Wat te doen in Roermond

Bezoek de historische stad Roermond!

Roermond is een grote stad in de provincie Limburg. Roermond grenst aan Duitsland en ligt bijna in het midden van de provincie. Roermond is een toeristische stad met veel bezienswaardigheden. De gezelligste terrassen in het centrum of aan het water vindt je in Roermond.

Wat te doen in Roermond

Roermond kent een rijke geschiedenis. Ooit was Roermond een Hanzestad nu is Roermond een bisdom. De prachtige binnenstad vindt u kerken en kathedralen vele monumenten en gezelligheid! Vele duizenden bezoekers komen jaarlijks naar Roermond voor de limburgse gezellig en gastvrijheid.

Het Stadhuis, De Sint-Christoffelkathedraal en de Minderbroederskerk uit de vijftiende eeuw zijn een van de bezienswaardigheden die je gezien moet hebben als je deze stad bezoekt!

Winkelen in Roermond

Roermond heeft meerdere winkelcentra en heeft tevens het grootste Outlet Center van de Benelux en Duitsland!Designer Outlet Roermond biedt je meer dan 200 internationale designermerken met fikse kortingen aan! Je kunt een hele dag shoppen in Designer Outlet Roermond in meer dan 150 shops.

Vlak bij Designer Outlet Roermond op ongeveer 5 minuten lopen ben je al in de sfeervolle binnenstad van Roermond! De historische binnenstad is sfeervol en een echte aanrader. Naast winkelen in de vele winkelstraatjes kun je uiteraard ook gezellig borrelen of lunchen aan de mooie pleinen bij het grote horeca-aanbod in Roermond.

In de weekenden is er ook een grote weekmarkt en worden er vaak markten en braderieën georganiseerd in het centrum. De antiekmarkt van april t/m oktober is een aanrader om te bezoeken!

Er op uit in Roermond

Een leuke actieve dag beleven in de omgeving? Pak de fiets of trek je wandelschoenen aan en ga er een dag op uit in de stad Roermond en vergeet vooral de kernen Boukal, Asenray, Swalmen, Asselt, Maasniel, Leeuwen, Ool, Merum en Herten niet te bezoeken.

Vele bezienswaardigheden zijn toegankelijk voor publiek. De fiets en wandel routes zijn bij uitstek een goede keuze te volgen. Dan mis je niks!

Bekijk hier een overzicht van bezienswaardigheden in Roermond en omgeving

In de hele omgeving zijn tal van kant- en klare fiets en wandel routes. Deze routes nemen je mee langs de Limburgse dorpjes, langs de Maas en Maasplassen en door natuurgebieden en Nationale Parken. Koop deze routes bij de diverse VVV vestigingen of online. Maak een rondvaart door de stad over De Maasplassen!

Verken de stad!

Evenementen in Roermond

Beleef een leuke dag, weekend, week of hele vakantie in Roermond! Voor jong en oud zijn er tal van activiteiten, vervelen zal je niet overkomen in deze prachtige stad!

Bezoek een festival, cultureel evenement, maak er een sportief uitje van of ga op het water met de boot er op uit!

Bekijk alle evenementen in Roermond en omgeving

Heb je deze mooie stad verkent? Je krijgt zeker geen genoeg van deze mooie provincie en de gastvrije Limburgers. Ga ook zeker naar Venray, Venlo of naar Maastricht!

Veel plezier in de hele provincie Limburg!