Wat te doen in de Voorjaarsvakantie

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes voor tijdens de Voorjaarsvakantie!

Binnenkort is het alweer voorjaarsvakantie, wat te doen in de voorjaarsvakantie?  Wij hebben wel leuke tips! Voorjaarsvakantie wordt in bepaalde regio’s ook krokusvakantie of carnavalsvakantie genoemd.

Wat te doen in de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie duurt een week en wordt over het algemeen gehouden in de tweede helft van februari. De voorjaarsvakantie, of krokusvakantie, werd in de jaren zeventig ingevoerd als een onderbreking van de sombere wintermaanden en omdat veel mensen op wintersport gaan of carnaval vieren.

Omdat carnaval vooral in het zuiden wordt gevierd, wordt de vakantie in de regio Zuid Nederland zoveel mogelijk tijdens carnaval gepland. Naast alle schoolkinderen zijn ook veel volwassenen vrij tijdens deze week. Weet je niet wat te doen tijdens de voorjaarsvakantie? Je bent op de juiste plek beland, hieronder vindt je een aantal leuke dagjes uit door heel Nederland.

Wanneer is het voorjaarsvakantie?

De voorjaarsvakantie verschilt per regio. In Nederland kennen we 3 regio’s: Noord, Midden en Zuid. Weet je niet precies welke plaatsen bij welke regio horen? 

Lees ook onze tips voor de Voorjaarsvakantie

Sportief uitje in de krokusvakantie?

Ben je lekker sportief en heb je wel zin in een hardloopwedstrijd in de vakantie? Dat treft, want in de voorjaarsvakantie vindt elk jaar De 20 van Alphen plaats. Dit evenement is al jaren dé openingsklassieker van het Nederlandse hardloopseizoen, en het is al meer dan 50 keer georganiseerd. Iedereen is welkom bij deze hardloopwedstrijd en er zijn verschillende afstanden te lopen.

De 20 kilometerloop is uniek in Nederland en het is een ideale voorbereiding voor een marathon. Zowel de jeugd als volwassenen kunnen in de voorjaarsvakantie meedoen met dit leuke sportieve uitje!

Ga eens naar een leuke beurs in de krokusvakantie!

In de krokusvakantie worden er door heel Nederland verschillende beurzen georganiseerd. Waar jouw interesse ook naar uitgaat, je vindt ongetwijfeld een beurs die jou interesseert. De bekendste is waarschijnlijk de Huishoudbeurs. De Huishoudbeurs vindt elk jaar plaats in de Amsterdam Rai. Al meer dan 50 jaar wordt dit evenement gehouden.

Hou je meer van tuinen en tuinieren? Mensen uit de noordelijke provincies van Nederland kunnen dan terecht op de Tuin & Sfeer Beurs in MartiniPlaza in de stad Groningen. Duizenden tuinliefhebbers bezoeken deze beurs om inspiratie op te doen, advies te vragen, ideeën op te doen en natuurlijk leuke en handige tuinspullen te kopen.

Woon je wat meer in het zuiden van Nederland dan kom je daarvoor naar TuinIdee, georganiseerd in de Brabanthallen in Den Bosch. TuinIdee is het grootste tuinevent van Nederland en trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers.

Modelbouwshow en Legofestijn

Op zoek naar een leuk uitje om heen te gaan met jongens of stoere meisjes? Dan kom je toch naar de modelbouwshow en het Legofestijn! In het weekend van de voorjaarsvakantie vindt dit leuke festijn weer plaats in de Zeelandhallen in Goes.

Je vindt er alles op het gebied van modelbouwen: minitreinen, houtbouw, precisiegereedschappen en nog veel meer. Daarnaast kunnen Legofans hun hart ophalen op het Legofestijn. Levensgrote bouwwerken, duizenden Lego-steentjes, computerspelletjes, noem maar op! Voor de echte fans!

Kameleondorp in winterse sferen

Wie is er niet groot mee geworden, de verhalen van Hielke en Sietze Klinkhamer met hun bootje De Kameleon? Wil je weleens een kijkje nemen in de wereld van Hielke en Sietze? Dat kan in Kameleondorp Terherne.

Ook in de winterse maanden is deze attractie namelijk open. Het dorp Lenten uit het boek is hier levensecht nagebouwd, en speciaal in winterse sferen gebracht. Het sneeuwt er en de wind waait u om de oren. Een echte aanrader!

Er is van alles te doen in Nederland tijdens de voorjaarsvakantie!