Wat te doen in Sneek

Sneek is The Place to Be!

Misschien is het wel de mooiste stad van de provincie Friesland. Sneek wordt ook wel de Watersportstad van Nederland genoemd. Hou je van zeilen, varen of andere vormen van watersport dan moet je echt in Sneek zijn!

Wat te doen in Sneek

Sneek is gelegen aan het Sneekermeer en heeft een historische binnenstad. Het bekendste evenement is de Sneekweek. In de binnenstad van Sneek zijn meerdere grachten en prachtige gebouwen en monumentale panden. Sneek heeft meerdere toeristische trekpleisters waarbij de watersport een onderdeel van is.

Winkelen in Sneek

In Sneek kun je volop winkelen! Een dagje winkelen in Sneek kun je op vele manieren beleven. Maak een wandeling of rondvaart door de grachten. Een leuk idee voor als je in Sneek bent, maak dan een stadswandeling met een gids! Dan hoor je alle achtergrondverhalen en loop je langs alle bezienswaardigheden in Sneek.

Sneek heeft tal van winkels en voor iedereen wat wils! Ga ook langs één van de vele restaurants en cafés voor een gezellige borrel met vrienden. In Sneek is het altijd druk, gezellig druk! De inwoners van Sneek maar ook de toeristen die jaarlijks op bezoek komen in Sneek vertoeven graag in het centrum!

Bekijk alle winkels in Sneek

Bezienswaardigheden in Sneek

In Sneek zijn vele monumentale panden en musea die je alles vertellen over de geschiedenis van de stad. Het Fries Scheepvaart Museum toont alles over de geschiedenis van scheepvaart. Ook het Nationaal Modelspoor Museum is een trekpleister voor liefhebbers. Een wandeltocht door het centrum langs de monumenten en bijvoorbeeld De Grote of Martinikerk in Sneek geeft verbazingwekkende indrukken!

Ook cultuur liefhebbers zijn in Sneek op het juiste adres! Jaarlijks trekken veel bezoekers richting Het Centrum voor de Kunsten om creatief bezig te zijn,  en naar Theater Sneek voor de leukste dans, musicals, toneel en kindervoorstellingen.

11Fountains Sneek

Sneek is één van de Elfsteden van de Elfstedentocht en heeft daarom net als alle andere Elfsteden in 2018 een prachtige fontein gekregen.
Sneek heeft de prachtige fontein van Fortuna gekregen. Kunstenaar Stephan Balkenhol dook in de geschiedenis van Sneek Deze fontein heeft een mooie prominente plaats gekregen in Sneek.

Lees meer over de 11 Fonteinen in Friesland

Fietsen in en om Sneek

Uiteraard kun je prachtig fietsen in en om Sneek. Deze routes bieden gezonde ontspanning:

  • Pontjes rondje rondom Sneek (63 km)
  • Sneek, IJlst en Terherne (78 km)
  • Friese trekvaarten (56 km)
  • Feest in Friesland (54 km)
  • Terrasroute Sneekermeer (37 km)

Evenementen in Sneek

De agenda van Sneek staat jaarlijks vol met evenementen. Festivals, markten, de Sneekweek, Koningsdag, Cultureel Festival Sneek, Kindermiddagen en Avondvierdaagse zijn slechts een aantal van de evenementen.

Bekijk de UITagenda van Sneek

Het hele jaar rond is Sneek The Place to be!