Wat te doen in Almelo

Bezoek de groenste stad van Overijssel, Almelo!

Almelo is een stad in de provincie Overijssel en is een gemeente in de regio Twente. Almelo ontstond al in de middeleeuwen!

Almelo is de groenste stad van Twente en Overijssel. Vanuit het centrum ben je lopend of per fiets binnen enkele minuten omringd door de prachtige Overijsselse natuur.

Wat te doen in Almelo

In Almelo is er altijd wat te doen! Almelo kent jaarlijks meer dan 150 grote en kleine evenementen.

Bezoek je Almelo tijdens een evenement of ben je gewoon een dagje uit in Almelo, dan kom je terecht in een gezellige bruisende stad waar je gezellig een hapje kunt eten of drinken. Tijdens het winkelen tref je volop keuze bij de gezellige lunchrooms, cafés en restaurants in het centrum.

Ben je in Almelo voor een avondje uit? Dan moet je zeker naar Het Amaliaplein gaan. Het Amaliaplein is dé centrale uitgaansplek van Almelo. In de vele kroegjes en cafés zijn vaak leuke evenementen en optredens. Bekijk de actuele agenda op de website van de restaurants en cafés.

Bekijk de UITagenda van Almelo!
Wat te doen in Almelo
Green Flag Award

Iedere wijk in Almelo heeft zijn eigen park. Vier van de parken in Almelo hebben een ‘Green Flag Award’. De Green Flag Award is een prestigieuze Britse award. Deze prijs wordt toegekend aan parken die gastvrij, milieuvriendelijk en veilig zijn. Daarnaast is het van belang dat de oude landschapselementen zoveel mogelijk in stand worden gehouden. De parken in Almelo met een Green Flag Award zijn;

  • Het Goossenmaatspark
  • Het Schelfhorstpark
  • Het Dorpspark Bornerbroek
  • Het Beeklustpark.

Fietsen of wandelen door Almelo

Almelo kent vele leuke wandel- en fietsroutes. Ga op ontdekkingstocht op een themaroute. Dat kan al wandelend of per fiets. Er zijn gratis themaroutes verkrijgbaar bij de Tourist Info Almelo in de plaatselijke bibliotheek.

Bekijk de fiets- en wandelroutes door Almelo

Bezienswaardigheden in Almelo

In Almelo zijn er talloze oude panden die herinneren aan de tijd waarin Almelo een textielstad was. Breng je een bezoek aan Almelo dan moet je ook zeker naar Kasteel Huize Almelo, het Stadsmuseum Almelo, het museum voor oude weversambachten ‘het Wevershuisje’ en het Bakkerijmuseum van Bolletje gaan!

Bewandel de Architectuur-route en je komt nog veel meer historische en moderne panden tegen.

in almelo

Stadsmuseum Almelo

Alles willen weten over de geschiedenis van Almelo? Dan moet je zeker naar Het Stadsmuseum Almelo gaan. In het museum krijg je het verhaal en beeld van de geschiedenis van Almelo te horen en te zien. Het museum bevindt zich in een prachtig monumentaal pand in het centrum van Almelo.

Lees alles over het Stadsmuseum Almelo

Vlak bij de Grote Kerk staat het eveneens monumentale Wevershuisje. Hier is onder meer een expositie te vinden over weven en vinden demonstraties plaats van oude ambachten als spinnen en kantklossen. Boven de geschenkwinkel van Bolletje aan de Grotestraat is Bakkerijmuseum De Meelzolder gevestigd. De toegang tot het Wevershuisje en het Bakkerijmuseum is gratis.

Cultuur in Almelo

In Almelo zijn er meerdere culturele aangelegenheden. Het Theaterhotel en Theater Hof 88 met jaarlijks uitgebreide programmeringen van theatervoorstellingen en theaterconcerten in vrijwel alle genres. In Theater Hof 88 zijn ook de Almelose amateurkunst-gezelschappen te vinden met hun uitvoeringen.

Of bezoek Preston Palace in het oude voormalige Sint-Elisabethziekenhuis dat grotendeels dienstdoet als huisvesting van de Almelose vestiging van de Kaliber Kunstenschool.

Ook worden er van Stichting Kamermuziek Almelo diverse klassieke concerten en Filmhuis Almelo verzorgd. Gegarandeerd een grote diversiteit aan films.

Maak je culturele visit aan Almelo compleet. In het centrum zijn tal van restaurants, cafés en terrasjes voor gezellige middagen en avondjes uit. Ook voor een brunch of lunch en een borrel kun je in Almelo goed toeven.

winkelen in almelo

Ontdek Almelo!

Almelo is echt een stad om te gaan ontdekken. De natuur, de vele fiets- en wandelpaden en de leuke winkels in het centrum maken Almelo een leuke stad om te bezoeken. Er is in Almelo altijd wat te doen en te beleven!

Jaarlijks veel evenementen, van festivals tot kinderevenementen, lekker uit eten, een drankje doen en uitgaan. Bewonder de kunst en cultuur en overnacht prinsheerlijk in de meeste uiteenlopende mogelijkheden voor een dromerige nacht in Almelo. Wat dacht je bijvoorbeeld van een spannende nacht in voormalige gevangenis van Almelo?

Kom nog meer te weten over Almelo, Visit Almelo

Almelo is de groenste stad van Overijssel!