Wat te doen met Pasen

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes om te doen met Pasen!

Wat te doen met pasen. Het is weer zover, Pasen staat weer voor de deur. Veel mensen kijken uit naar Pasen, zeker ook omdat de meeste mensen dan heerlijk vrij zijn! De paasdagen zijn prima geschikt om er op uit te gaan!

Wat te doen met pasen

Er zijn allerlei activiteiten die u kunt ondernemen, zo zijn er bijvoorbeeld veel paasmarkten en brengen veel mensen een bezoekje aan een paasfestival. Hieronder vindt u een aantal van de leuke activiteiten die u kunt doen met Pasen.

Pasen is het begin van de lente

Het mooie weer begint vaak weer als het Pasen is. De paasdagen genieten van het heerlijke lentezonnetje en de eerste warme zonnestralen op je huid laten komen. Vitamine D wordt weer aangevuld en iedereen wordt weer wat vrolijker. In de lente komen mensen letterlijk weer naar buiten. Het mooie weer tijdens Pasen nodigt dan ook uit om er samen heerlijk op uit te gaan.

Paaseieren verven tijdens Pasen

Het klassieke verven van de eieren is wat vele gezinnen samen doen op Eerste Paasdag of Tweede Paasdag. Wie maakt de mooiste en kleurrijkste eieren. Samen lekker knoeien met de waterverf. Denkt u er wel om dat u de eieren eerst kookt? Anders kan het een behoorlijke knoeiboel worden! Een leuke manier om de eieren te verven is het werken met nagellak. Pak een bak water, druppel hier diverse kleuren nagellak in, roer dit met een cocktailprikker voorzichtig door elkaar en dompel daarna je ei erin. Dit geeft een fantastisch effect!

Paaseieren zoeken in de tuin

Dit is natuurlijk de traditie over de hele wereld tijdens Pasen. Paaseieren zoeken in de tuin, het park of in huis bij slecht weer. Niets is leuker dan de gezichten van de kinderen te zien als ze de eieren vinden. Wat het extra leuk maakt is om er een spel van te maken. Wie vindt de meeste eieren, het grootste ei, het kleinste ei, het mooiste ei of het gouden ei. Zo worden de kinderen nog enthousiaster om hard te gaan zoeken.

Pasen is de tijd om met familie weg te gaan

Een lang weekend vrij. Ruim te tijd om samen met je familie tijd door te brengen of samen weg te gaan. Ga samen het bos in, naar het strand voor een heerlijke wandeling, eropuit met de kleinkinderen, samen spelletjes doen of bezoek een evenement in de buurt.

Lekker het paasweekend weg?

Pasen valt natuurlijk elk jaar op zondag en maandag, en daarom zijn de paasdagen een ideaal moment om er een lekker lang weekend tussenuit te gaan! Of u nu met uw partner, kinderen of vrienden weg wilt, er zijn altijd talloze mogelijkheden tijdens de paasdagen. Van groepsaccommodaties tot luxe hotels, er is voor ieder wel wat wils.

#TOPtip Ga naar een eiland tijdens de paasdagen!

Veel hotels hebben ook nog eens speciale arrangementen met Pasen, dus boek nu alvast uw weekendje weg. U ziet het: de keuze is reuze voor uw paasweekend, dus boek snel!

Paasuitje: Ei Ei Westerkwartier en eieren lopen!

Maak kennis met het actieve Westerkwartier, bijvoorbeeld op het Runderlandplein met heel veel leuke spellen en activiteiten voor jong en oud! De hele dag door zijn er allerlei activiteiten voor kinderen en volwassenen. Ballengooien naar een koe (geen echte koe natuurlijk), kruiwagen-parcours, koeien stapelen, ringen gooien om allerlei soorten hoorns, een Westerkwartierbioscoop, op de foto met struisvogels, Workshops schilderen, schminken, ponyrijden en nog veel meer.

Paasmarkten in Nederland

Voor veel mensen een favoriet dagje weg tijdens de Paasdagen: gezellig naar een paasmarkt toe! Door heel Nederland worden er verschillende markten georganiseerd. Onder andere in Zeeland, Gelderland en Zuid-Holland kunt u terecht voor grote paasmarkten. Alle markten in Nederland staan bekend om hun gezelligheid en vrolijkheid. Lekker een middagje tussen alle kraampjes door struinen, en hopen dat u wat leuke of misschien wel lekkere dingen tegen komt.

Er is altijd een grote verscheidenheid aan waren, van kleding tot etenswaren, u vindt het hier allemaal! Een van de leukste paasmarkten in Nederland is die in Vlissingen, hieronder vindt u er meer informatie over.

Paasmarkt Vlissingen

Standaard op Eerste Paasdag voor veel mensen: naar de paasmarkt in Vlissingen! Op een prachtig plekje langs de boulevard kunt u hier terecht bij zo’n 150 kramen. U vindt er een grote diversiteit aan producten, van kleding tot boeken en van etenswaren tot lederwaren. Uiteraard zijn er ook voldoende kraampjes waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Daarnaast zijn er ook verschillende standwerkers aanwezig, deze prijzen vaak op een ludieke manier hun waren aan. Jaarlijks komen er duizenden bezoekers af op dit leuke evenement met Pasen, u komt toch ook? Er is altijd wat te doen met pasen.

Haagse paasmarkt

Ook in Den Haag kunt u tijdens Pasen natuurlijk terecht voor een leuke markt, de Haagse paasmarkt. Al sinds jaar en dag vindt deze markt plaats in Den Haag, dit jaar op Het Lange Voorhout. Wat kunt u hier verwachten? Meer dan honderd kraampjes met een grote variëteit aan artikelen.

Sieraden, tassen, cd’s, voedingsartikelen, kleding, decoratie-artikelen, u kunt het zo gek niet bedenken of u vindt het op deze paasmarkt! Naast de ‘gewone’ markt is er ook een antiek-, boeken- en curiosamarkt. Voor ieder wat wils dus in Den Haag!

De paasmarkt in Nijmegen

Ook Gelderland heeft u een leuke paasmarkt te bieden, en wel de paasmarkt in Nijmegen. Tweede paasdag is het weer zover, dan kunt u terecht op deze grote markt. Er is een grote warenmarkt, maar u kunt ook een kunstmarkt verwachten. Voor de kinderen worden er leuke kinderspelen georganiseerd.

Naast de paasmarkt zijn op tweede paasdag ook veel winkels open. De ideale dag dus om een dagje lekker het centrum van Nijmegen te verkennen!

Gezellige paasvuren

Traditioneel gezien worden er ook op veel plekken in Nederland paasvuren ontstoken. De meeste paasvuren vindt u in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Ook buiten deze gebieden worden er op sommige plaatsen paasvuren ontstoken.

In Espelo wordt bijvoorbeeld eerste paasdag het grootste paasvuur ter wereld in brand gestoken, de houtstapel hiervan is wel zo’n 45 meter hoog. Ook in de plaats Huissen wordt weer een spectaculair paasvuur georganiseerd. Hier wordt de duivelspop (Judas) verbrand.

Leuke festivals tijdens Pasen

Pasen is ook altijd de tijd dat er verschillende popfestivals georganiseerd worden. Het bekendst is waarschijnlijk Paaspop in Schijndel, maar er zijn nog meer Paaspops! In onder andere Zieuwent en Den Hout vindt een Paaspop plaats, waar verscheidene leuke acts staan geprogrammeerd.

Paaspop in Schijndel

Waarschijnlijk het meest bekende festival tijdens de paasdagen: Paaspop in Schijndel. Hun motto is “3 days and nights of musical, entertainment and amazement”, en dat is dan ook precies wat u hier met Pasen kunt verwachten! Al sinds jaar en dag is Paaspop de opening van het festivalseizoen.

Elk jaar geven deze drie dagen meer dan 150 acts uit zowel binnen- als buitenland acte de présence. Naast de beste topacts van dit moment zijn er ook verschillende theatrale verrassingen. Paaspop in Schijndel, de ultieme festivalervaring!

Paaspop Zieuwent

En nog een Paaspop, deze wordt in Zieuwent georganiseerd. Paaspop Zieuwent is elk jaar weer een geslaagd festival voor jong en oud tijdens het paasweekend. Er staat elk jaar een diversiteit aan artiesten, dj’s en bands geprogrammeerd, waardoor het elk jaar weer een aantrekkelijk en gewild festival is.

In de loop der jaren hebben al vele bekende Nederlandse artiesten dit podium beklommen. Ze stonden allemaal op het podium in Zieuwent. Dit jaar is er ook ongetwijfeld weer een line-up om van te smullen, dus neem snel een kijkje op de website!

Paaspop in Den Hout

Ook in Den Hout kunt u terecht voor een Paaspop. Al sinds 1995 vindt dit festival tijdens Pasen plaats in dit plekje in Noord-Brabant.

Het eerste jaar vond het festival alleen plaats op de eerste paasdag, maar dankzij het directe succes werd dit het opvolgende jaar al verlengd naar ook de zaterdag ervoor! Elk jaar worden er weer enkele leuke bands en artiesten geprogrammeerd.

Noordhollands Oldtimer Festival

Ook zeker uw bezoekje waard tijdens Pasen: het Noord-Hollands Oldtimer Festival. Ook dit jaar kunt u hier weer van alles verwachten. Uiteraard vele originele oldtimer automobielen en exclusive cars. Daarnaast zijn er ook verschillende oude motoren, bromfietsen, tractors, scooters en meer. Bent u op zoek naar een specifiek onderdeel voor uw oldtimer daar slaagt u ongetwijfeld op de speciale onderdelenbeurs.

Hier vindt u ook speciale kleding en andere leuke snuisterijen. Het festival wordt opgeleukt door een leuke live rock ‘n roll band, er zijn verschillende live dansshows en er is meer entertainment. Uiteraard kunt u de hele dag door genieten van een hapje en een drankje op het zitterras, daarnaast zijn er verschillende andere snack- en eet mogelijkheden. Kortom, een dagje uit voor het hele gezin!

Andere uitjes tijdens Pasen

Staat het uitje van uw keuze er nog niet tussen? Neem dan een kijkje bij de provincie of de stad van uw keuze voor andere mogelijkheden. Voor u het weet heeft u iets leuks gevonden om te doen tijdens Pasen!

Weet u nog niet waar u heen wilt of wilt u wilt gaan doen? Ga dan terug naar de homepagina of bekijk alle evenementen in de agenda. Voor u het weet bent u iets leuks aan het doen want…


Er is van alles te doen met Pasen in heel Nederland!