Fietstocht op de Veluwe

Nederland kent prachtige plekken waar je geweldig kunt fietsen. Zo is de Veluwe er daar één van. Niet alleen door de perfecte centrale ligging in ons land, maar ook door alle verschillende fietsroutes waaruit je kunt kiezen. Zo heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een tientallen kilometers lange route, maar kun je er ook voor kiezen om een wat kortere route te fietsen. Daarnaast is de natuur prachtig en zul je tijdens je tocht allerlei verschillende wilde dieren zien.

Omdat de voordelen van een fietstocht op de Veluwe enorm zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet. Zo weten we zeker dat het je tijdens je tocht aan helemaal niets zal ontbreken. Dus heb jij na het bekijken van de verschillende elektrische fiets aanbiedingen een fiets gekocht, dan is de Veluwe zeker iets wat op je lijstje moet staan.

Stilte en rust van de natuur

Ben je een echte natuurliefhebber, dan kom je op de Veluwe helemaal tot je recht. Niet alleen is de natuur er prachtig, maar kun je ook genieten van de rust die er heerst. Geen last van auto’s of andere geluiden en alleen de geluiden van wat tjilpende vogels om je heen. Je fietst door dichte bebossing, langs prachtige vennen en over uitgestrekte heidevelden.

Het landschap is gevarieerd en adembenemend mooi. Je kunt onderweg diverse diersoorten tegenkomen, zoals herten, wilde zwijnen en verschillende vogelsoorten. Het is een unieke kans om de natuur van dichtbij te ervaren en te genieten van de schoonheid van de Veluwe. Dus ben je op zoek naar een prachtige route om te kunnen fietsen, dan is de Veluwe zeker de moeite waard.

Vrijheid

Het grootste voordeel van een tocht op de Veluwe, is dat je helemaal zelf bepaalt hoe deze eruit ziet. Omdat een volledig rondje Veluwe natuurlijk veel te lang is, is het verstandig om vooraf alvast na te denken over het aantal kilometers dat je zou willen fietsen. Je kunt vervolgens zelf bepalen waar en wanneer je stopt, zodat je de route volledig naar eigen wensen kunt samenstellen. Dus of je nu een beginnende fietser bent of regelmatig buiten te vinden bent, voor iedereen is er wel een route die past bij jouw lichamelijke gesteldheid.

Bezienswaardigheden

De Veluwe is een prachtig uitgestrekt stuk natuur, maar er is nog veel meer te beleven dan alleen dat. Zo kun je een bezoek brengen aan het Kröller-Müller Museum, waar je kunt genieten van moderne kunst en de beroemde beeldentuin. Ook het Nationaal Park De Hoge Veluwe, met zijn diverse landschappen en het indrukwekkende Jachthuis Sint Hubertus, is zeker een bezoek waard.

Daarnaast zijn er vele gezellige dorpjes en steden in de buurt waar je kunt stoppen voor een hapje en een drankje op het terras. Kortom, er is dus voldoende te beleven. Niet voor niets kiezen ook ontzettend veel mensen voor een langdurig verblijf rondom deze omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld voor een lang weekend of een midweek allerlei verschillende vakantiehuisjes boeken, op de vele bekende parken in de buurt.