De leukste uitjes in Valkenburg

Wat te doen in Valkenburg? De stad bij uitstek voor watersport, maar er is zoveel meer te beleven in Valkenburg.
 
De leukste evenementen in Valkenburg

Wat te doen in Valkenburg? De stad bij uitstek voor evenementen, maar er is zoveel meer te beleven in Valkenburg.
 
Wat te doen in Valkenburg

Wat te doen in Valkenburg. Valkenburg is prachtig gelegen in het Zuid-Limburgse landschap en is na Maastricht de bekendste stad van Limburg.

Van oorsprong is Valkenburg een vestingstad met een mooie stadskern, vele kastelen en historische bezienswaardigheden. De gezellige winkels, restaurants, (verwarmde) terrasjes en de historische gebouwen typeren het straatbeeld van Valkenburg.

valkenburg-kerkValkenburgse natuur

Uniek is het schitterende natuur- en wandelgebied het Gerendal. Wandelen in de bossen is hier wel heel bijzonder, zo met de steile, kalkrijke hellingen. In het voorjaar kunt u in het Gerendal optimaal genieten van de talrijke orchideeën die dan in volle bloei staan. Hier vindt u een overzicht van mooie fietsroutes en wandelroutes.

Ontspanning zoeken

valkenburg-thermaeHeerlijk ontspannen doet u in kuuroord Thermae 2000. Hier kunt u optimaal genieten van het mineraalrijke (thermaal) water afkomstig uit eigen bronnen. Thermae 2000 beschikt over sauna’s en stoombaden.

Ook voor een beautybehandeling en een heerlijke massage bent u hier aan het juiste adres. Kijk hier voor meer sauna’s en beautycenters.

Uitjes voor kinderen

Valkenburg biedt ook verschillende leuke uitjes voor de kinderen. Van attractieparken zoals De Valkenier en Sprookjesbos kunt u hier een overzicht vinden. Daarnaast worden er ook erg leuke kinderfeestjes georganiseerd, bijvoorbeeld bij de kasteelruïne.

Amstel Gold Race uitje

Medio april vindt elk jaar de internationale wielerklassieker Amstel Gold Race plaats. De wielrenners starten in Maastricht op de markt en finishen op de top van de Cauberg in Valkenburg. Bij de finish zijn diverse leuke festiviteiten aanwezig. Dit wielergebeuren trekt jaarlijks dan ook aardig wat toeschouwers.

Kerstmarkten in Valkenburg

valkenburg-kerstmarktIn de kerstperiode wordt Valkenburg omgetoverd tot een sfeervolle kerststad met een ondergrondse kerstmarkt in de Fluweelengrot en de Gemeentegrot. Het eeuwenoude ondergrondse gangenstelsel is dan gevuld met feestelijke kerststalletjes, leuke muziek en sfeervolle verlichting.

Onderweg kunt u genieten van heerlijke hapjes en drankjes en ervaart u een magische kerstsfeer. Kijk hier voor meer evenementen.

Voor een bijzondere boven- en ondergrondse ervaring bent u in Valkenburg aan het juiste adres!

Kijk ook eens op onze speciale Wat te doen in Valkenburg website voor nog meer leuke uitjes in Valkenburg.

Nog meer leuke ideeën en tips