Wat te doen in Deurne

Visit het gezellige Deurne!

Deurne is een gemeente de provincie Noord-Brabant. Deurne ligt in de gemeente Peelland samen met de dorpen Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren.

Deurne ligt vlak naast Eindhoven en Venlo.

Wat te doen in Deurne? Deurne is een gezellige gemeente! Er is van alles te doen!

Wat te doen in Deurne

Deurne bestaat al sinds 1926 en heeft een mooie geschiedenis. In de gemeente liggen de dorpsgemeenschappen en parochies die deel uit maken van de hoofdkern Deurne. Alles weten over de geschiedenis? Raadpleeg Wikipedia.

De monumenten in de hele gemeente geven een duidelijk beeld van de geschiedenis en de historie. Wandel door het centrum van Deurne en wandel vooral ook door omgeving en ontdek dit prachtige stukje van Noord-Brabant.

Bekijk de monumenten, waaronder de kasteelruïne- het Groot Kasteel en het Dinghuis daar kun je ook gezellig een drankje doen! Het Klein Kasteel met de watermolen is ook prachtig om naar te kijken!

Museum Wieger is een museum gevestigd in het voormalige woonhuis, annex dokterspraktijk en schildersatelier van de legendarische schilderende huisarts Hendrik Wiegersma (1891-1969).

Bezoek museum Wieger

Wandelen in de Peel

Wandel met een gids of alleen door de de Deurnese Peel en de Mariapeel. De voormalige veenkolonies Griendtsveen en Helenaveen kun je ook te voet door heen lopen. Het zijn allemaal prachtige natuurgebieden die bijna allemaal toegankelijk zijn voor publiek.

Wandelen in de Peel

Evenementen in Deurne

Deurne is zeer gastvrij en er worden tal van evenementen georganiseerd voor jong en oud!

Jaarlijks staan er vele evenementen op de agenda zoals;

  • Halve Marathon Deurne
  • Markt Groen Deurne, jaarlijkse 2e zondag van september
  • Nacht van het witte doek
  • Zomermarkten
  • IJsfestijn
  • Fiets4daagse
  • Wandel4daagse
  • Kerst en Winter events

Lees alles over Deurne op VVV de Peel

Winkelen, eten en drinken in Deurne

In het centrum van Deurne wordt je verrast door de vele leuke winkels en speciaalzaken. De plaatselijke ondernemers staan dagelijks graag voor u klaar! Bezoek je Deurne dan tref je er alleen maar gezelligheid.

In het knusse centrum zijn er tal van mogelijkheden voor een lekker drankje of een hapje eten. Op de Markt vind je diverse terrassen en horeca zaken. Wil je lunchen of dineren, het kan allemaal in Deurne.

In Deurne is van alles te doen!

In Deurne

In Deurne is genoeg te doen! Sportievelingen kunnen de omgeving verkennen op de fiets, te paard of wandelend. Ben je een echte cultuur liefhebber dan kun je in de knusse dorpjes, de monumenten en deelnemen aan diverse culturele activiteiten je culturele hart ophalen.

In Cultureelcentrum Martien van Doorne kunnen jong en oud terecht voor een leuk avondje uit. In het cultureel centrum kun je naar de leukste films en voorstellingen.

Overnachten in Deurne

Blijf je een aantal nachten? Dan zijn er in Deurne en omgeving leuke accommodaties om te overnachten. Wil je voor een vakantie, nachtje of weekend weg, en wil je niet in een grote stad verblijven? Dan is Deurne een goede keuze!

Verken Deurne en De Peel! Bezoek het gezellige Noord-Brabant!