Wat te doen tijdens 2e kerstdag

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste tips voor de 2e Kerstdag!

Heerlijk toch, de kerstdagen? Lekker thuis eten met vrienden of familie of juist eropuit in Nederland. Genieten van de gezelligheid en de lichtjes, en vooral van alle leuke dingen die er overal te doen zijn! Wat te doen op tweede kerstdag? Ben je op zoek naar een leuke activiteit op tweede kerstdag? Wij hebben een paar leuke uitjes voor je op een rijtje gezet.

Naar de bioscoop

De allerleukste (en nieuwste) kerstfilms kijk je natuurlijk in de bioscoop! Ga gezellig samen met je familie, vrienden of geliefde, of hou thuis een filmmarathon. Wat dacht je van dé klassieke film tijdens kerst: Home Alone? Deze comedyfilmserie kent iedereen inmiddels wel. Home Alone wordt tijdens de feestdagen ook vaak op tv uitgezonden. Zin in een andere film? Op Netflix staan tientallen kerstfilms om lekker bij weg te zwijmelen.

Culinaire verwennerij

Verleng het kerstgevoel met een bezoek aan een lokaal restaurant dat een speciaal kerstmenu serveert. Veel restaurants bieden op Tweede Kerstdag luxe brunches of diners aan, waarbij traditionele kerstgerechten met een moderne twist worden geserveerd. Het is een heerlijke manier om samen met familie of vrienden te genieten zonder zelf in de keuken te staan.

Ga gezellig uiteten met familie of vrienden. Tijdens kerst zijn er genoeg restaurants open. Wil je een keer iets anders proberen ? Ga dan eens lekker naar bijvoorbeeld:

Of ga naar een wereldrestaurant waar je verschillende gerechten uit verschillende landen kan eten, zoals pizza en lasagne uit Italie, sushi uit Japan en bami pangang uit China. Zo kan je naar Happy World in Assen, Wereldrestaurant Beverhof in Beverwijk, Wereldrestaurant Amber in Waspink of Wereld Geluk in Groningen.

Museum

De meeste musea en instellingen in Nederland zijn tijdens nationale feestdagen geopend, al kunnen openingstijden aangepast zijn. Zo zijn Het Rijksmuseum, Het Van Gogh Museum, Het Anne Frank Huis, Museum het Rembrandthuis, MOCO Museum in Amsterdam, Rijksmuseum Twente, Museum Speelklok, Nijntje Museum en Museum Catharijneconvent in Utrecht bijvoorbeeld wel gewoon open.

Kerstwandelingen en winterlandschappen

Tweede Kerstdag is het perfecte moment om te genieten van de schoonheid van de winter. Maak een kerstwandeling door een van de vele natuurparken of bossen die Nederland rijk is. Geniet van de frisse lucht en het schilderachtige winterlandschap. Sommige locaties organiseren speciale kerstwandelingen, compleet met gidsen die verhalen vertellen over de natuur en de lokale kersttradities.

Kerstmarkten en wintershopping

Natuurlijk kan je gewoon heerlijk shoppen op tweede kerstdag, want veel winkels zijn tijdens gewoon open. Ook leuk: shoppen op de kerstmarkt! Zo is de Weerselose Markt in Weerselo op tweede kerstdag geopend. Hier zijn meer dan 300 kramen te vinden! Ook in Valkenburg kun je op tweede kerstdag terecht bij de kerstmarkt in de Fluweelengrot.

Hoewel veel kerstmarkten hun deuren sluiten voor Kerstmis, zijn er nog steeds enkele die ook op Tweede Kerstdag geopend zijn. Dit biedt een perfecte gelegenheid voor wat laatste kerstinkopen of om simpelweg te genieten van de feestelijke sfeer. Wandel langs de kraampjes met handgemaakte geschenken, winterse lekkernijen en warme glühwein.

Familie-uitjes

Tweede Kerstdag is ook een ideale dag voor familie-uitjes. Bezoek een van de vele attractieparken, dierentuinen of musea die speciale kerstactiviteiten en evenementen organiseren. Deze locaties zijn vaak prachtig versierd en bieden een magische ervaring die bijdraagt aan de kerstsfeer.

Thuisontspanning en spelletjes

Voor wie liever thuis blijft, is Tweede Kerstdag de perfecte gelegenheid om te ontspannen en tijd door te brengen met geliefden. Organiseer een spelletjesmarathon, kijk samen naar kerstklassiekers of lees kerstverhalen voor. Het samen zijn en genieten van elkaars gezelschap staat centraal.

Wat te doen op de tweede kerstdag

Het is natuurlijk ook heerlijk kerstvakantie! De kachel kan lekker aan, spelletjes op tafel en lekker wandelen in het bos of ga gezellig naar een woonboulevard. In sommige steden zijn de winkels wellicht open en het is opruiming! Scoor leuke outfits nog vlak voor het nieuwe jaar en maak alvast goede voornemens.