Terherne bent. Bezoek ook de winkelstraat in Terherne waar je naast het winkelen ook op een gezellig op een terras kunt vertoeven.

Sneek en Heerenveen zijn per fiets goed te bereiken of breng een bezoek aan het gezellige Leeuwarden de Culturele hoofdstad van 2018. Ga langs de 11Fontains of fiets een stuk van de Elfstedentocht!

Meer weten wat er zoal te doen in het prachtige dorp Terherne? Lees het hier.

Bezoek Terherne, ontdek een mooi stukje Friesland!