Eurovision Song Contest

Het Eurovision Song Contest komt er weer aan! Na Netta’s grote overwinning vorig jaar in Lissabon, reist het Eurovisie Songfestival in 2019 naar Tel Aviv, Israël en dit jaar vertegenwoordigt Duncan Laurence Nederland op de 64e editie van het Eurovisie Songfestival!

Het Eurovision Song Contest is sinds 24 mei 1956 een jaarlijkse presentatie en competitie van liedjes en wordt uitgezonden op televisie door heel Europa. vanaf 2015 doet Australië ook mee aan het muziek festijn.

 

Geschiedenis

In het jaar 1956 was het eerste Songfestival in sqitserland. Hier deden  België, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, de Bondsrepubliek Duitsland en Zwitserland aan mee. Elk jaar komen er wel meer landen bij die mee doen. Ook zijn er maanden die nu op het hele niet meer meedoen. Sinds 2015 doet Australe mee aan de wedstrijd. Er zijn meer Eurovision contest zoals de junior editie maar ook de Eurovision Young Dancers en de Eurovision Young Musicians. Deze zijn nog niet heel bekend bij het publiek.  Het junior song contest vind plaats in november.

 

Eurovision Song Contest 2019

Na Netta’s grote overwinning vorig jaar in Lissabon, reist het Eurovisie Songfestival in 2019 naar Tel Aviv, Israël! Het 64e Eurovisie Songfestival vindt plaats in de Expo Tel AvivDe eerste halve finale wordt gehouden op dinsdag 14 mei, de tweede halve finale op donderdag 16 mei en de grote finale vindt plaats op zaterdag 18 mei. Oekraïne werd opgenomen in de eerste Halve Finale, maar na hun terugtrekking strijden slechts 17 landen om tien plaatsen in de Grote Finale.

Dit jaar doen er in totaal 41 landen mee. 

 

Nederlandse inzending

De 24-jarige singer-songwriter Duncan Laurence vertegenwoordigt Nederland op de 64e editie van het Eurovisie Songfestival. Duncan Laurence werd geboren in 1994 in Spijkenisse, Nederland. Hij studeerde dit jaar af aan de Rock Academy in Tilburg, Nederland. Hier ontwikkelde hij zich als singer-songwriter en muziekproducent.

Duncan: “In de afgelopen jaren vertegenwoordigden veel bekende artiesten Nederland op het Eurovisie Songfestival. Ik ben niet bekend, maar dat is ook een goede zaak; Nederland heeft veel jonge en getalenteerde muzikanten. Mijn deelname bewijst dat niets onmogelijk is. U kunt plotseling de kans krijgen om uw land op een internationaal podium te vertegenwoordigen. Ik ben erg trots om mijn land te vertegenwoordigen … Ik zal het mijn alles geven! “.

Duncan gaat ons land vertegenwoordigen met het nummer “Arcade

 
Volg het Eurovision Song Contest online via het ESC Youtube channel of op de televisie

 

Duncan Laurence

Evenement of uitje toevoegen?

Wilt u informatie over het plaatsen van uw uitje, evenement of heeft u een klacht?

Neem contact op
T: 0594-555013
E: info@caja-media.nl