Tips voor de Voorjaarsvakantie

Wij geven u graag wat leuke tips voor de Voorjaarsvakantie!

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er allerlei leuke uitstapjes te bedenken om eropuit te gaan met familie, kinderen of geliefde. Je hoeft zich niet te vervelen, wij hebben leuke tips voor de Voorjaarsvakantie.

Tips voor de Voorjaarsvakantie

De Voorjaarsvakantie ook wel de Krokusvakantie genoemd is altijd verspreid in Nederland. Tijdens de voorjaarsvakantie hoef je je echt niet te vervelen. Er zijn tal van kinderactiviteiten of wil je naar een festival of een ander uitje? Je vindt op Wat te doen Vandaag genoeg tips voor de Voorjaarsvakantie! In Groningen is er tijdens de Voorjaarsvakantie de Tuin en Sfeerbeurs.

In de Martiniplaza wordt de Tuin en Sfeerbeurs georganiseerd. Deze beurs luidt de tijd van de lente in! En is het een goed moment om inspiratie op te doen en jouw tuin voor te bereiden! Je vindt op de Tuin en Sfeerbeurs de nieuwste ontwikkelingen en diverse tuin accessoires. Kijk voor actuele data op onderstaande website.

Lees meer over de Tuin en Sfeerbeurs

In Utrecht kun je naar de Motorbeurs!

In de Jaarbeurs Utrecht is de jaarlijkse Motorbeurs. De motoren kunnen weer onder het kleed vandaan, de winter is voorbij. De echte motorfreaken kunnen hun hart ophalen tijdens de Motorbeurs in Utrecht! Je vindt hier alles voor uw motor zoals accessoires, gereedschap, kleding en alle informatie als je wilt reizen met jouw motor of wil je een nieuwe motor. Verwonder je tijdens de Motorbeurs in de Jaarbeurs.

Lees meer over de Motorbeurs

In Amsterdam kun je naar de Negenmaandenbeurs

In de RAI Amsterdam kunnen nieuwe moeders kijken, kopen en ontdekken alles omtrent zwangerschap en opvoeding vindt je op de Negenmaandenbeurs! De beurs is er speciaal voor alle vrouwen die met zwangerschap te maken hebben (gehad) en zijn er heel veel producten en nieuwste items voor moeder en kind! Een gezellig dagje voor zwangere vrouwen is de Negenmaandenbeurs in Amsterdam.

Lees meer over de Negenmaandenbeurs

In Leiden is er het Leids Cabaret Festival

Leiden staat er bekend om! Leids Cabaret Festival. Hou je ook zo van een avondje lachen? Bezoek dan het Leids Cabaret Festival in de Leidse Schouwburg. Het Leids Cabaret Festival is het broeinest van talent waar o.a. Najib Amhali zijn carrière begon. Leids Cabaret Festival is een leuke avond uit!

Lees meer over het Leids Cabaret Festival

Dagje de natuur in

Maak een uitstapje in de natuur of ga een dag naar het museum. Wat dacht je van het Natuurpark Lelystad het Nationaal Park Zuid-Kennemerland in Noord-Holland of de Brunssummerheide in Limburg. Er zijn vele natuurparken waar je in de voorjaarsvakantie heel veel kunt doen en beleven. Ook is in het Nationaal Park Veluwezoom in Drenthe speciaal tijdens de voorjaarsvakantie leuke activiteiten.

Ontdek de mooiste natuurparken in Nederland

Musea in Nederland

Nederland heeft vele musea! Van Rotterdam tot Groningen er zijn vele musea met de meest uiteenlopende exposities en activiteiten in de voorjaarsvakantie. Een bezoek naar het museum is echt een leuke dag uit! In de musea zijn veel workshops en doe-activiteiten.

Top 10

Onze top tien activiteiten voor de Voorjaarsvakantie.

  1. Bezoek de Keukenhof: Niets zegt ‘voorjaar’ zoals een bezoek aan de Keukenhof, waar je kunt wandelen tussen miljoenen bloeiende tulpen, narcissen en andere lentebloemen.
  2. Familie fietsdag: Plan een familiefietstocht door het Nederlandse platteland. Kies routes langs de bloeiende velden of historische dorpen en maak er een dag van vol ontdekking en plezier.
  3. Workshops en creatieve cursussen: Veel locaties bieden speciale workshops voor zowel kinderen als volwassenen tijdens de voorjaarsvakantie. Dit kan variëren van pottenbakken en schilderen tot fotografie en koken.
  4. Dagje uit in de natuur: Trek eropuit naar een van de vele nationale parken die Nederland rijk is. Geniet van een wandeling, een picknick of zelfs een vroege barbecue als het weer het toelaat.
  5. Stad en cultuur: Bezoek een nieuwe stad en ontdek musea, kunstgalerijen en historische bezienswaardigheden. Steden als Amsterdam, Utrecht en Groningen hebben veel te bieden voor een cultureel dagje uit.
  6. Strandwandelingen: Alhoewel het misschien nog te koud is om te zwemmen, bieden de Nederlandse stranden een prachtige setting voor een lange wandeling, met vaak gezellige strandtenten waar je kunt opwarmen met een drankje.
  7. Bezoek een kasteel: Nederland heeft vele prachtige kastelen die vaak speciale evenementen en rondleidingen aanbieden tijdens de voorjaarsvakantie.
  8. Theater en voorstellingen: Veel theaters hebben speciale programmering voor gezinnen en kinderen tijdens de vakantieperiodes. Dit is een perfect moment om een leuke voorstelling te pakken.
  9. Culinair genieten: Probeer nieuwe restaurants of bezoek voedselmarkten die speciale evenementen organiseren tijdens de voorjaarsvakantie.
  10. Avontuurlijke activiteiten: Ga voor iets avontuurlijker zoals klimparken, ziplines of outdoor escape rooms, die leuk zijn voor de hele familie.

Ga er lekker op uit in Nederland tijdens de Voorjaarsvakantie!