Wat te doen in Zeist

Bezoek Zeist en laat u verwonderen!

Zeist is een plaats in de provincie Utrecht en heeft een groen karakter door zijn ligging in het bosrijke gebied van de Utrechtse Heuvelrug.

Wat te doen in Zeist

Zeist staat bekend om zijn ligging op de Utrechtse Heuvelrug, de vele buitenplaatsen en natuurlijk het Slot Ziest. In Zeist zijn verschillende fiets- en wandelpaden aangelegd, voor een mooie wandeling over de Heuvelrug en langs bijzondere monumenten en bezienswaardigheden.

In Hotel Theater Figi bevindt zich het VVV Info Café van de gemeente Zeist met meer informatie over de Utrechtse Heuvelrug en wandel- en fietsroutes.

Bezienswaardigheden in Zeist

Ben je in Zeist? Dan mag een bezoekje aan het Slot Zeist niet ontbreken. Breng een bezoek aan het sprookjesachtige 17e -eeuwse slot dat als lustoord van Willem Adriaan van Nassau is gebouwd in 1677 en 1686. In het weekend en in de zomermaanden juli en augustus worden er (extra) rondleidingen gegeven. Bij mooi weer is een bezoek aan de Franse (paleis)tuin zeer de moeite waard.
In de tuinen van Slot Zeist en in de tuinen van Slotlaan tot Centrum Zeist staat een unieke beeldenroute centraal met beelden van diverse kunstenaars.

Download de folder Beeldenroute Zeist

Op één van de hoogste punten van de Utrechtse Heuvelrug, nabij Zeist, staat de Pyramide van Austerlitz. Een piramide die in 1804 door de soldaten van Napoleon is gebouwd. Op de piramide staat een 13 meter hoge houten obelisk. Verderop in de bossen van Austerlitz ligt het Beauforthuis, een thuis voor artiesten en publiek voor een gezellige culturele middag of avond en een goede akoestiek. Het theater kenmerkt zich door een eigenzinnige programmering en de kansen die zij geven aan verschillende doelgroepen. Het Beauforthuis is tevens een VVV Informatiepunt.

Activiteiten en evenementen in Zeist

In het voorjaar vindt in het Slottuintheater het Lentefestival plaats, een festival vol straattheater, acrobatiek, muziek en artiesten uit binnen- en buitenland. Het festival is geschikt voor de hele familie en is gratis toegankelijk. Een reservering is nodig om de drukte te kunnen monitoren. Meld je aan via de website van slottuintheater.nl

Jaarlijks vindt het hoogwaardige internationale kamermuziekfestival de Zeister Muziekdagen plaats. Een festival met concerten en een randprogrammering en een uitgebreid en intensief talentontwikkelingsprogramma. Een festival van internationale allure met de beste strijkkwartetten uit binnen- en buitenland.

Op de eerste zondag van november worden de woonkamers in Zeist, rondom Slot Zeist, omgetoverd tot muziekpodia, tijdens Jazz on the Sofa. Een intieme setting, persoonlijke betrokkenheid en hoge kwaliteit van musici uit de regio en van (inter-)nationale artiesten. De concerten duren gemiddeld 30 minuten.

In de tuinen van Slot Zeist worden ook diverse evenementen georganiseerd, waaronder de Curiosamarkt, met 150 kramen met curiosa en brocante.

Voor zowel inspanning als ontspanning kun je Zwembad Dijnselburg bezoeken, een accommodatie met een wedstrijdbad, instructiebad met tillift, recreatiebad en buitenbad. En vanaf het zwembad en de Toren van Tije kun je een avontuurlijke reis maken door het Klimbos Zeist, een fantastisch klimbos met twee routes, vier ziplines en een geweldig speelnet op 3 meter hoogte.

Bezoek de Slotstad Zeist en laat je verwonderen!

Benieuwd naar unieke bezienswaardigheden in de buurt? Bezoek Soest of Haarzuilens.