Oorlogsmuseum Medemblik

Oorlogsmuseum Medemblik

Zeldenrust 5
1671 GW Medemblik

Telefoon: 06 23975661
E-mail: [email protected]

Een educatief museum over de Tweede Wereldoorlog in de sfeer van het West-Friese dorp.

Oorlogsmuseum Medemblik

Beleef de W.O.II Experience Tours volgens Escaperoom-concept. Leer op een interactieve manier wat er destijds gebeurde en maak kennis met de lokale Tweede Wereldoorlog verhalen. Leuk en leerzaam voor jong tot oud!

– Van ma t/m za tussen 10:00 – 18:00 geopend op RESERVERING.
– De mogelijke tijdsloten zijn 10:00, 12:00, 14:00 en 16:00.
– Zorg dat je uiterlijk een kwartier van tevoren aanwezig bent.

In het Oorlogsmuseum zijn twee verschillende exposities te bezoeken:

– Experience Tour ‘Keuzes in Almersdorp’ (burgerlijk). Duur: 110 minuten
Stap binnen in het authentieke jaren ’40 dorpje en ga terug in de tijd. Leer op een interactieve manier wat hier in West-Friesland ten tijde van de Tweede Wereldoorlog is gebeurd en ontdek de lokale verhalen. Ontcijfer codezinnen van Radio Oranje, ga op zoek naar een verborgen kruipruimte en ontdek een schuilzolder. Kom langs én beleef met vrienden en familie!

Liever het jaren ’40 dorpje bekijken zonder de actieve Experience Tour? Dat is mogelijk middels het tourboek dat je meeneemt door het dorpje en kennis laat maken met de lokale Tweede Wereldoorlog verhalen in West-Friesland.

– Experience Tour ‘Weg naar Vrijheid’ (militair). Leeftijdsadvies 12+. Duur: 110 minuten
Ontdek de weg naar vrijheid door in ‘de schoenen’ van een soldaat te stappen en mee te gaan langs onbekende maar zéér belangrijke operaties die nodig waren voor onze vrijheid nu! Zo help je ‘Jimmy Spencer’ met het controleren van lading die getransporteerd moest worden naar de 3 miljoen soldaten aan het West-Front, leer je van alles over noodbruggen en de Combat Engineers die deze ‘letterlijke’ bruggen naar vrijheid maakten en ga je als team meerdere missies voltooien.

Benieuwd naar de andere mogelijkheden?

Bezoek dan de website voor meer informatie, foto’s en impressie filmpjes van diverse arrangementen voor familie-uitjes, kinderfeestjes, bedrijfsuitjes, teambuildings, monumenten tours, high tea’s, workshops, zalen verhuur, feestlocatie en de verschillende rondritten in diverse W.O.II trucks.

Contact Oorlogsmuseum Medemblik

Zeldenrust 5
1671 GW Medemblik

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs