Wat te doen als je thuis moet blijven.

De beste tips als je thuis moet blijven lees je hier!

Het kan zijn dat je thuis moet blijven als je ziek bent, er in het land een grote virus uitbraak is zoals het Corona Virus of als je de deur niet uit mag omdat je niet mobiel genoeg bent. Troost je met de gedachten dat je waarschijnlijk niet de enige bent die thuis zit als het landelijk wordt bepaalt.

Het kan ook zijn dat je er ‘gewoon’ een dag geen zin in hebt om de deur uit te gaan.

Wat te doen als je thuis moet blijven? Je hoeft je zeker niet te vervelen! Lees onze tips om er een leuke en gezellige dag van te maken thuis in je eigen huis.

Wat te doen als je thuis moet blijven

Woon je in een klein appartement of woon je in een mooi huis met meerdere verdiepingen. Ben je met meerdere personen in een huis? Dan kun je natuurlijk verstoppertjes gaan spelen en andere leuke activiteiten bedenken.

Maar woon je wel klein en ben je op je zelf aangewezen dan is het wel fijn dat een je TV hebt, een spelcomputer en internet is dan ook wel erg prettig. Je kunt je urenlang vermaken achter je PC of spelcomputer. Een puzzel of het lezen van een goed boek is ook een echte aanrader voor als je thuis moet blijven. Je hoeft je in huis echt niet te vervelen.

Je kunt je huis weer eens goed schoonmaken, je kleding kasten uitruimen en vooral alles weer netjes inruimen. Je kunt een lekkere cake bakken en uren lang kokkerellen in de keuken.

Weet je niet wat je moet bakken? Online zijn er volop lekkere recepten te vinden! Kijk naar 24kitchen voor de heerlijkste recepten om te proberen als thuis moet blijven. Ook is Miljuscka Witzenhausen, bekent van onder andere Wie is de Mol een echte bakster en ze geeft iedereen graag inspiratie voor de lekkerste baksels! De gerechten en baksels van Miljuscka zijn een aanrader om eens te proberen!

Bekijk de website van Miljuscka, laat je verassen door haar heerlijke baksels!

Thuis met het hele gezin

Het is een uitdaging om met een heel gezin een dag thuis en vooral in huis  te blijven. Heb je kinderen? Kinderen gaan graag buitenspelen maar als dat niet mag moet je thuis wel iets bedenken! Ga lekker knutselen. De leukste cadeautjes maak je zelf toch? Laat je kinderen knutselen en tekenen om weg te geven zodra je weer lekker naar buiten kan gaan.

Maak je veel knutsel werkjes? Breng ze zodra het weer mag langs ouderen in je buurt. Een bezoekje vinden ze erg leuk en ze zullen er echt blij mee zijn! De meeste kinderen staan ook graag in de keuken, laat ze inspiratie op doen met bijvoorbeeld Shane Kluivert. Hij maakt hele leuke kook video’s! 

Bewegen is belangrijk dat kan ook in huis. Er zijn vele sporters die ook video’s opnemen voor een ‘home work-out’. Wil je met de kinderen actief zijn in huis? Bekijk dan zeker de video’s van Nathan Rutjes op Zapp Sport! Sporten met Sport@Home.

WattedoenVandaag top 5 tips als je thuis moet blijven.

1. Spelletjes doen. Bordspellen, Playstation, Nintendo of een game op de computer. Een spelletje spelen is ontspannend en erg leuk! Als je alleen bent gaat de tijd zo om.

2. Ben je fan van musicals en voorstellingen? Kijk een voorstelling op de buis! Uiteraard ga je het liefst naar een theater in Nederland, maar als dat even niet kan of mag dan kun je voorstellingen ook online kijken.
Kijk bijvoorbeeld naar:

  • Voorstellingen van Stage Entertainment ‘Stagememories’
  • Bekijk op NPO start Showponies met Alex Klaasen
  • Voorstellingen van ‘Bontehond’
  • Voorstellingen van Nationaal Theater
  • Online cabaret op Voorstelling gemist!

3. Koken en kokkerellen. Bekijk op YouTube of 24 Kitchen naar de meest lekkere recepten en ga aan de slag in je keuken. Hopelijk hou je de keuken netjes en kan de vaatwasser aan de slag na het kokkerellen 🙂

4. Ga ieder 2 uur iets anders doen! Een mix van alle tips zoals schilderen, knutselen, computeren, koken, schoonmaken, games dan kom je de dag goed door! Sta vooral niet te laat op in de ochtend, je ‘normale’ dag ritme behouden is belangrijk voor iedereen! Ga iedere 2 uur iets anders doen. Ga vooral niet de hele dag hetzelfde doen dat verveelt snel. Is het gelukt? Dan is het snel avond! Aan het einde van de dag kruip je lekker op de bank met een hapje en drankje een film van Netflix of Videoland kijken!

5. Relax! Als je thuis moet blijven en je MAG er gewoon niet uit? Leg je erbij neer en relax. Ga extra lang onder de douch of in bad, verwen je huid eens een keer extra, en plof daarna uren lang op de bank met een goed boek! Dat ene boek, waar je toch nooit echt aan toe komt daar heb je nu de tijd voor! Een podcast luisteren is ook een aanrader! Optimaal relaxen, zo kom je de dag wel door!

Je bent niet alleen!

Weet dat je niet alleen bent die thuis moet blijven! Is het crisis dan zijn er vele met jou! Leuke tip om je te vermaken zijn de leukste post op Instagram van bijvoorbeeld bekende Nederlanders. Zodra iedereen zich verveelt, verbroedert Nederland! #staystrong #stay@home

Heb je hulp nodig om de dag door te komen? Bekijk dan al onze tips. Zo krijg je inspiratie om te gaan doen zodra het weer mag! Ben je alleen, zoek je een maatje of raak je in een isolement? Bel dan een hulplijn en praat erover. Wil je mensen helpen? Kijk dan bij de vele organisaties bij jou in de buurt wat je kunt doen!