Wat te doen in Middelstum

Wandelen door het cultuurlandschap het Hogeland in Groningen.

​Wat te doen in Middelstum

Middelstum is een plaats in provincie Groningen, Middelstum is gelegen aan het Boterdiep en behoort tot het cultuurlandschap het Hogeland. Middelstum behoort tot de gemeente Loppersum.

Ontdek Noord-Groningen

de hele provincie Groningen heeft prachtige dorpen met uitgestrekte akkerlanden met weidse uitzichten daar behoort Middelstum ook bij. Vele mooie boerderijen, oude gebouwen, kerken en kleine dorpskernen.

In Middelstum wonen ongeveer 2000 inwoners.

Middelstum

Bezienswaardigheden in Middelstum

In de kern van Middelstum staat de imposante 15e eeuwse Sint-Hippolytuskerk. Deze kerk behoort tot het ‘Grootste Museum van Nederland’.

De Sint-Hippolytuskerk kenmerkt zicht door de kleurrijke schilderingen van bijbelse voorstellingen die zijn aangebracht. Ook de 19e eeuwse Hoeksteenkerk, het oude poortgebouw van de Asingaborg en de 19e eeuwse molen de Hoop zijn een bezienswaardigheid in het dorp.

Lees meer over de Sint-Hippolytuskerk
Middelstum

​Middelstum is geen winkeldorp. Je vindt er wel een supermarkt, drogist, een bakker, een cafetaria en een eetcafé.

Uitgebreider winkelen kan in de dorpen Winsum, Bedum en Uithuizen.

Landgoed Ewsum.

Aan de rand van Middelstum vind je Landgoed Ewsum. De borg van vroeger bestaat helaas niet meer maar het landgoed kun je gratis bekijken en door heen wandelen, het terrein grenst aan het Middelstumer Bos.

Op het landgoed kun je in het koetshuis even uitrusten in de theeschenkerij.

Lees meer over Landgoed Ewsum

In de zomermaanden is het openluchtzwembad geopend en je kunt in omgeving heerlijk wandelen of één van de vele fietsroutes volgen.

Wat te doen in Middelstum

De stad ‘ontvluchten’ dan moet je zeker naar Middelstum gaan.

Het is er gemoedelijk en je kunt er heerlijk bijkomen van de stadse drukte. Met de bus vanuit de stad Groningen ben je binnen 30 minuten in Middelstum.

Het Pronkjewailpad

Het Pronkjewailpad is een zeer populaire langeafstand wandel- en fietspad loopt door de provincie Groningen.

Deelnemers wandelen of fietsen het Pronkjewailpad aan de hand van een stempelkaart. Onderweg moeten zij in elk dorp minstens één stempel op hun stempelkaart halen. Op deze wijze kun je op een verrassende en actieve manier kennismaken met Gastvrij Groningen.

Op Ewsum in Middelstum krijg je ook een stempel in het speciale boekje en een leuke attentie! Bekijk hier meer informatie over het Pronkjewailpad.

Klik hier voor meer wandelroutes in Middelstum.