Wat te doen in Weert

Welkom in de Poort van Limburg! Welkom in Weert!

De poort van Limburg, zo kennen we Weert ook wel! Weert ligt in de provincie Limburg. Weert grenst aan Noord-Brabant en België. Dichtbij Weert zijn de plaatsen Nederweert, Roermond en Valkenwaard.

Weert wordt ook omgeven door diverse natuurgebieden Zoals Grenspark Kempen-Broek of Recreatiegebied de IJzeren Man.

Wat te doen in Weert

Weert is een gezellige Limburgse stad met veel historische plekjes, veel natuur en cultuur. Hou je van winkelen dan ben je in Weert op het juiste adres. Veel winkels van grote merken maar ook de leukste boetiekjes zijn er in het centrum te vinden. Op één van de vele terrassen geniet je van een kopje koffie en vergeet dan ook zeker de Weerter Vlaai niet te proeven!

Er op uit in Weert

Jaarlijks zijn er vele evenementen in Weert. De Weerter Kermis, Bospop, Stadstriathlon zijn een paar bekende evenementen. Ook leuke braderiën, weekmarkten en evenementen voor kinderen zijn er volop in Weert.

Bekijk de agenda van Weert

Ontdek de regio van Weert op de fiets of wandelend. De vele routes nemen je mee naar de kerkdorpen Stamproy, Swartbroek, Laar of Altweerterheide. Met de boot is Weert ook goed te bereiken! Aan de passantenhaven kun je aanmeren en loop je zo het centrum in om de gezellige kroegjes, eetcafés en restaurants te bezoeken.

VanHorne Stad

Sinds 2018 is Weert een Van Horne Stad. Het culturele erfgoed van Weert laat zien hoe belangrijk de familie van Horne was. In het Van Horne Museum in het oude stadhuis in het centrum kun je er alles over te weten komen. Ook het Graaf van Horne wandelpad is een mooie route om te lopen! Het Graaf van Horne Wandelpad loopt rondom Weert door een afwisselend landschap. De route doorkruist natuurgebieden, en je loopt langs de kerkdorpen en je loopt zelfs heel even in België.

Ook de Van Horne Stads wandeling is een aanrader en de echte sportieveling gaat actief het bos in en volgt de Graaf van Horne Mountainbike pad van 93 kilometer.

Bezienswaardigheden in Weert

Bezoek de De Sint-Martinuskerk, de vele kapellen en kerken, het gemeentemuseum de Tiendschuur en De Kleipijpenoven. Ben jij wel eens in een klooster geweest? In Weert kun je een klooster bezoeken!

Lees hier alles over Zuster Birgittenessen

Ga zeker ook langs het prachtige Kasteel Nijenborgh, bewonder de diverse molens die ook nog in werking zijn en het Muntgebouw in Weert

Voor een dagje uit is Weert een perfecte keuze! Wil je langer verblijven? Dat kan ook zeker! Weert heeft tal van overnachtingsmogelijkheden kies een hotel, B&B, bungalowpark, vakantiehuisje of ga op de camping in Weert staan om de omgeving te leren kennen! Ga lekker uiteten in Weert en geniet van de Limburgse specialiteiten zoals de asperges en lekkere vlaaien. Bourgondisch genieten in restaurants en gezellige eetcafés, lunchrooms en brasserieën. Laat je culinair verwennen in Weert!

Geniet van de gastvrije Limburgse stad Weert!