Voorjaarsvakantie in Nederland

Het is voorjaarsvakantie in Nederland!

Het is zover! Het is voorjaarsvakantie in Nederland. Wat gaan we doen tijdens de voorjaarsvakantie? Je hoeft je niet te vervelen tijdens de voorjaarsvakantie. De Voorjaarsvakantie is altijd verspreid in Nederland. Nederland en (school)vakanties zijn onder verdeeld in Noord – Midden – Zuid.

Welke regio woon jij? Check de schoolvakanties

Voorjaarsvakantie in Nederland

Wat kun je zoal doen tijdens de voorjaarsvakantie? VEEL! Er zijn tal van leuke activiteiten voor jong en oud tijdens de voorjaarsvakantie! Een aantal ideeën zijn bijvoorbeeld;

  • Indoor skieën
  • Zwemmen
  • Bowlen of Lasergamen
  • Bioscoop
  • Theater
  • Indoor Midgetgolfen
  • Zwemmen
Lees leuke tips voor de Voorjaarsvakantie te gaan doen

Naar de boer tijdens de Voorjaarsvakantie

Springen de eerste lammetjes al weer in de wei, of is het nog net wat te koud daarvoor. Er zijn leuke boerderijen in Nederland waar je een kijkje mag nemen in de stallen. Het zijn leuke gratis uitjes en wellicht spot je al leuke jonge pas geboren dieren! Bezoek een boer in jou omgeving!

Naar het theater tijdens de Lente-Uitjes

In de regio Utrecht zijn er tijdens de voorjaarsvakantie de Lente-Uitjes dagen. Zes theaters in Utrecht bieden een ruim aanbod aan avontuurlijk jeugdtheater voor iedereen van 2 tot 12 jaar. Theater Kikker, Stadsschouwburg Utrecht, Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Theater Aan de Slinger en Theater De Kom doen hier aan mee!

De voorjaarsvakantie in Utrecht is een feestje!

Lees alles over Lente – Uitjes

Naar het museum tijdens de Voorjaarsvakantie

Hoe leuk is een museum? Heel leuk, en educatief! Leer bijvoorbeeld spelenderwijs alles over de geschiedenis of  kom alles te weten over treinen bij het Spoorwegmuseum. Of bezoek in Drenthe het Gevangenismuseum. Musea is leuk voor jong en oud.

Alle musea spelen graag in op de vakanties en ook tijdens de Voorjaarsvakantie kun je in een museum terecht voor vele leerzame uurtjes!

Bezoek een museum in de Voorjaarsvakantie! Bekijk de musea bij de uitjes

Vervelen tijdens de Voorjaarsvakantie

Je hoeft je echt niet te vervelen tijdens de voorjaarsvakantie, er is echt heel veel te doen in Nederland. Ga lekker de natuur in tijdens de voorjaarsvakantie. De winter laten we achter ons en alle dieren worden wakker en gaan weer opzoek naar eten in de natuur. Er valt veel te ontdekken in de natuur. Het Staatsbosbeheer heeft in heel Nederland leuke activiteiten tijdens de Voorjaarsvakantie. Wandel bijvoorbeeld eens door het Nationaal Park Dwingelderveld in Dwingeloo of bezoek de Sallandse Heuvelrug vlakbij Nijverdal. 

Bekijk alle leuke activiteiten van het Staatsbosbeheer

We krijgen toch allemaal allemaal weer de lente kriebels en tijdens de voorjaarsvakantie heeft iedereen goede zin, zin om op pad te gaan, zin om iets leuks te doen!

Heb je nog nog meer tips nodig? Kijk bij de uitjes voor nog meer leuke ideeën.