Wat te doen in Haren

Haren grenst aan de ‘grote’ Stad Groningen. 

Haren ligt in de provincie Groningen en grenst aan de stad Groningen. De omliggende dorpen Glimmen, Noordlaren, Onnen behoren bij de gemeente Haren.

Haren staat bekend om een typische forensengemeente.

Vanuit Haren rij je binnen een paar kilometer de Stad Groningen in. Vanuit Haren rij je door één lange straat die je naar het centrum van de stad en het station Groningen brengt. Maar je bent vanuit Haren ook direct in de natuur en in de provincie Drenthe.

Wat te doen in Haren

Haren heeft mooie bezienswaardigheden. Prachtige markante en statige gebouwen, villa’s en De Hortus Botanicus Haren.

Hortus Botanicus Haren heeft ruim 20 hectare aan heel verschillende tuinen, zoals een prachtige wilde plantentuin, een unieke Chinese tuin en een Keltische tuin.

TopTip: Boek je uitje naar Hortus Botanicus Haren.
beeld in Haren

Voor de kinderen

Ook Sprookjeshof Zuidlaren ligt vlakbij Haren. Vanuit Haren ben je binnen een kwartier bij het Sprookjeshof waar het voor de kinderen een heerlijk speelparadijs is!

TopTip: Boek je uitje naar Sprookjeshof Zuidlaren

Paterswoldsemeer en Hoornsemeer

Vanuit Haren kun je al wandelend of op de fiets de omgeving verkennen. Op de rand van Groningen en Drenthe ligt het Paterswoldsemeer en het Hoornsemeer. Beide gebieden zijn voor waterliefhebbers bij uitstek de plaats om te vertoeven.

Het Hoornsemeer en het Paterswoldsemeer zijn recreatiemeren. Vanuit beide gebieden kun je al varend Groningen en Drenthe verkennen. De gezellige cafés aan het water nodigen je uit om er heerlijk een hapje en een drankje te nuttigen.

TopTip: Bekijk alles wat er te doen in aan het Paterswoldsemeer

Winkelen in Haren

In Haren zijn leuke winkels te vinden. Voor ieder wat wils! Zoek je een nieuwe garderobe, speelgoed voor de kinderen of een nieuw interieur? Je kunt in Haren bij de lokale ondernemers goed slagen. Ook voor een culinair diner die je thuis laat bezorgen of aanschuift in een restaurant ben je in Haren aan het juiste adres. 

Ben je op zoek naar nieuwe schoenen? Molenkamp Schoenmode in Haren is de beste winkel voor dames heren en kinderschoenen. Molenkamp Schoenmode is al ruim 70 jaar een begrip in het noorden van Nederland. Je vind er de betere merken voor dames, heren en kinderschoenen. Bij Molenkamp Schoenmode staat een ervaren enthousiast team voor je klaar.

Voor heerlijks snacks en broodjes moet je bij bij Pauls snacks en broodjes zijn. Paul’s Snacks & broodje is de gezelligste cafetaria in Haren. Je kunt broodjes bestellen en afhalen maar ook even gezellig zitten op het terras. Alles bij Pauls Snacks en broodjes is vers en wordt graag voor je bereid! Bestel online je lekkerste broodjes.

Haafs Bakkerij in Haren is een begrip voor de hele regio! De geur van lekker brood, koek en banket trekt dagelijks door de straten van Haren. Naast alle heerlijke producten kun je bij Haafs ook terecht voor een heerlijk kop koffie en belegde broodjes. Bij Bakkerij Haafs staat exclusiviteit, superieure kwaliteit, tastbare ambachtelijkheid en aandacht hoog in het vaandel! Bakkerij Haafs is gevestigd aan het Raadhuisplein in Haren. Bij Bakkerij Haafs kun je genieten van de lekkerste producten in het bakkerscafé.

Bekijk alle lekkere producten van Bakkerij Haafs

Na een gezellige middag winkelen in Haren kun je bij Bistro Heerlijk nog nazitten en genieten van een lekkere kop koffie

Bistro Heerlijk is gevestigd aan de Eemke van der Veenpad in het centrum van Haren. Tegenover de oude dorpskerk kun je er terecht voor een kopje koffie, lunch of diner. Ook kun je online bestellen bij Bistro Heerlijk om thuis te genieten van alle heerlijkheden.

Bestel online je diner ban Bistro Heerlijk

Iedere vrijdag staan de marktlieden voor je klaar op de markt Raadhuisplein van Haren. Je kunt hier terecht voor de dagelijkse en wekelijkse boodschappen.

TopTip -> Bekijk alle leuke winkels in haren
Winkelen in Haren

Haren is omringd door natuur en meren en met de grote stad nabij is Haren een rustig dorp.

Er zijn volop mooi gebieden te ontdekken. Je kunt richting het Vliegveld Eelde, Natuurgebied de Onlanden of een dagje de Stad Groningen verkennen vanuit Haren.