Wat te doen tijdens 2e Kerstdag

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste tips voor de 2e Kerstdag!

Na eerste Kerstdag komt natuurlijk ook tweede Kerstdag om de hoek kijken ! Wat te doen op de tweede Kerstdag? Met tweede Kerstdag doe je soms wat rustiger aan en blijf je soms gewoon lekker lui thuis. Maar wil je toch nog wat doen op tweede Kerstdag maar je weet niet wat ? Hieronder hebben wij een paar uitjes voor je uitgelicht.

Film kijken

Ga gezellig samen met jouw familie, vrienden of geliefde een film kijken of filmmarathon houden ! Ga gezellig dé klassieke filmserie “Home Alone” kijken. Deze comedyfilmserie kent langzamer hand iedereen wel. Home Alone wordt tijdens de feestdagen ook nog wel eens op tv uitgezonden. Natuurlijk kan je ook andere films kijken op Netflix of doe lekker old school en kijk films via de dvd-speler als je die nog hebt tenminste. Of ga gezellig naar de bioscoop en kijk daar een leuke film. In december zijn er ook diverse films in de bioscoop te zien.

Hapje eten

Ga gezellig met jouw familie of vrienden uiteten. Tijdens kerst zijn bijna alle restaurants wel open. Wil je een keer iets anders proberen ? Ga dan eens lekker naar bijvoorbeeld;

Of ga naar een wereldrestaurant waar je verschillende gerechten uit verschillende landen kan eten zoals pizza en lasagne uit Italie, sushi uit Japan en bami pangang uit China. Zo kan je naar Happy World in Assen, Wereldrestaurant Beverhof in Beverwijk, Wereldrestaurant Amber in Waspink of Wereld Geluk in Groningen gaan.

Museum

De meeste musea en instellingen in Nederland zijn tijdens nationale feestdagen geopend, al kunnen openingstijden aangepast zijn. Zo zijn de musea Het Rijksmuseum, Het Van Gogh Museum, Het Anne Frank Huis, Het Rembrandt Huis Museum en MOCO Museum in Amsterdam, Rijksmuseum Twente, Museum Speelklok, Nijntje Museum en Museum Catharijneconvent in Utrecht zijn bijvoorbeeld wel gewoon open.

Bekijk de mooiste musea in Nederland

Shoppen

Natuurlijk kan je gewoon heerlijk shoppen op tweede Kerstdag. Veel winkels zijn tijdens tweede Kerstdag gewoon open. Maar je kan ook nog naar de kerstmarkten gaan die er nog staan.

Theater

Wat dacht u van een avondje theater? In ieder provincie van Nederland kun je naar het theater. Theaters hebben ieder theaterseizoen een prachtige agenda en de meest uiteenlopende genres kunt u vinden in de programmeringen. Wat dacht u van een mooie muzikale voorstelling, of een musical of komedie. Ook zijn er theaters die tijdens de kerstdagen extra uitpakken met een kerstspecial van de lokae toneel verenigingen. Geniet ook van een avond theater! Kijk eens op Theaters in Nederland voor een overzicht van een theater bij u in de buurt!

Ga eens naar het theater

Wat te doen op de tweede kerstdag

Het is natuurlijk ook heerlijk kerstvakantie! De kachel kan lekker aan, spelletjes op tafel en lekker wandelen in het bos of ga gezellig naar een woonboulevard. In sommige steden zijn de winkels wellicht open en het is opruiming! Scoor leuke outfits nog vlak voor het nieuwe jaar en maak alvast goede voornemens.

Geniet van de 2e Kerstdag!