Wat te doen in Yerseke

Bezoek Yerseke en geniet volop van oesters en mosselen!

Yerseke is een dorp gelegen aan de Oosterschelde in de gemeente Reimerswaal in ligt in de provincie Zeeland. In Yerseke wonen gemiddeld 7000 inwoners en is zeer gastvrij! Yerseke een klein dorp maar met bijzondere bezienswaardigheden, vlak bij de zee is Yerseke een echte beleving.

Beleef het echte Yerseke!

Wat te doen in Yerseke

Yerseke is een authentiek dorp en ademt alles van de zee. Het leven van de visserij is dagelijks terug te zien en te proeven in Yerseke. Eigenlijk is Yerseke een landbouwdorp, maar vanaf de 15e eeuw is het een echt vissersdorp. Yerseke is in de loop der jaren de kweekvijver geworden van de mosselen en oesters. In Yerseke kun je ook de hele productie zien en tijdens de jaarlijkse Mosseldag beleef je het echte Yerseke pas echt!

Mosseldag Yerseke

De jaarlijkse Mosseldag is mateloos populair voor Zeelanders, maar ook van ver komen bezoekers uit heel Nederland en buitenland naar de Mosseldag in Yerseke.
De grote braderie in het centrum en bij de havens en onder andere het Oosterscheldemuseum is deze dag ook geopend. Kom alles te weten over de geschiedenis van de Mosseldag en Yerseke maar er zijn ook veel activiteiten, vaar bijvoorbeeld mee op een echter kotter naar de grote zee! Je kunt een hele dag vermaken tijden Mosseldag!

Vergeet niet een mosseltje te eten op het Mosselplein!

Lees alles over de jaarlijkse Mosseldag in Yerseke

Wandelen in Yerseke

Volg het hart van Yerseke is een prachtige wandelroute die je mee neemt langs de mooiste plekken van Yerseke. Wandelen langs de Yersekse Visserrshaven of Oosterschelde is ook een aanrader! De Oosterschelde ziet er iedere dag anders uit! Tref de meeste vogels in het vogelgebied van het grootste Nationaal Park van Nederland!

Ook het Yerseke moer is een prachtig natuurgebied waar je uren lang kunt wandelen.

Oosterschelde Museum

Het museum gevestigd in voormalig gemeentehuis van Yerseke staat in het teken van de mosselen en oesters, maar je komt er ook alles te weten over de geschiedenis van Yerseke. Wil je weten hoe een oester een oester wordt? Dan ben je in dit museum aan het juiste adres! Doe mee met de mosselveiling!

Lees alles over het OosterscheldeMuseum

Weekend weg in Yerseke

Wil je langer verblijven in het Zeeuwse Yerseke? Wat een goed idee! Je kunt in Yerseke overnachten in een Bed & Breakfast of een vakantiehuis huren om een paar dagen te genieten van de Zeeuwse gastvrijheid. Meerdere restaurants en gezellig cafés kun je genieten van de Zeeuwse lekkernijen en borrelen met vrienden.

Natuurlijk moet je als je een bezoek brengt aan Yerseke het strand niet overslaan, maar ook de naastgelegen plaatsen Kappelle, Kruiningen en Krabbendijke en Tholen zijn een bezoek ook meer dan waard!

Lees alles over Yerseke ook op Yersekepromotie.nl

Bezoek Yerseke, en geniet van de wereldberoemde mosselen en oesters van Yerseke!