Eurovision Song Contest

Het Eurovision Song Contest is een grote happening voor heel Europa en Australië.

Het Eurovision Song Contest is sinds 24 mei 1956 een jaarlijkse presentatie en competitie van liedjes en wordt uitgezonden op televisie door heel Europa. vanaf 2015 doet Australië ook mee aan het muziek festijn. Na ruim 40 jaar is het in 2020 zover! Het Eurovision Song Contest wordt in 2020 gehouden in Nederland! Rotterdam is de stad waar het grootse event zal worden gehouden.

Geschiedenis

In het jaar 1956 was het eerste Songfestival in sqitserland. Hier deden  België, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, de Bondsrepubliek Duitsland en Zwitserland aan mee. Elk jaar komen er wel meer landen bij die mee doen. Ook zijn er maanden die nu op het hele niet meer meedoen. Sinds 2015 doet Australe mee aan de wedstrijd. Er zijn meer Eurovision contest zoals de junior editie maar ook de Eurovision Young Dancers en de Eurovision Young Musicians. Deze zijn nog niet heel bekend bij het publiek.  Het junior song contest vind plaats in november.

Eurovision Song Contest 2019

Na Netta’s grote overwinning vorig jaar in Lissabon, reist het Eurovisie Songfestival in 2019 naar Tel Aviv, Israël! Het 64e Eurovisie Songfestival vindt plaats in de Expo Tel AvivDe eerste halve finale wordt gehouden op dinsdag 14 mei, de tweede halve finale op donderdag 16 mei en de grote finale vindt plaats op zaterdag 18 mei. Oekraïne werd opgenomen in de eerste Halve Finale, maar na hun terugtrekking strijden slechts 17 landen om tien plaatsen in de Grote Finale.

Nederlandse inzending

De 24-jarige singer-songwriter Duncan Laurence vertegenwoordigde Nederland op de 64e editie van het Eurovisie Songfestival. Duncan Laurence werd geboren in 1994 in Spijkenisse, Nederland. Hij studeerde dit jaar af aan de Rock Academy in Tilburg, Nederland. Hier ontwikkelde hij zich als singer-songwriter en muziekproducent.

Duncan: “In de afgelopen jaren vertegenwoordigden veel bekende artiesten Nederland op het Eurovisie Songfestival. Ik ben niet bekend, maar dat is ook een goede zaak; Nederland heeft veel jonge en getalenteerde muzikanten. Mijn deelname bewijst dat niets onmogelijk is. U kunt plotseling de kans krijgen om uw land op een internationaal podium te vertegenwoordigen. Ik ben erg trots om mijn land te vertegenwoordigen … Ik zal het mijn alles geven! “.

Duncan gaat ons land vertegenwoordigen met het nummer “Arcade

Duncan zorgde voor de lang verwachte overwinning voor Nederland! Dankzij de winst in 2019 is de 65 editie in Nederland! 

Eurovision Song Contest 2020

Na ruim 40 jaar is Nederland dankzij Duncan Laurence weer het gastland voor het Eurovision Song Contest. In de loop naar het evenement in mei 2020 wordt het hele programma bekent gemaakt. Zoals al vele jaren zullen er naar verwachting ook dit jaar Jan Smit en Cornald Maas de presentatie van het Grote Songfestivalfeest verzorgen.

Heel Nederland zal in 2020 in het teken staan van het Eurovision Song Contest!

Presentatie Eurovision Song Contest 2020

Niemand minder dan Jan Smit, Chantal Janzen en Edsilia Rombley gaan het Eurovisie Songfestival presenteren! Samen gaan de grote presentatie klus op zich nemen @Rotterdamse Ahoy.

Jan Smit is al jaren lang betrokken bij het Eurovision Song Contest met Cornald Maas. Ook voor Edsilia Rombley is het geen onbekend terrein. Ze heeft al twee keer eerder zelf mee gedaan! In 1998 belande ze op de vierde plaats met het liedje Hemel & Aarde. Chantal Janzen heeft veel ervaring op presentatie gebied. Ze maakt daarom ook graag een uitstapje naar de NPO.

Lees alles over het Euro Song festival 2020