Wat te doen in Medemblik

Bezoek in de historische stad Medemblik.

Medemblik is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Medemblik ligt aan het IJsselmeer. De gemeenten Enkhuizen, Hoogkarpel, Hollands Kroon, Opmeer, Zwaag, Middenmeer en Winkel omringen Medemblik.

Medemblik is een historische gemeente met veel bezienswaardigheden. Medemblik is de oudste stad van West-Friesland!

Wat te doen in Medemblik

In Medemblik komen verleden en heden samen. Kom er achter in Medemblik hoer de strijd tegen het water, de handel in de Gouden Eeuw er aan toe ging. In de musea en gebouwen zie je nog veel terug van vroeger.

Wil je weten hoe er vroeger geleefd werd in Medemblik? Ga dan zeker naar;

Bezoek ook zeker;

Alle musea zijn leuk voor jong en oud! Vanuit Medemblik loop of fiets je zo de natuur in. De vele wandel en fietsroutes binnen hand bereik kun je niet verdwalen. Geniet van de natuur en de omgeving van Medemblik!

Evenementen Medemblik

Er is altijd wel iets te doen in Medemblik! De vele markten zijn een toeristische trekpleister. In het centrum is het dan erg gezellig! Ook is er jaarlijks een Koren Festival, Oldtimerdag, Zomerfeesten, Westfriese Waterweken.

Bekijk de agenda op VISIT Medemblik

Maak een wandel of fiets tocht door Medemblik en omgeving. Ga het water op en geniet van de omgeving vanaf het water!

Winkelen in Medemblik

Medemblik is een gezellige stad! In de stad vind je alles op loopafstand! De leukste winkeltjes met kleding en snuisterijen. Uiteraard kun je bij de vele horeca gelegenheden lekker genieten van een hapje en een drankje.

IJsselmeer

Medemblik lig aan het IJsselmeer. Op het IJsselmeer kun je hele dagen doorbrengen! Je kunt er gaan zwemmen, zonnen, picknicken en ’s avonds genieten van een heerlijk diner en naar de zonsondergang kijken. In Medemblik is er plaats voor je zeilboot of motorboot. Ook kun je in de haven een boot huren voor een dag op het water.

Ook watersporters kunnen in Medemblik het water op. Ben je dol op zeilen, surfen of kitesurfen?

Maak een mooie sportieve dag van vanuit Medemblik op het IJsselmeer!