Wat te doen in Soest

Bezoek in de provincie Utrecht, Soest!

Soest is een plaats en gemeente in de provincie Utrecht. Soest vormt samen met de Soesterberg en de Soestduinen de kern van de gemeente. De plaats is rijk aan duinen, bossen en heide.

Wat te doen in Soest

In Soest kun je genieten van de schoonheid van de natuur. Wandel of fiets door de bossen, over de duinen en kijk uit over de heide. Bezoek het Paleis Soestdijk of ga terug in de tijd met een bezoekje aan het oude Soest en de oude Vliegbasis Soesterberg. Ook voor de liefhebber van gezellig winkelen is het winkelhart van Soesterberg de uitgelezen plek voor een heerlijke shopdag. Er is veel te doen in Soest en omgeving en bovendien leuk voor jong en oud.

Bezienswaardigheden in Soest

Neem een kijkje in de geschiedenis op de voormalig Vliegbasis Soesterberg en bezoek het Nationaal Militair Museum, een museum dat persoonlijke verhalen vertelt van militairen die er voor hebben gezorgd dat wij nu in vrede leven. Ervaar het verleden, het heden en de toekomst van de krijgsmacht.

Of bezoek het Paleis Soestdijk, de vroegere residentie van prins Bernard en prinses, later koningin, Juliana. Loop binnen in het paleis en dwaal door de stijlvolle kamers en privévertrekken. Proef de sfeer van vroeger die zoveel mogelijk behouden is gebleven. Een unieke belevenis!

Voor een culturele beleving kun je het Openluchttheater Cabrio bezoeken, een speciaal openluchttheater, verscholen in de bossen van Soest met landelijke en bekende artiesten en musici. Jaarlijks wordt hier het FrankLin Festival georganiseerd, een festival voor mensen met een beperking.

Evenementen in Soest

In Soest worden tal van evenementen georganiseerd. Wat dacht je van de Concours d’Elegance op Paleis Soestdijk, het grootste auto evenement van Nederland met oldtimers uit binnen- en buitenland. In de paleistuinen worden mode, kunst, boeken en natuurlijk auto’s gepresenteerd. Op de picknickweide kun je genieten van heerlijke gerechten uit verschillende ‘food-truck’ keukens.

Of kom naar Royal Park Live, een evenement met artiesten uit binnen- en buitenland, in de paleistuin van Paleis Soestdijk in Baarn.

In de zomer wordt het Soester Wandelweekend georganiseerd. Wandel langs unieke bezienswaardigheden en geniet van Soest en de omgeving. Daarnaast wordt in diverse restaurants een Wandel Menu geserveerd, kun je je laten masseren en is er een route aangelegd die geschikt is voor rolstoelgebruikers. Je komt ogen en oren te kort!

Ook in het Nationaal Militair Museum worden vele evenementen georganiseerd voor jong en oud.

Ontdek de natuur, de gezelligheid en de geschiedenis van het militair verleden van Soest.

Ben je in de omgeving van Soest? Bezoek dan ook eens Zeist of Amersfoort.