Wat te doen met Hemelvaartsdag

Hemelvaartsdag geniet met uw gezin van deze prachtige dag!

Wat te doen met hemelvaartsdag. Bent u ook vrij op Hemelvaartsdag? Waarschijnlijk wel, het grootste deel van de Nederlanders kan dan genieten van een vrije dag. Hierdoor is Hemelvaart een uitstekende dag voor een leuk uitje met uw partner, uw familie of gezellig met een paar vrienden.

Deze vrije dag laat u toch niet ongemerkt aan u voorbij gaan? Er worden verschillende leuke festivals georganiseerd of breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan een braderie of markt met Hemelvaartsdag.

Uitgebreid weekendje weg met Hemelvaart?

Hemelvaart valt altijd op een donderdag, dus wat let u om er een heel weekendje weg van te maken? Neem lekker de vrijdag ook vrij en maak er een heerlijk weekend van! Boek bijvoorbeeld een romantisch hotel met uw partner en creëer het gevoel van een minivakantie.

Festivals tijdens Hemelvaart

Hemelvaartsdag is dé dag waarop talloze leuke en originele festivals worden georganiseerd. De bekendste van Nederland is waarschijnlijk Dauwpop. Al jarenlang wordt Dauwpop alweer georganiseerd in Hellendoorn. Ooit begonnen met zo’n duizend bezoekers komen er de laatste jaren zo’n 10.000 bezoekers. Dauwpop biedt een breed muzikaal programma.

Dauwpop is niet het enige festival dat tijdens Hemelvaart wordt georganiseerd. Het bekendste festival in bijvoorbeeld Friesland tijdens Hemelvaartsdag is Oerrock. Dit festival wordt gehouden in Ureterp, in ’t Fries Oerterp genoemd, vandaar de naam Oerrock. In bijna alle provincies wordt dit jaar wel een leuk festival georganiseerd.

Attractieparken en dierentuinen in Nederland

Elk jaar weer trekt Hemelvaartsdag talloze bezoekers naar de attractieparken en dierentuinen die Nederland rijk is. Vaak is het weer met Hemelvaart nog niet warm genoeg voor een dagje strand, maar lekker buiten zijn kan vaak wel. Ook dit jaar zijn de meeste parken geopend op deze dag. Kom bijvoorbeeld naar Ouwehands Dierenpark Rhenen. Loop door het Berenbos waar wolven en bruine beren samenleven.

Aanschouw de unieke witte leeuwen vanuit een spannende uitkijkpost of hang zelf het beest uit in RavotAapia, de grootste overdekte speeljungle van Europa. Enkele andere leuke dierentuinen en attractieparken die met Hemelvaartsdag geopend zijn:

Bekijk alle (pret)parken in Nederland

Braderieën en jaarmarkten met Hemelvaart

Traditiegetrouw worden er tijdens Hemelvaartsdag weer in vele plaatsen leuke braderieën en jaarmarkten gehouden. Hieronder lichten wij er een aantal voor u uit.

Vaasaqua

In Vaassen in Gelderland wordt op Hemelvaartsdag Vaasaqua gehouden. Van ’s morgens tot ’s middags kunt u in het centrum terecht voor een boekenmarkt met meer dan 175 kramen, een unieke kunstmarkt met 25 kramen en een gevarieerde braderie met meer dan 150 kramen. Daarnaast zijn er leuke live muziekoptredens. Voor ieder wat wils dus tijdens Hemelvaartsdag!

Keramiekmarkt Dwingeloo

In het Drentse Dwingeloo vindt elk jaar met Hemelvaartsdag de keramiekmarkt plaats. Het bruist hier van de activiteiten op de grote karakteristieke Brink. Een groot aantal keramisten uit binnen- en buitenland toont hun werk aan de bezoekers, er is een grote verscheidenheid aan keramiek, van klassieke pottenbakkerskunst tot moderne sculpturen. Ook zijn er verschillende demonstraties en attracties tijdens Hemelvaartsdag.

Fietsen en wandelen

Omdat Hemelvaartsdag vrijwel altijd in mei valt, is het vaak een geschikte dag om te genieten van de prachtige natuur die Nederland te bieden heeft. In welke provincie u ook bent of waar u ook naar toe gaat, overal zijn mooie fietstochten en wandelroutes te volgen.

Elke provincie heeft weer eigen prachtige kenmerken!

Andere leuke activiteiten met Hemelvaartsdag

Wilt u met Hemelvaart wel graag een dagje uit, maar heeft u geen zin in een markt of braderie? Er worden nog veel meer evenementen tijdens Hemelvaart georganiseerd. Neem een kijkje in onze evenementenagenda.

Drentse Wandel 4-daagse

Hét evenement in Drenthe tijdens het weekend van Hemelvaartsdag is natuurlijk de Drentse Wandel 4-daagse. Van de woensdag voor Hemelvaartsdag tot en met de zondag na Hemelvaartsdag staat dit evenement elk jaar op de kalender. Zoals elk jaar is de start in Odoorn. De Wandel 4-daagse wordt al meer dan een kwart eeuw georganiseerd en is elk jaar weer een groot succes. Niet alleen geoefende wandelaars kunnen meelopen, er zijn zowel afstanden van 10, 20, 30 als 40 kilometer te lopen. En natuurlijk is het ook mogelijk om in plaats van alle vier de dagen maar één, twee of drie dagen te lopen. Elk jaar doen vele honderden wandelaars mee met deze leuke activiteiten rondom Hemelvaartsdag!

Oldtimer Festival in Axel

Houdt u ook zo van die prachtige oude auto’s? Dan is het Oldtimer Festival dat met Hemelvaartsdag in Axel georganiseerd wordt úw uitje! Op het terrein zijn ongeveer 200 oldtimers en klassieke auto’s, trucks, rijwielen en bouwvoertuigen te bewonderen. Er zijn veel verschillende voertuigen en ze zijn van hoogstaande kwaliteit. Er zitten enkele bijzondere exemplaren tussen. Ook is er een grote kramenmarkt en is er straatanimatie, een looporkest, clown en leuke kinderattracties.

Andere uitjes tijdens Hemelvaartsdag

Staat het uitje van uw keuze er nog niet tussen? Neem dan een kijkje bij de provincie of de stad van uw keuze voor andere mogelijkheden. Voor u het weet heeft u iets leuks gevonden om te doen op Hemelvaartsdag!

Er zijn talloze dingen te doen tijdens Hemelvaartsdag!