Wat te doen in Zuidlaren

Bezoek Zuidlaren!

Zuidlaren ligt hooggelegen in het noorden van de Drenthe. Zuidlaren behoort tot de gemeente Tynaarlo en grenst aan de grotere steden Assen en Groningen.

Wat te doen in Zuidlaren

Zuidlaren is het dorp van Berend Botje. In Zuidlaren kun je van alles ondernemen! Winkelen, wandelen, fietsen of watersporten. Er is altijd veel gezelligheid in Zuidlaren.

Wat te doen in Zuidlaren

In Zuidlaren

Wie kent het liedje niet. Berend Botje ging uit varen… Berend Botje ontdekte Zuidlaren!

Op de brink in Zuidlaren is altijd wat te doen. Hier worden onder andere de Vlooien en Rommelmarkten georganiseerd.

In de hoofdstraat van Zuidlaren vind je gezellige winkels. Er is voor ieder wat wils!

Ontdek Zuidaren

De Zuidlaarderbol

Breng je een bezoek aan Zuidlaren, dan moet je deze specialiteit zeker proberen.

Een Zuidlaarderbol is een groot rond brood met rozijnen en krenten. De Zuidlaarderbollen zijn in en rond Zuidlaren te koop, maar de lekkerste Zuidlaarderbol haal je bij Bakkerij Hovius. De Zuidlaarderbol wordt bij Hovius door echte banketbakkers gebakken. Bij Hovius zijn ze al decennia lang ware meesters in het maken van de Zuidlaarderbollen.

Bezoek de website van Banketbakkerij Hovius
Wat te doen in Meppel

Zuidlaardermarkt

De Zuidlaardermarkt wordt jaarlijks op de derde dinsdag in oktober gehouden. Vanouds is de Zuidlaardermarkt een paardenmarkt, maar tegenwoordig vooral een dieren- en warenmarkt. Jaarlijks trekken duizenden bezoekers naar de Zuidlaardermarkt.

Fietsen door Zuidlaren

Ontdek Zuidlaren op de fiets of te voet. De omgeving kent vele wandel- en fietsroutes. Wandel of fiets door de bossen van de Drentse Aa of de Hondsrug. Of fiets richting of een rondje om het Zuidlaardermeer. Al fietsend richting het Zuidlaardermeer kom je langs museum De Wachter. De prachtige molen en het museum zijn een bezoek zeker waard. Je leert er alles over ambachten en de historie. De Wachter is geopend voor publiek. Maak wel van tevoren een afspraak.

Onderweg genieten een hapje en een drankje kan in Zuidlaren bij meerdere restaurants. De uitnodigende terrassen zijn sfeervol en het is er altijd gezellig!

Zuidlaardermeer

Watersportliefhebbers kunnen op het Zuidlaardermeer zeker goed vertoeven.

Op en rondom het Zuidlaardermeer is veel te doen en vooral te ontdekken. Je kunt er bijvoorbeeld vissen, rondvaren, zwemmen en zeilen. Het is genieten op het Zuidlaardermeer, zowel op het water als op de gezellige terrassen aan het meer.

Het Zuidlaardermeer is een natuurgebied. Het meer is ruim 671 hectare groot en is een belangrijk vogelgebied. Sinds 2008 is het Zuidlaardermeer ook het leefgebied van de bever.

Ben je binnen een dag nog niet uitgekeken in Zuidlaren? Dan kun je overnachten op één van de jachthavens, campings, hotels, B&B’s of recreatiebungalows. Verken als je langer verblijft in Zuidlaren ook zeker de regio.

Bezoek je Drenthe dan moet je zeker naar het dorp van Berend Botje!

Breng ook een bezoek aan de gemeente Noordenveld in Drenthe, of fiets langs het grote kanaal richting Groningen of Assen!