Wat gaat u doen vandaag?

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes en evenementen in Nederland.

Bekijk alle uitjes per provincie!

Wat te doen in September

Boek je uitje!

Zoek het perfecte uitje en reserveer gelijk!
Reserveer je uitje

Pocketboekjes

Pocketboekjes zijn ook overal per regio verkrijgbaar!
Leuk om te lezen!

Het hele jaar door worden er in heel Nederland talloze evenementen georganiseerd.

Evenementen in Nederland

Van Groningen tot Limburg en van winter tot zomer, mogelijkheden te over! Waar uw interesses ook naar uit gaan, er is altijd een evenement dat bij u past. Zin in een muziekfestival? Of bent u meer van de beeldende kunst en bezoekt u liever een nieuwe expositie? Geïnteresseerd in biologische producten? Bezoek dan eens een biologische markt. U ziet het, mogelijkheden bij de vleet!

Bezoek de leukste evenementen in Nederland

Popfestivals in Nederland

Een populair genre onder de evenementen is het popfestival. Vrijwel elke stad heeft wel een eigen populair muziekfestival dat duizenden bezoekers trekt. Het bekendste is waarschijnlijk Pinkpop in Landgraaf, dit festival wordt al vanaf 1970 vrijwel elk jaar georganiseerd. Pinkpop duurt drie dagen en wordt vrijwel altijd tijdens Pinksteren georganiseerd.

Al talloze wereldberoemde bands en artiesten hebben hier opgetreden, waaronder The Rolling Stones, Metallica, Dire Straits en Fleetwood Mac. Naast Pinkpop zijn er nog veel meer festivals, in elke provincie wordt van alles georganiseerd.

De TT Assen

Elk jaar staat heel Drenthe een paar dagen op z'n kop want dan wordt de TT Assen weer georganiseerd! Dit grootste motorsportevenement van Nederland vindt elk jaar plaats op de laatste zaterdag in juni. Voorafgaand aan de TT staan donderdag en vrijdag de kwalificatieraces op het programma, om de startposties te bepalen. De week voor de TT vindt in het centrum van Assen de Speedweek plaats, met onder andere kermis en optredens van verschillende artiesten en bands.

Ook vindt dan de TT Nightride plaats, hiermee wordt de TT nacht ingeluid door honderden ronkende motoren. Ze volgen een tocht dwars door het centrum van Assen en langs de kant staan duizenden toeschouwers.

Bekende evenementen in Friesland

Zegt u Friesland, dan zegt u natuurlijk Elfstedentocht. Dit is een groots evenement, helaas kan deze 'tocht der tochten' maar sporadisch worden verreden. Op moment van schrijven vond de laatste Elfstedentocht plaats in 1997. Deze 200 kilometer lange schaatstocht voert vanuit Leeuwarden langs tien andere Friese steden waaronder Dokkum en Sneek.

In Sneek vindt elk jaar de Sneekweek plaats. Tijdens de Sneekweek worden er elke dag zeilwedstrijden georganiseerd in verschillende categorieën op het Sneekermeer en de Goëngarijpsterpoelen. Daarnaast zijn er vele feestelijke activiteiten in Sneek, waaronder een muziekfestival, kermis en vlootschouw. Zeker een aanrader om eens te bezoeken

Bekijk per provincie wat er zoal te doen is in Nederland!