Wat te doen tijdens 2e kerstdag

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste tips voor de 2e Kerstdag!

Heerlijk toch, de kerstdagen? Lekker thuis eten met vrienden of familie of juist eropuit in Nederland. Genieten van de gezelligheid en de lichtjes, en vooral van alle leuke dingen die er overal te doen zijn! Wat te doen op tweede kerstdag? Ben je op zoek naar een leuke activiteit op tweede kerstdag? Wij hebben een paar leuke uitjes voor je op een rijtje gezet.

Naar de bioscoop

De allerleukste (en nieuwste) kerstfilms kijk je natuurlijk in de bioscoop! Ga gezellig samen met je familie, vrienden of geliefde, of hou thuis een filmmarathon. Wat dacht je van dé klassieke film tijdens kerst: Home Alone? Deze comedyfilmserie kent iedereen inmiddels wel. Home Alone wordt tijdens de feestdagen ook vaak op tv uitgezonden. Zin in een andere film? Op Netflix staan tientallen kerstfilms om lekker bij weg te zwijmelen.

Hapje eten

Ga gezellig uiteten met familie of vrienden. Tijdens kerst zijn er genoeg restaurants open. Wil je een keer iets anders proberen ? Ga dan eens lekker naar bijvoorbeeld:

Of ga naar een wereldrestaurant waar je verschillende gerechten uit verschillende landen kan eten, zoals pizza en lasagne uit Italie, sushi uit Japan en bami pangang uit China. Zo kan je naar Happy World in Assen, Wereldrestaurant Beverhof in Beverwijk, Wereldrestaurant Amber in Waspink of Wereld Geluk in Groningen.

Museum

De meeste musea en instellingen in Nederland zijn tijdens nationale feestdagen geopend, al kunnen openingstijden aangepast zijn. Zo zijn Het Rijksmuseum, Het Van Gogh Museum, Het Anne Frank Huis, Museum het Rembrandthuis, MOCO Museum in Amsterdam, Rijksmuseum Twente, Museum Speelklok, Nijntje Museum en Museum Catharijneconvent in Utrecht bijvoorbeeld wel gewoon open.

Bekijk de mooiste musea in Nederland

Shoppen

Natuurlijk kan je gewoon heerlijk shoppen op tweede kerstdag, want veel winkels zijn tijdens gewoon open. Ook leuk: shoppen op de kerstmarkt! Zo is de Weerselose Markt in Weerselo op tweede kerstdag geopend. Hier zijn meer dan 300 kramen te vinden! Ook in Valkenburg kun je op tweede kerstdag terecht bij de kerstmarkt in de Fluweelengrot.

Theater

Wat dacht je van een avondje theater? Aan het eind van het jaar worden bijvoorbeeld veel Oudejaarsconferences gehouden door de leukste cabaretiers van Nederland. Maar ook de grote musicals, toneelvoorstellingen en muziekoptredens gaan vaak gewoon door. Geniet van een avond theater! Kijk eens op Theaters in Nederland voor een overzicht van theaters en voorstellingen bij jou in de buurt.

Ga naar het theater

Wat te doen op de tweede kerstdag

Het is natuurlijk ook heerlijk kerstvakantie! De kachel kan lekker aan, spelletjes op tafel en lekker wandelen in het bos of ga gezellig naar een woonboulevard. In sommige steden zijn de winkels wellicht open en het is opruiming! Scoor leuke outfits nog vlak voor het nieuwe jaar en maak alvast goede voornemens.

Geniet van de 2e kerstdag!