Kabouterpaden in Friesland

Ga met de kids er op uit in Friesland.

In heel Friesland zijn er tal van leuke gratis uitjes. Ontdek de natuur! Al wandelend in de natuurgebieden kun je op onderzoek gaan naar de flora en fauna. Bezoek met de kids een speelpark of ga het bos in.

Ontdek in Friesland kabouterpaden. Het is leuk en avontuurlijk!

Kabouterpaden in Friesland

Ga er met een goed gevulde rugzakop uit en bezoek een kabouterpad. Een kabouterpad is een wandelroute speciaal voor jonge kinderen van ongeveer 2,5 tot ongeveer 5/6 jaar. Bij de meeste kabouterpaden kun je een knapzak en een opdrachtenboek ophalen bij onder andere Staatsbosbeheer. Ga er op uit in het bos en door liedjes te zingen en te luisteren naar de kabouterverhalen, ga je op zoek naar de kabouters!

Kabouterpaden

Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Maar soms ook in een verlaten schuurtje of een hutje gebouwd van takken. Kaboutermannetjes en kaboutervrouwtjes zijn heel aardig en natuurlijk dol op hun kabouterkindertjes. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen…

Terschelling – Kabouterpad Terschelling

Het kabouterpad op Terschelling is goed te doen voor peuters en kleuters voor €1 koop je bij VVV Terschelling en de Natuurschuur van Staatsbosbeheer het kabouterpad boekje en kun je op pad gaan!

Locatie: Startlocatie: Badweg Hoorn, Hoorn
Staatsbosbeheer Terschelling via 0562-442116

Bezoek de website Kabouterpad Terschelling

Oudemirdum – Kabouterpad Elfbergen

In bos Elfbergen wonen kabouters! Kom maar eens kijken. Langs een wandelpad heeft hij kabouters neergezet. In je kabouterboekje zie je welke opdracht of spelletje bij welke kabouter hoort. Een leuke speurtocht door het bos, waarbij je mag zingen, voelen, ruiken, zoeken en nog veel meer! En wie weet zie je tussen de struiken door wel een kabouter toekijken hoe goed jij je best doet…

Reserveren bij Informatiecentrum Mar en Klif T 0514-571777 of via [email protected].
Kijk voor de openingstijden op de website van Bezoekerscentrum Mar en Klif.

Locatie: Bezoekerscentrum Mar en Klif, De Brink 4 te Oudemirdum

Bezoek de website Mar en Klif

Appelscha – Kabouterpad Drents-Friese Wold

Buitencentrum Drents-Friese Wold is hét startpunt voor de zoektocht naar kabouters! De route is ongeveer 1.5 km. Onderweg luister je naar een verhaaltje over kabouters en doe je kabouteropdrachten.

Locatie: Buitencentrum Drents-Friese Wold via 0516-464020 of [email protected].

Bezoek de website van Staatsbosbeheer

Met de kids er op uit

Na een flinke wandeling in het bos, is het natuurlijk heerlijk om daarna nog even na te genieten met een heerlijke traktatie. Bij een ijssalon een lekkere sorbet of in plaatselijk restaurant gezellig nagenieten van de zoektocht naar kabouters.

Ga er in heel Friesland er lekker op uit!