Dagje uit naar Eindhoven

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes in Eindhoven!

Eindhoven lijkt op het eerste gezicht niet meteen een toeristische stad, maar er valt veel te bezichtigen en te beleven. Eindhoven staat bekend om zijn technologische bedrijven en faciliteiten die de oorsprong hebben bij Philips. In de Noord Brabantse plaats is er genoeg te doen!

Wat te doen in Eindhoven

Ook voor een leuk dagje weg bent u in Eindhoven aan het goede adres. Zo kunt u genieten van de oude stad, lekker eten en de verschillende uitjes die Eindhoven u te bieden heeft.

Visit Eindhoven

BestZoo

Kangoeroes die rondspringen, beren die rondzwemmen, tijgers die liggen te luieren en nog veel meer dieren van over de hele wereld. Klinkt dit goed in uw oren? Kom dan langs in de dierentuin BestZoo in Eindhoven, waar u bijna alle dieren kunt bewonderen. BestZoo heeft ook een kinderboerderij voor de kleintjes onder ons.

Knuffel de dieren van de BestZoo kinderboerderij en loop tussen de kippen en de schapen. De dierentuin bevindt zich in het typische Brabantse populierenlandschap. Bekijk en bewonder de dieren en kom langs.

Familiepark Dippie Doe en Aquabest

Zijn u en uw familie erg fanatiek en houden jullie wel van een beetje actie? Kom dan naar Familiepark Dippie Doe en Aquabest waar ze onder andere activiteiten hebben met klimrekken, touwbruggen, glijbanen, achtbanen, schommels, zweefmolens en nog veel meer om je op uit te leven.

Familiepark Dippie Doe Aquabest heeft voor zowel binnen als buiten diverse leuke activiteiten en attracties. Een dagje vervelen is er niet bij. Bent u een echte durfal? Stap dan in de spannende slingersloep en vaar mee over de woeste zee. Natuurlijk is dit een attractie en zal deze niet echt op het water gaan, maar het gevoel is identiek. Voor de kleintjes is het park een grote aanrader.

Van Abbemuseum

Kunst, wat is dat eigenlijk? In het Van Abbemuseum kunt u ontdekken wat echte kunst is. Het museum beschikt over de nieuwste kunstcollecties van bekende tot minder bekende kunstenaars. Leer, beleef en bewonder de collectie in het Van Abbemuseum en neem eens een kijkje. Om nog meer te leren van de kunst kunt u een rondleiding volgen met een rondleider die u tot in de puntjes kan vertellen over de kunst van het museum.

Eindhoven Museum

Het Eindhoven Museum is een archeologisch openluchtmuseum met de ijzertijd en de middeleeuwen van Brabant als thema. Eindhoven Museum heeft niet alleen de Middeleeuwen waar u doorheen kunt lopen, ook voor de ijzertijd of de tijd waarin de Vikingen leefden kunt u hier terecht. Er wordt regelmatig op open vuren gekookt en er zijn middeleeuwse spelletjes te spelen. Bent u met een schoolgroep? Dan kunt u zelfs overnachten in de boerderijen. Laat u meenemen naar de tijd waar men alles nog met de hand deed in plaats van machines die we tegenwoordig hebben.

UITagenda Eindhoven

Er is echt van alles te doen in Eindhoven. Op de UITagenda van Eindhoven vind je alles wat er te doen is in deze prachtige stad! Wilt u naar de film, naar het theater, wilt u een workshops doen of naar een concert, Eindhoven heeft het!