Dagje uit kinderen

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes met de kinderen, maar ook de leukste evenementen!

Dagje uit met de kinderen. Heb je zin in een verrassend dagje uit met de kinderen? Er zijn mogelijkheden genoeg. Je vindt op onze website alle leuke uitjes voor kinderen in heel Nederland. Of je nu een uitje zoekt in Groningen of in Limburg, alles vindt je hier overzichtelijk op een rijtje.

Gezellig met de kinderen naar de dierentuin of bijvoorbeeld naar een speeltuin? Bekijk snel hieronder de leukste tips voor een dagje uit met kinderen!

Lekker lang dagje uit met de kinderen

Dagje uit met kinderen? Waarom trek je er niet eens een weekendje op uit met de kinderen? Een weekendje weg is echt niet alleen leuk met jouw vriend of vriendin, de kinderen vinden overnachten in een hotel vaak een heel avontuur. Een soort minivakantie! Er zijn genoeg hotels in Nederland waar je met de kinderen terecht kunt.

Een echte aanrader om met de kinderen te overnachten is Hotel Brinkzicht in De Koog op Texel. Dit is een gemoedelijk en gezellig familiehotel met het bos en het strand op zo’n 500 meter afstand.

Naar het zwembad met de kids

Wil je vandaag een dagje uit met de kinderen, bezoek dan bijvoorbeeld het zwembad. Kinderen van alle leeftijden vinden het leuk om te zwemmen. Bezoek bijvoorbeeld Zwembad Overbosch in Den Haag.

Hier vindt je onder andere een recreatief bad en een bad voor de allerkleinsten met leuke water-speeltoestellen. Ook Zwembad de Polfermolen in Valkenburg is een leuke tip, hier wordt zelfs regelmatig discozwemmen georganiseerd.

Dagje naar de dierentuin

Dierentuinen zijn altijd erg in trek voor een dagje uit met kinderen. De bekendste dierentuin van ons land is waarschijnlijk Artis, maar WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is ook een echte aanrader. Bekijk hier de giraffes, tijgers, beren, vlinders en nog veel meer dieren! Ook Aqua Zoo Friesland is een aanrader, je begeeft je hier tussen de pinguïns en er zijn nog vele andere dieren te bekijken. Een leuke tip voor een dagje weg met kinderen!

Speeltuinen en attractieparken

Elk kind vindt het leuk om naar de speeltuin te gaan, daarvoor zijn er in Nederland legio opties. De wat grotere kinderen vermaken zich ook uitstekend in het attractiepark, bijvoorbeeld Walibi Holland in Biddinghuizen.

Verschillende achtbanen, een zweefmolen en wat al niet meer. Spanning en sensatie voor de kinderen!

Andere uitstapjes met kids

Zoek je nog een ander uitstapje met de kids? Er is nog veel meer mogelijk. Heb je er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om met de kinderen naar een museum te gaan? Veel musea in Nederland hebben voor kinderen bijvoorbeeld een leuke speurtocht uitgezet. Zoals bijvoorbeeld in het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Of ga met jouw kids een keer naar het theater!

Bezoek TheatersinNederland voor een compleet overzicht van theaters in Nederland!

Ook zijn er musea die sowieso voor kinderen al ontzettend leuk zijn, denk dan bijvoorbeeld aan Science Center NEMO in Amsterdam. Hier kunnen de kinderen allerlei experimenten uitvoeren, educatief en leuk!