Op pad met het gezin: dit kun je doen in december

Lees onze toptips voor een leuk gezinsuitje!

Het is december! Bij uitstek dé maand om er met het hele gezin er lekker op uit te gaan!  Wij hebben leuke uitjes met het gezin in december voor je geselecteerd.

Decemberuitjes met het gezin

In december zijn er tal van uitjes te beleven. In heel Nederland is er genoeg te doen!

1. Sprookjeswinterland
Laat je meeslepen in een feeëriek schouwspel vol met sfeerlichtjes en lantaarntjes. Het hele park wordt deze winter omgetoverd in een park vol met warme winterse sferen met vele originele decoraties. Zing samen met de bewoners van ‘Berenwinterland’ en laat je betoveren door de reuzen kerstboom met z’n vele lichtjes. De attracties zijn er natuurlijk ook nog steeds adembenemend in deze winterse wereld van het themapark van Enkhuizen in Noord-Holland.

Lees alles over Sprookjeswinterland

 

2.Disney On Ice
Beleef met het hele gezin een magische show. De Disney karakters nemen je mee in hun hartverwarmende verhalen. Ieder jaar presenteert Disney on Ice spectaculaire ijs shows met jouw favoriete Disney karakters, zoals: kleine zeemeermin Ariël, Belle uit Belle en het Beest en de karakters uit Frozen komen natuurlijk ook het ijs op. Hou de website in de gaten voor het laatste nieuws over Disney on Ice.

Meer informatie over Disney on Ice

 

3.Top 2000 Café
Zijn jullie muziekliefhebbers? Kom dan met je hele gezin langs bij het Top 2000 Café in Hilversum. Hier wordt bijna de hele dag door alle muziek gedraaid met nummers van toen en van nu. Welk nummer staat er dit jaar op 1? Beleef de populairste muzieklijst van dichtbij. Geen zin of tijd om af te reizen naar Hilversum? Je kunt de Top 2000 ook volgen op televisie of virtueel bijwonen!

Lees meer over het Top2000 café

 

4. Nederlands Openluchtmuseum
Het Openluchtmuseum in Arnhem heeft elk jaar extra activiteiten in december. Zo is er een schaatsbaan, lichtjesfeest en wordt alles omgetoverd in winterse sferen. In december kun je schaatsend door de straten of volg je de winterrondleiding. Geniet van de winterconcerten die worden gehouden. Bak je eigen broodjes boven het vuur en geniet van de historische gebouwen. Ga naar het openluchtmuseum in Arnhem en beleef een onvergetelijke dag.

Lees alles over het Openluchtmuseum in Arnhem

 

5. Bezoek een kerstmarkt
De grotten in Valkenburg, het idyllische dorpje Bourtange en Rotterdam Ahoy zijn allemaal het decor voor de meest gezellige kerstmarkten. Maar ook bij het Vrijthof in Maastricht en bij Kasteel de Haar kunnen liefhebbers terecht. In december worden namelijk overal in Nederland leuke kerstmarkten georganiseerd.

Bekijk alle kerstmarkten hier

 

Uiteraard zijn dit maar een aantal tips, In heel Nederland valt er veel te beleven! Geniet in december van het hele gezin!