Wat te doen in Enkhuizen

Bezoek de West-Friese gemeente Enkhuizen!

Enkhuizen is een plaats in de provincie Noord-Holland. Enkhuizen ligt aan het IJsselmeer net als Medemblik maar ook aan het Markermeer. Enkhuizen kent iedereen als ‘Haringstad’. In het verleden stond het centrum in het teken van de haringvisserij.

De stad ademt nog de geschiedenis, de historische binnenstad is een ware trekpleister voor toeristen.

Wat te doen in Enkhuizen

De binnenstad word omringd door grachten. tijdens een stadswandeling kom je langs vele historische gebouwen zoals de Drommedaris uit 1540. Het Stadshuis, de Stadsgevangenis, Peperhuis of de Sint-Franciscus Xaveriuskerk. Meer dan 366 rijksmonumenten sieren Enkhuizen!

Tip: Maak een stadswandeling door Enkhuizen

Je kunt ook een rondvaart maken door de grachten om Enkhuizen van een andere kant te bewonderen. Je kunt een boot huren maar ook met je eigen boot Enkhuizen ontdekken. Ga ook zeker het water op om de landelijke omgeving te verkennen!

Wat je zeker moet bezoeken in Enkhuizen;

Evenementen in Enkhuizen

In Enkhuizen is er altijd iets te doen. Tijdens het Jazzfestival, Smartlappenfestival of de kortebaandraverij kun je in het gezellige centrum uren lang vertoeven!

In het centrum tref je ook gezellige winkels en horeca gelegenheden!

Lees alles over de evenementen op Enkhuizenboeit.nl

Hollandse polderlandschappen

De Hollandse Polderlandschappen kun je niet missen in Enkhuizen. Fiets langs karakteristieke stolpboerderijen de bollenvelden en kijk over het IJsselmeer tot dat de zon onder gaat! Wandel door de natuur en of ga recreëren aan het Enkhuizerzand of bij het Streekbos.

Al fietsend kun je vele routes nemen. Zo is er een Tulpenroute, Zuiderzeeroute of de Knooppunt fietsroute, voor ieder wat wils! Wandelend door het centrum kun je ook een park in wandelen om daar gezellig te picknicken. Je kunt ook en eventueel met fiets de veerboot nemen naar bijvoorbeeld Urk of Stavoren! Heb je altijd al eens op een zeilschip willen zeilen? Dat kan!

Meer informatie over de Zeilende veerdienst Urk – Enkhuizen

Er is altijd veel te doen en te beleven in Enkhuizen! Verblijf je langer? Dan kun je overnachten in een hotel in het centrum of in een vakantiehuisje vlak bij het centrum. Bezoek zeker een restaurant in Enkhuizen ze maken de lekkerste streekgerechten voor u klaar!

Uiteraard moet je niet een harinkje vergeten te eten bij je bezoek aan Enkhuizen!