Wat te doen in Tholen

Bezoek het gastvrije Tholen in de provincie Zeeland!

Tholen is een eiland in de provincie Zeeland, omgeven door meerdere wateren. Krabbenkreek, het Masgat en het Keeten, de Oosterschelde en De Eendracht zijn de verschillende wateren die Tholen omgeven.

Wat te doen in Tholen

Vroeger kon je het eiland slechts per veerdienst bereiken, maar tegenwoordig zijn er diverse bruggen die Tholen verbindt met Zeeland en Noord-Brabant. In de zomermaanden zijn er uit diverse plaatsen voetveren die naar Tholen. Tholen is een toeristische trekpleister met veel wandel en fietsroutes.

Op het eiland zijn meerdere dorpen gevestigd:

  • Tholen
  • Oud-Vossemeer
  • Poortvliet
  • Scherpenisse
  • Sint-Maartensdijk
  • Stavenisse
  • Sint-Annaland

Verken het eiland!

Tholen heeft iedere bezoeker veel te bieden. Het water, uitwaaien aan de Oosterschelde of de natuur in. Bezoek de dorpen voor de leukste winkeltjes en geniet van de culinaire Zeeuwse hoogstandjes! Tholen is goed te bereiken en plaatsen zoals Yerseke en het Brabantse Bergen op Zoom zijn slechts een aantal kilometers van Tholen vandaag. Op het eiland voel jij je direct vrij en geniet je van de rust en natuur!

Natuurlijk is water net als in de hele provincie erg belangrijk in Tholen. De diverse havens staan vooral in de zomermaanden vol met boten en is Tholen echt een toeristisch eiland. Neem een duik in het water of ga surfen of zeilen op de Oosterschelde.

Natuurpark de Oosterschelde ligt om de hoek, daar kun je Zeehonden spotten!

Culinair Tholen

Het aanbod bij de restaurants is natuurlijk volop vis! Eet tijdens de lunch een lekker visje ga na een wandel of fiets tocht een heerlijks streekgerecht eten of geniet van de mosselen op je bord. Natuurlijk is vis niet het enige wat je kunt krijgen in Tholen. Ook vers fruit en groentes worden door de restaurants omgetoverd tot heerlijke gerechten!

Bezoek in de zomermaanden ook de Streekproductenveiling. Leer alles over de streekproducten van het eiland.

Overnachten op Tholen

Wil je langer blijven? Dat snappen wij! Tholen bied veel meer dan een dagje uit. De Thoolse gastvrijheid en de vele mogelijkheden, daar moet en wil je langer van genieten! Zoek je iets simpels of iets romantisch? In de omgeving zijn tal van mogelijkheden om je bezoek in Tholen te verlengen.

Bekijk hier alle mogelijkheden voor een overnachting

Er is van alles te doen op Tholen!