Wat te doen in Sint-Maartensdijk

Lees alles over de Zeeuwse plaats Sint-Maartensdijk.

Sint-Maartensdijk ligt in de provincie Zeeland. Wat te doen in Sint-Maartensdijk? Sint-Maartensdijk was in de middeleeuwen al een prachtig dorp! Sint-Maartensdijk is een dorp naast Tholen en Stavenisse en wordt ook wel Smalstad of in de volksmond ‘Smerdiek’ genoemd.

Natuurgebied De Pluimpot is een prachtig Natuurgebied met een grote geschiedenis.

Wat te doen in Sint-Maartensdijk

Het Stadhuis, de Korenmolens en de Kerken in Sint-Maartensdijk zijn een bezienswaardigheid, als je in Sint-Maartensdijk bent, moet je deze zeker even bezoeken! De prachtige historie van ‘Smerdiek’ nodigt je uit om te gaan ontdekken! Bezoek ook de weekmarkt, het is er erg gezellig!

Natuurgebied De Pluimpot

De Pluimpot is klein maar met een grote geschiedenis. De Pluimpot is een broedgebied voor kustvogels en er is veel te zien. Bezoekers zijn ook meer dan welkom in De Pluimpot. Staatsbosbeheer heeft er gemarkeerde paden aangelegd zodat iedere bezoeker dit prachtige natuurgebied kan bewandelen (6 en/of 11 kilometer)

Lees meer over De Pluimpot

Winkelen in Sint-Maartensdijk

In Sint-Maartensdijk zijn leuke winkels te vinden. Van kleine boetiekjes tot grote woonwinkels. In de omgeving en in het centrum van Sint-Maartensdijk zijn de leukste winkels. Ook de plaatselijke horeca verwelkomen alle bezoekers van Sint-Maartensdijk. Culinair genieten van plaatselijke lekkernijen op mooie locaties in de omgeving. Geniet van Zeeuwse producten in de buurt. Bezoek een restaurant aan het water en geniet van het prachtige uitzicht over het water, of in het centrum in een historisch pand naar een brasserie of eetcafé de zilt Zeeuwse zaligheden proeven.

Op ontdekking in Zeeland

Je kunt eindeloos wandelen en fietsen in heel Zeeland! Ook in Sint-Maartensdijk zijn er tal van wandel en fietsroutes waardoor je de hele omgeving leert kennen!

Bekijk alle fiets en wandelroutes in de omgeving

Sint-Maartensdijk is vooral bekend om de band met Koning Willem Alexander. De Koning is heer van Sint-Maartensdijk. Het hele jaar door zijn er leuke evenementen in Sint-Maartensdijk. De jaarlijkse Fietsvierdaagse trekt duizenden fietsers naar Sint-Maartensdijk.

Bezoek de VVV Zeeland om meer te weten te komen over Sint Maartensdijk.