Naar de Oostvaardersplassen

Bezoek de bijzondere Oostvaardersplassen.

Bezoek een prachtig natuurgebied in het midden van Nederland! Bezoek de Oostvaardersplassen. Je komt er al snel achter dat de geschiedenis van dit natuurgebied bijzonder is!

De Oostvaardersplassen is ontstaan omstreeks 1968. Er ontstond een moeras met plassen en rietvelden toen de Flevopolder was drooggemalen. Het bleek al snel de perfecte verblijf en broedplaats voor vele bijzondere vogelsoorten.

Naar de Oostvaardersplassen

Onder natuurgebied Oostvaardersplassen vallen de gebieden;

  • Hollandse Hout
  • Kotterbos
  • Oostvaardersbos
  • Oostvaardershout
  • Oostvaardersstrook
  • Oostvaardersveld.

De Oostvaardersplassen vindt je tussen Almere en Lelystad en is circa 6.000 hectare groot.

Je treft er niet alleen veel vogelsoorten maar ook reeën, vossen, hazen, vleermuizen en vlinders en de zeearend en konikpaarden, edelherten en heckrunderen kom je onderweg tegen tijdens een bezoek aan dit prachtige natuurgebied. Iedere seizoen is uniek en dat ervaar je ook in de Oostvaardersplassen. Ontdek dit vogelrijke moerasgebied en ervaar hoe ieder seizoen weer zijn eigen dynamiek en verrassende ontwikkelingen kent.

Wandelen in de natuur

Natuurgebied de Oostvaardersplassen is niet vrij toegankelijk, maar ook vanaf de randen kun je de wildernis goed beleven. Op een aantal plekken staan uitkijktorens en uitkijkpunten waar je goed zicht hebt om de ontelbare vogelsoorten. Uiteraard kun je ook de grote grazers zoals de prachtige konikpaarden en Heckrunderen spotten.

Naast de Oostvaardersplassen kun je in de andere natuurgebieden zoals Hollandse Hout, Kotterbos wel wandelen. Wandel door de prachtige natuurgebieden langs één van vele de routes of met een gids of boswachter. Wandelen door de bossen is niet altijd mogelijk. Dit is seizoens- afhankelijk. Raadpleeg daarom altijd de website van Staatsbosbeheer.

Bezoek de website van Staatsbosbeheer

Koop vooraf je bezoek aan de Oostvaardersplassen ook Wandelkaart nr. 36 Oostvaardersland. Deze wandelkaart is je gids voor een ontdekkingsreis door dit prachtige natuurgebied. De uitgestippelde routes wijzen je de weg!

Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders

Bezoek ook Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders. Je leert er alles over de verschillende dieren die je in het echt kunt ontmoeten in de natuur. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Vanuit het Natuurbelevingscentrum starten er verschillende wandel- en fietsroutes, tal van excursies en andere activiteiten. De vele activiteiten en excursies zijn er voor jong en oud! Tevens kun je genieten van een hapje en drankje met uitkijk over de plassen vanaf het terras.

Bekijk snel de activiteiten agenda
Ontdek de Oostvaardersplassen!