Wat te doen in Zeewolde

Natuurrijk Zeewolde is een leuke dag uit!

In het Zuidelijk deel van Flevoland ligt Zeewolde. Zeewolde heeft zijn naam te danken heeft aan het oerbos dat hier voor de jaartelling groeide en dat later door de zee werd overspoeld.

Wat te doen in Zeewolde

Zeewolde is een centraal gelegen zelfstandige gemeente tussen water, weide en bos. Zeewolde is daardoor niet alleen uitermate geschikt om te wonen en te werken, maar ook om te recreëren. Je kunt heerlijk wandelen aan het strand, genieten van de uitgestrekte natuur en het dorpse karakter met verscheidene watersportmogelijkheden. Zeewolde is zowel voor de natuurliefhebbers als de rustzoekers the place to be. Ook als je een dagje naar de stad gaat in Amsterdam of Almere, dan is Zeewolde een prettige uitvalsbasis.

Activiteiten in Zeewolde

Zeewolde biedt tal van mogelijkheden voor een heerlijke fiets- of wandeltocht. Wat dacht je van een rondje Wolderwijf of een wandeling door het Horsterwold. Voor de natuurliefhebber is Zeewolde de uitgelezen plek.

Bekijk de verschillende fiets- en wandelroutes in Zeewolde

In Zeewolde ligt het Centerparcs Vakantiepark de Eemhof, een uitstekende plek voor een sportieve en actieve vakantie in het natuurrijke Flevoland.

Lees meer over Vakantiepark de Eemhof

Voor bezoekers van Vakantiepark de Eemhof is er veel te beleven in de omgeving van Zeewolde. Op minder dan 30 kilometer afstand ligt het Dierenpark Amersfoort. Een echte aanrader voor het hele gezin. Loop langs de hyena’s, ontdek vier generaties olifanten en geniet van een hapje en drankje in de Boerderij. Of bezoek de dolfijnen, walrussen en zeehonden in het Dolfinarium in Harderwijk. Gegarandeerd een spetterend uitje!

Ook een bezoekje aan de Oostvaardersplassen is echt aan te raden. Een uniek natuurgebied vol wilde dieren, ruige grasvlaktes en heel veel vogels.

Uit eten in Zeewolde

In Zeewolde kun je ook heerlijk uit eten, wat dacht je van een heerlijke lunch aan het Eemmeer bij Brasserie Zuiderzoet, met zicht op een open kooktheater of gemarineerde en gekruide spareribs bij Fat Alice, al 20 jaar een begrip in Zeewolde.

Wil je met de kinderen uit eten? Dan raden wij persoonlijk het pannenkoekenhuis Hans & Grietje aan. Een interactief pannenkoekenhuis is een sprookjesachtige setting, met een uitgebreide speeltuin en bewegende tafels! Houd je bord vast en eet smakelijk!

Proef de sfeer en geniet van water, natuurlijk en recreatie in Zeewolde!