Wat te doen in Ten Boer

Bezoek de historische plaats Ten Boer in Groningen.

Wat te doen in Ten Boer

Ten Boer is een plaats en een voornamelijk gemeente in de provincie Groningen. In dit historische dorp zijn vele bezienswaardigheden te ontdekken, zoals het gemeentehuis, (klooster)kerken en kalkovens.

Het voormalig Gemeentehuis van Ten Boer is een bezichtiging waard. Ondanks dat het nu wordt bewoond, is in de expositieruimte nog geregeld een tentoonstelling te bezichtigen. Geregeld wordt er werk van Stichting KAT geëxposeerd in het voormalig Gemeentehuis Ten Boer.

Stichting KAT (Stichting Kunst en Ambacht Ten Boer) zet zich in de eerste plaats in voor beeldend-kunstenaars en kunstzinnige ambachtslieden in de gemeente Ten Boer. Maar ook voor iedereen die belangstelling heeft voor kunst en ambacht in de ruimste zin van het woord.

Bezienswaardigheden in Ten Boer

Aan de vijverweide in Ten Boer staat tevens een oorlogsmonument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Het monument is op 4 mei 1970 onthuld door burgemeester B.P. Liese. Er zijn diverse kerken te bezichtigen in Ten Boer, waaronder de Romanogotische kloosterkerk, een middeleeuws kerkgebouw dat werd gebouwd bij het benedictinessenklooster. Het klooster is in 1485 afgebroken.

In Garmerwolde, nabij Ten Boer ligt onder meer de Romanogotische kerk van Garmerwolde en de Kalkovens uit 1876 met door hun vorm een opvallende verschijning in de regio.

Winkelen in Ten Boer

Wil je winkelen in Ten Boer? Dan ga je naar het Koopmansplein. Hier vind je alles wat je nodig hebt, met onder ander The Read Shop, Kruidvat, een slagerij, bloemist en schoenmaker. Voor de eerste levensbehoeften hoef je Ten Boer niet uit.

Echter, wil je de grote stad bezoeken? Neem dan de bus naar Groningen of bezoek Delfzijl, voor een heerlijke dag aan het water.

Ontdek de geheimen van Groningen en bezoek Ten Boer.