Stadswandelingen Groningen

De stad Groningen leent zich uitermate voor een stadswandeling.

De provincie Groningen beschikt over een rijke natuur, vele parken en mooie bezienswaardigheden buiten de grote steden. Maar, wist je dat je in de stad Groningen ook hele mooie, gezellige en historische wandelingen kunt maken?

Stadswandelingen Groningen

De stad Groningen ademt cultuurhistorie, van eeuwenoude gebouwen tot hedendaagse kunst. Bovendien is wandelen zeer goed voor de fysieke en mentale gezondheid.

Je kunt met een gids door de stad lopen. Gids nemen je mee langs leuke routes om zo het meeste uit je bezoek aan Groningen te halen.

TOPTIP: -> Ga met je fototoestel op pad in en om de provincie! Melvin laat je de stad Groningen van een hele andere kant zien en geeft te leuke tips zodat je de mooiste foto’s van de stad gaat maken.

Wandelroutes stad Groningen

De stad Groningen leent zich uitermate voor een stadswandeling. Van historische eye-catchers tot verborgen kunst. Voor ieder wat wils.

De stad van het Noorden (7 km)

Geniet van de stad van het Noorden met een unieke wandeling langs culturele hoogstandjes. Kom je met het openbaar vervoer naar de stad Groningen, dan sta je meteen oog in oog met het representatieve stationsgebouw en het Groninger Museum op het museumeiland tegenover het station. Vanaf daar loop je zo de stad in, langs verschillende musea, paviljoenen, kerken en de prinsentuin aan de Turfsingel, een stadstuin met een grote rozen- en kruidentuin en een unieke zonnewijzer uit 1731. Een wandeling met vele bezienswaardigheden.
Bron: ANWB

Kunstroute: Off the beaten Art (4,9 km)

Ben je een kunst- en cultuurliefhebber? Dan mag de kunstroute Off yhe beaten Art niet ontbreken aan je dagje uit naar de stad Groningen. Bewandel deze route van ongeveer 5 kilometer, langs graffitikunst in de Papengang, het Tschumipaviljoen (Barnard Tschumi 1990) en verborgen kunst in de Folkingestraat. De imposante route buiten de gebaande paden van de stad.

Naberpaden (Marucke Naber)

Naberpaden zijn wandelroutes die gemaakt zijn door Marycke Naber. Er zijn onder andere routes/paden te vinden in Overijssel, Gelderland en (de stad) Groningen, waaronder de volgende paden:

– Parkenpad (11 km)
Wandeling langs onder meer Noorderplantsoen en Oosterpark.

– Helpmanpad (13 km)
Route langs het Sterrebos, het Joods Monument en de chique wijk aan de Verlengde Hereweg.

– Piccardthofpad (17 km)
Wandeling langs onder meer stadspark, volkstuincomplex Piccardthof en het Hoornsemeer.

– Hofjespad (10 km)
Wandeling langs vier oude gasthuizen en moderne hofjes in de stad Groningen.

Lees Meer over de Naberpaden

De Stadswandeling 050

Iedere zaterdag en zondag organiseert De Stadswandeling 050, een initiatief van Groningers Eva en Sophie, een unieke stadswandeling die op maat is uitgestippeld om verschillende horecazaken te ondersteunen in coronatijd. Je kunt je aanmelding voor EUR 3,50 per wandeling. Je ontvangt dan een uitgestippelde route met een menukaart met de beste deals van circa 4 of 5 deelnemende horecazaken.

Meer weten? Lees hier meer over de Stadswandeling 050

Fietsroute stad Groningen (31 km)

Op de website van Fietsen123.nl staat een fietsroute door de stad (en omgeving) Groningen uitgestippeld. Een 31 kilometer lange fietstocht vanaf Eelderwolde via het Hoornsemeer richting de historische binnenstad van Groningen. Via het Groninger Museum, het Natuurmuseum en het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Maar ook de wijken Helpman, de Oosterparkwijk en Vinkhuizen worden aangemerkt. Een fietstocht waarbij er veel te zien valt. Een echte aanrader voor de fiets- en cultuurliefhebber.

Tijdelijke wandelroutes stad Groningen

Er zijn diverse wandelroutes te vinden die voor bepaalde tijd zijn georganiseerd. Zoals de muzikale stadswandeling van Bach tot Bowie, de luisterroute Flarden uit het A-kwartier en de speurtocht ‘Dieren op straat’.

Kijk voor de actuele wandelroutes op VISIT Groningen.

Wandelroutes Online

Er zijn online tal van leuke wandelroutes te vinden of bestel één van de routeboekjes in de Groningen Store.

De stad Groningen is uitermate geschikt voor het maken van een mooie, informatieve en gezellige wandeling. Met kijk op historische gebouwen, natuurrijke parken en moderne kunstobjecten.

Veel wandelplezier in de Stad Groningen!