Wat te doen met Pasen

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes om te doen met Pasen!

Het is weer zover, Pasen staat weer voor de deur. Veel mensen kijken uit naar Pasen, zeker ook omdat de meeste mensen dan heerlijk vrij zijn! De paasdagen zijn prima geschikt om er op uit te gaan!

Wat te doen met pasen

Er zijn allerlei activiteiten die je kunt ondernemen, zo zijn er bijvoorbeeld veel paas-markten en brengen veel mensen een bezoekje aan een paas-festival.

Pasen is het begin van de lente

Het mooie weer begint vaak weer als het Pasen is. De paasdagen genieten van het heerlijke lentezonnetje en de eerste warme zonnestralen op je huid laten komen. Vitamine D wordt weer aangevuld en iedereen wordt weer wat vrolijker. In de lente komen mensen letterlijk weer naar buiten. Het mooie weer tijdens Pasen nodigt dan ook uit om er samen heerlijk op uit te gaan.

Paaseieren verven tijdens Pasen

Het klassieke verven van de eieren is wat vele gezinnen samen doen op Eerste Paasdag of Tweede Paasdag. Wie maakt de mooiste en kleurrijkste eieren. Samen lekker knoeien met de waterverf. Denk je er wel om dat je de eieren eerst kookt? Anders kan het een behoorlijke knoeiboel worden! Een leuke manier om de eieren te verven is het werken met nagellak. Pak een bak water, druppel hier diverse kleuren nagellak in, roer dit met een cocktailprikker voorzichtig door elkaar en dompel daarna je ei erin. Dit geeft een fantastisch effect!

Paaseieren zoeken in de tuin

Dit is natuurlijk de traditie over de hele wereld tijdens Pasen. Paaseieren zoeken in de tuin, het park of in huis bij slecht weer. Niets is leuker dan de gezichten van de kinderen te zien als ze de eieren vinden. Wat het extra leuk maakt is om er een spel van te maken. Wie vindt de meeste eieren, het grootste ei, het kleinste ei, het mooiste ei of het gouden ei. Zo worden de kinderen nog enthousiaster om hard te gaan zoeken.

Pasen is de tijd om met familie weg te gaan

Een lang weekend vrij. Ruim te tijd om samen met je familie tijd door te brengen of samen weg te gaan. Ga samen het bos in, naar het strand voor een heerlijke wandeling, eropuit met de kleinkinderen, samen spelletjes doen of bezoek een evenement in de buurt.

Lekker het paasweekend weg?

Pasen valt natuurlijk elk jaar op zondag en maandag, en daarom zijn de paasdagen een ideaal moment om er een lekker lang weekend tussenuit te gaan! Of je nu met je partner, kinderen of vrienden weg wilt, er zijn altijd talloze mogelijkheden tijdens de paasdagen. Van groepsaccommodaties tot luxe hotels, er is voor ieder wel wat wils.

Veel hotels hebben ook nog eens speciale arrangementen met Pasen, dus boek nu alvast jouw weekendje weg. Je ziet het: de keuze is reuze voor jouw paasweekend, dus boek snel!

Paasuitje: Ei Ei Westerkwartier en eieren lopen!

Maak kennis met het actieve Westerkwartier in de provincie Groningen. Er worden tal van leuke spellen en activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Ga ballengooien naar een koe (geen echte koe natuurlijk), kruiwagen-parcours, koeien stapelen, ringen gooien om allerlei soorten hoorns, een Westerkwartierbioscoop, op de foto met struisvogels, Workshops schilderen, schminken, ponyrijden en nog veel meer.

Paasmarkten in Nederland

Voor veel mensen een favoriet dagje weg tijdens de Paasdagen: gezellig naar een paasmarkt toe! Door heel Nederland worden er verschillende markten georganiseerd. Onder andere in Zeeland, Gelderland en Zuid-Holland kun je terecht voor grote paas-markten. Alle markten in Nederland staan bekend om hun gezelligheid en vrolijkheid. Lekker een middagje tussen alle kraampjes door struinen, en hopen dat je wat leuke of misschien wel lekkere dingen tegen komt.

Er is altijd een grote verscheidenheid aan waren, van kleding tot etenswaren, je vindt het hier allemaal! Eén van de leukste paas-markten in Nederland is die in Vlissingen, hieronder vindt je er meer informatie over.

Paasmarkt Vlissingen

Standaard op Eerste Paasdag voor veel mensen: naar de paasmarkt in Vlissingen! Op een prachtig plekje langs de boulevard kun je hier terecht bij zo’n 150 kramen. Je vindt er een grote diversiteit aan producten, van kleding tot boeken en van etenswaren tot lederwaren. Uiteraard zijn er ook voldoende kraampjes waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Daarnaast zijn er ook verschillende standwerkers aanwezig, deze prijzen vaak op een ludieke manier hun waren aan. Jaarlijks komen er duizenden bezoekers af op dit leuke evenement met Pasen, jij komt toch ook? Er is altijd wat te doen met pasen.

De paasmarkt in Nijmegen

Ook Gelderland heeft jou een leuke paas-markt te bieden, en wel de paas-markt in Nijmegen. Tweede paasdag is het weer zover, dan kun je terecht op deze grote markt. Er is een grote warenmarkt, maar je kunt ook een kunstmarkt verwachten. Voor de kinderen worden er leuke kinderspelen georganiseerd.

Naast de paasmarkt zijn op tweede paasdag ook veel winkels open. De ideale dag dus om een dagje lekker het centrum van Nijmegen te verkennen!

Gezellige paasvuren

Traditioneel gezien worden er ook op veel plekken in Nederland paasvuren ontstoken. De meeste paasvuren vindt je in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Ook buiten deze gebieden worden er op sommige plaatsen paasvuren ontstoken.

In Espelo wordt bijvoorbeeld eerste paasdag het grootste paasvuur ter wereld in brand gestoken, de houtstapel hiervan is wel zo’n 45 meter hoog. Ook in de plaats Huissen wordt weer een spectaculair paasvuur georganiseerd. Hier wordt de duivelspop (Judas) verbrand.

Leuke festivals tijdens Pasen

Pasen is ook altijd de tijd dat er verschillende popfestivals georganiseerd worden. Het bekendst is waarschijnlijk Paaspop in Schijndel, maar er zijn nog meer Paaspops! In onder andere Zieuwent en Den Hout vindt een Paaspop plaats, waar verscheidene leuke acts staan geprogrammeerd.

Paaspop in Schijndel

Waarschijnlijk het meest bekende festival tijdens de paasdagen: Paaspop in Schijndel. Hun motto is “3 days and nights of musical, entertainment and amazement”, en dat is dan ook precies wat je hier met Pasen kunt verwachten! Al sinds jaar en dag is Paaspop de opening van het festivalseizoen.

Elk jaar geven deze drie dagen meer dan 150 acts uit zowel binnen- als buitenland acte de présence. Naast de beste topacts van dit moment zijn er ook verschillende theatrale verrassingen. Paaspop in Schijndel, de ultieme festivalervaring!

Paaspop Zieuwent

En nog een Paaspop, deze wordt in Zieuwent georganiseerd. Paaspop Zieuwent is elk jaar weer een geslaagd festival voor jong en oud tijdens het paasweekend. Er staat elk jaar een diversiteit aan artiesten, dj’s en bands geprogrammeerd, waardoor het elk jaar weer een aantrekkelijk en gewild festival is.

In de loop der jaren hebben al vele bekende Nederlandse artiesten dit podium beklommen. Ze stonden allemaal op het podium in Zieuwent. Dit jaar is er ook ongetwijfeld weer een line-up om van te smullen, dus neem snel een kijkje op de website!

Paaspop in Den Hout

Ook in Den Hout kunt je terecht voor een Paaspop. Al sinds 1995 vindt dit festival tijdens Pasen plaats in dit plekje in Noord-Brabant. Het eerste jaar vond het festival alleen plaats op de eerste paasdag, maar dankzij het directe succes werd dit het opvolgende jaar al verlengd naar ook de zaterdag ervoor! Elk jaar worden er weer enkele leuke bands en artiesten geprogrammeerd.

Noordhollands Oldtimer Festival

Ook zeker jouw bezoekje waard tijdens Pasen: het Noord-Hollands Oldtimer Festival. Ook dit jaar kun je hier weer van alles verwachten. Uiteraard vele originele oldtimer automobielen en exclusive cars. Daarnaast zijn er ook verschillende oude motoren, bromfietsen, tractors, scooters en meer. Ben je op zoek naar een specifiek onderdeel voor jouw oldtimer? Dan slaag je ongetwijfeld op de speciale onderdelenbeurs.

Hier vindt je ook speciale kleding en andere leuke snuisterijen. Het festival wordt opgeleukt door een leuke live rock ’n roll band, er zijn verschillende live dansshows en er is meer entertainment. Uiteraard kun je de hele dag door genieten van een hapje en een drankje op het zitterras, daarnaast zijn er verschillende andere snack- en eet mogelijkheden. Kortom, een dagje uit voor het hele gezin!

Andere uitjes tijdens Pasen

Staat het uitje van jouw keuze er nog niet tussen? Neem dan een kijkje bij de provincie of de stad van jouw keuze voor andere mogelijkheden. Voor je het weet heb je iets leuks gevonden om te doen tijdens Pasen!

Weet je nog niet waar je heen wilt of wilt je wilt gaan doen? Bekijk alle evenementen in onze agenda. Voor je het weet ben je iets leuks aan het doen want…

Er is van alles te doen met Pasen in heel Nederland!