Gevangenismuseum

Gevangenismuseum

Het Gevangenismuseum in Veenhuizen is indrukwekkend en leerzaam.

In het Gevangenismuseum ontdek je alles over straffen van vroeger én nu. Hoe zag een gevangenis er vroeger uit? Hoe ging men om met de gevangenen? Bekijk de maquettes, prenten en historische objecten, zoals een pijnbank en zelfs een radbraakkruis, die laten zien hoe bruut er vroeger gestraft werd…

Gevangenismuseum Veenhuizen

Misdaad en straf zijn van alle tijden. Maar de manier waarop misdadigers gestraft worden, die is door de eeuwen heen flink veranderd.

In het Gevangenismuseum vind je nog echte slaapkooien, een koepelgevangenis en een modern cellenblok. Je mag overal in!

Activiteiten Gevangenismuseum

Wil je weten hoe het er tegenwoordig in de gevangenis aan toe gaat?

Van met z’n allen in een zaal, tot eenzaam in de cel. Van lijfstraffen tot keihard werken. En van opvang voor weeskinderen tot dorp vol criminelen. In het Gevangenismuseum in Veenhuizen ontdek je alles over misdaad en straf. En wie durft, kan zelfs ontdekken hoe het is om in de cel te zitten…

Bekijk alle activiteiten van het gevangenismuseum

In en rond het Gevangenismuseum worden het hele jaar door leuke activiteiten georganiseerd.

Zo zijn er terugkerende jaarlijkse activiteiten zoals het Museumweek, de Bajesdag, Oktobermaand Kindermaand en de Open Monumentendagen. Maar er worden ook tal van leuke festiviteiten georganiseerd tijdens de vakanties.

Adres Gevangenismuseum

Oude Gracht 1
9341 AA Veenhuizen

Telefoon: 0592 – 388264
Email: [email protected]

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland