Wat te doen in Venlo

Bezoek de mooiste stad van Limburg!

De grootste gemeente in de provincie Limburg is Venlo. Na Maastricht wonen hier ook de meeste inwoners. Venlo ligt naast Venray en Roermond. Venlo heeft al meer dan 75 jaar stadsrechten!

Wat te doen in Venlo

Venlo is een groene en levendige historische stad. Venlo ligt aan de Maas. Venlo is een stad met veel verborgen kanten, die je zullen verassenn. In Venlo houden ze van lekker eten en drinken, van de cultuur en kunst en van een feestje!

Wil je een alles weten over deze bloeiende stad? Ontdek Venlo!

Bezienswaardigheden in Venlo

Venlo aan de maas en is een groene stad. De historische binnenstad en de gezellige dorpen er om heen zijn allen toeristische trekpleisters.

Trek er op uit in Venlo en ontdek de parels!

Aantal tips zijn;

Lees er alles over!

Eten en drinken en winkelen in Venlo

Venlo noemt zich de leukste winkelstad van het zuiden. Venlo is een oude stad met veel historie en dat vind je overal terug! de prachtige oude panden de kleine straatjes je zult tijdens het winkelen je verwonderen! Winkelen kan in meerdere gebieden. Aan de nieuwe Maasboulevard zijn de winkels van de grote merken wandel hierdoor en dan direct naar de nieuwe haven voor een uitrusten aan de mooiste terrassen.

winkelen in venlo

Daarna winkelen in de historische binnenstad war je verrassende boetieks of speciaalzaken zijn gevestigd. Stap een gezellige brasserie of café binnen voor een heerlijke lunch of borrelplankje. Tassen vol? Maak je dagje winkelen compleet en ga lekker uit eten één van de resaturatns die Venlo rijk is.

Wil je een typisch Limburgs gerecht of een lokaal gerecht bestellen? Eet zeker een Bruuedje Zoorvleis of het Venlose friet-ei! Ben je vegatarisch of wil je een culinair hoogstandje. De stad beide het je allemaal! De keuze is reuze in Venlo!

Bekijk hier alle restaurants in Venlo

Evenementen in Venlo

Naast de gezelligheid die je terug vind in de vele kroegjes in de stad zijn er ook jaarlijks tal van evenementen in Venlo. De jaarlijkse kermis in het centrum, Foodfestivals en Paradefeesten.

Bekijk de agenda

In Theater De Maaspoort zijn ieder theaterseizoen de leukste musicals, toneel, dans, cabaret en kindervoorstellingen. Ook in het Poppodium Grenswerk kun je tot in de late uurtjes feesten.

 

Venloernaren zijn gastvrij! Ontdek al het moois in Venlo!