Dagje uit Overijssel

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes!

Dagje uit Overijssel, omdat Overijssel een veelzijdige provincie is! Je kunt in deze mooie provincie zowel terecht voor ontspanning als voor sportieve activiteiten en bijvoorbeeld uitgaan of een museumbezoekje. Mogelijkheden genoeg voor een leuk dagje uit in Overijssel!

Dagje uit Overijssel met de kinderen

Wil je met de kinderen een gezellig dagje weg dan zijn er in Overijssel mogelijkheden te over. In Overijssel is het bekende attractiepark Avonturenpark Hellendoorn te vinden. Al meer dan zeventig jaar zorgt dit leuke park voor vertier onder kinderen van jong tot oud. Er zijn meer dan 30 attracties en verschillende shows. Een heel leuk dagje weg met de kinderen!

Of waarom ga je niet eens met ze naar een zwembad, dat vinden vrijwel alle kinderen leuk! In Enschede vindt je bijvoorbeeld het Aquadrome Zwembad, met onder andere een golfslagbad en natuurlijk een leuke waterglijbaan!

Lekker lang dagje uit in Overijssel

Wil je echt een goede indruk krijgen van de provincie Overijssel, dan moet je natuurlijk wat langer dan één dagje blijven! Waarom maak je er niet direct een heel weekendje Overijssel van! Ben je op zoek naar een heel bijzonder hotel in Overijssel, dat is het Huis van Bewaring in Almelo misschien iets voor jou. Een bijzondere overnachting is gegarandeerd in deze oude gevangenis!

Lees op ‘Over UIT’ ook leuke tips voor het perfecte uitje

Winkelen in Overijssel

In de Overijsselse Hanzesteden, maar ook in de kleinere dorpen van de provincie kun je goed slagen bij de verschillende grote en kleine winkelketens. Van de bekende merken tot leuke boetiekjes en speciaalzaken, je vindt het allemaal in de provincie Overijssel. Kom gerust shoppen in Overijssel. Je weet zeker dat je zult slagen!

Wandelen, fietsen en varen in Overijssel

De provincie Overijssel is niet alleen leuk voor shopliefhebbers of een weekendje weg. Het is ook een provincie met een uniek landschap. Uitgestrekte heidevelden, bossen en heuvels kenmerken het Overijsselse landschap.

Je kunt heerlijk wandelen op onder andere de Sallandse Heuvelrug, een fietstocht maken langs diverse landgoederen en Hanzesteden of het pittoreske Giethoorn bewonderen vanaf het water. Of neem je picknick spullen mee en geniet met je vrienden of je familie van een overheerlijke picknick aan de Overijsselse Vecht. De natuurlandschap in Overijssel leent zich uitermate voor een stevige wandeling, een boeiende fietstocht of een frisse tocht op het water.

Uitgaan in Overijssel

Niet alleen overdag zijn er genoeg mogelijkheden in Overijssel, ook ’s avonds kun je hier goed vertoeven. Pik bijvoorbeeld eens een filmpje bij Filmhuis De Keizer in Deventer. Hier kun je terecht voor de echt goede films, verwacht hier dus niet de standaard Hollywoodfilms. Elke dag worden hier twee films vertoond, na afloop of juist voor de film kun je nog lekker een drankje doen in de foyer.

Zin in echt ouderwets naar de discotheek? Dat kan bij Zaal Dijk in Lemele. Hier zijn verschillende discozalen te vinden en elk weekend staan er verschillende dj’s of artiesten op het podium. ’s Avonds uit eten kan natuurlijk in een lekker restaurant.

Dagje uit in Overijssel? Zoek niet verder!