De leukste uitjes in Eindhoven

Wat te doen in Eindhoven? De stad bij uitstek voor watersport, maar er is zoveel meer te beleven in Eindhoven.
 
De leukste evenementen in Eindhoven

Wat te doen in Eindhoven? De stad bij uitstek voor evenementen, maar er is zoveel meer te beleven in Eindhoven.
 
Wat te doen in Eindhoven

Wat te doen in Eindhoven. Het Noord-Brabantse Eindhoven staat bekend als een van de oudste steden van Nederland.

Eindhoven lijkt op het eerste gezicht niet meteen een toeristische stad, maar er valt veel te bezichtigen en te beleven. Eindhoven staat bekend om zijn technologische bedrijven en faciliteiten die de oorsprong hebben bij Philips.

Wat te doen vandaag in Eindhoven?

Ook voor een leuk dagje weg bent u in Eindhoven aan het goede adres. Zo kunt u genieten van de oude stad, lekker eten en de verschillende uitjes die Eindhoven u te bieden heeft.

BestZoo

eindhoven-best-zooKangoeroes die rondspringen, beren die rondzwemmen, tijgers die liggen te luieren en nog veel meer dieren van over de hele wereld.

Klinkt dit goed in uw oren? Kom dan langs in de dierentuin BestZoo in Eindhoven, waar u bijna alle dieren kunt bewonderen. BestZoo heeft ook een kinderboerderij voor de kleintjes onder ons.

Knuffel de dieren van de BestZoo kinderboerderij en loop tussen de kippen en de schapen. De dierentuin bevindt zich in het typische Brabantse populierenlandschap. Bekijk en bewonder de dieren en kom langs.

Familiepark Dippie Doe en Aquabest

eindhoven-dippie-doeZijn u en uw familie erg fanatiek en houden jullie wel van een beetje actie? Kom dan naar Familiepark Dippie Doe en Aquabest waar ze onder andere activiteiten hebben met klimrekken, touwbruggen, glijbanen, achtbanen, schommels, zweefmolens en nog veel meer om je op uit te leven.

Familiepark Dippie Doe Aquabest heeft voor zowel binnen als buiten diverse leuke activiteiten en attracties. Een dagje vervelen is er niet bij. Bent u een echte durfal? Stap dan in de spannende slingersloep en vaar mee over de woeste zee. Natuurlijk is dit een attractie en zal deze niet echt op het water gaan, maar het gevoel is identiek. Voor de kleintjes is het park een grote aanrader.

Van Abbemuseum

eindhoven-van-abbeKunst, wat is dat eigenlijk? In het Van Abbemuseum kunt u ontdekken wat echte kunst is. Het museum beschikt over de nieuwste kunstcollecties van bekende tot minder bekende kunstenaars. Leer, beleef en bewonder de collectie in het Van Abbemuseum en neem eens een kijkje.

Om nog meer te leren van de kunst kunt u een rondleiding volgen met een rondleider die u tot in de puntjes kan vertellen over de kunst van het museum.

Eindhoven Museum

eindhoven-openluchtHet Eindhoven Museum is een archeologisch openluchtmuseum met de ijzertijd en de middeleeuwen van Brabant als thema. Eindhoven Museum heeft niet alleen de Middeleeuwen waar u doorheen kunt lopen, ook voor de ijzertijd of de tijd waarin de Vikingen leefden kunt u hier terecht.

Er wordt regelmatig op open vuren gekookt en er zijn middeleeuwse spelletjes te spelen. Bent u met een schoolgroep? Dan kunt u zelfs overnachten in de boerderijen. Laat u meenemen naar de tijd waar men alles nog met de hand deed in plaats van machines die we tegenwoordig hebben.

Bekijk ook:
Kinderuitjes in Eindhoven
Activiteiten in Eindhoven

Nog meer leuke ideeën en tips