Spoorwegmuseum Utrecht

Het Spoorwegmuseum

Ga mee met het rijke verleden van de trein!

Maliebaanstation 16
3581 XW Utrecht

Telefoon: 036-844 6637

Het Spoorwegmuseum heeft een grote collectie van historische treinen. In dit speelse museum staat de 175 jaar oude treingeschiedenis van Nederland centraal.  In 1927 werd de Stichting Nederlandsch Spoorwegmuseum opgericht. December 1928 werd het Nederlandsch Spoorwegmuseum officieel werd geopend.

In 1935 verhuisde het museum naar NS-Hoofdgebouw I aan het Moreelsepark.

Het Spoorwegmuseum

Het leukste museum van Nederland: Het Spoorwegmuseum in Utrecht. Beleef in het museum de spannende wereld van het treinreizen! Het speelse museum is gevestigd in het voormalige Maliebaanstation en ligt op loopafstand van de binnenstad van Utrecht. Het museum heeft een grote collectie van historische treinen en je leert er alles over de 175 jaar oude treingeschiedenis. In het museum zijn een aantal tentoonstellingen te bewonderen. Een mijnlift neemt je terug in de tijd, toen de stoommachine nog moest worden uitgevonden. Sta hier even stil en bewonder de eerste Nederlandse stoomlocomotief, De Arend.

‘Stalen Monsters’ is een spannende attractie waarbij je een bloedstollend achtbaanritje langs levensgrote treinen en locomotieven maakt. De nieuwste attractie in Het Spoorwegmuseum is ‘De Vuurproef’. Hierin wordt het complete verhaal van bijna twee eeuwen spoorwegen verteld, met een spectaculaire treinrit als hoogtepunt.

Ga een oude mijn in, breng een bezoek aan de Oriënt Express of geniet van de levensgrote historische treinen en locomotieven.

Een bezoek aan het Spoorwegmuseum is een ervaring op zich.

Adres Het Spoorwegmuseum

Maliebaanstation 16
3581 XW Utrecht
Telefoon: 036-844 6637

Bezoek de website

Foto: Het Spoorwegmuseum

Dagje eropuit

Wat te doen in de Lente

Wat te doen in de Lente

Het is weer Lente! We kunnen weer genieten van langere dagen en de zon! hou jij een grote schoonmaak en ga je er ook genieten van de Lente?

wat te doen met pinksteren

Wat te doen met Pinksteren

Binnenkort is het weer zover, Pinksteren. Net het uitgebreide Hemelvaartsweekend achter de rug, waarom dat vakantiegevoel niet verlengen met een gezellig Pinksterweekend?

Uitgelicht in Nederland

Geniet van een dag rust

Geniet van een dag rust

Ontdek de ultieme ontspanning in Nederland's beste privé wellnesscentra. Geniet van luxe en voor een onvergetelijke rustervaring.

Blogs