Dagje Amsterdam

Nanda is samen met haar moeder naar Amsterdam geweest met het openbaar vervoer.

Dagje Amsterdam met het openbaar vervoer

Vandaag ga ik samen met mijn moeder naar Amsterdam. We staan vroeg op want we gaan samen met de trein. We besloten expres dat we met het openbaar vervoer gaan vandaag omdat de auto kapot is. Wel jammer van de auto maar goed het openbaar vervoer is ook leuk. In de tein zitten en lekker naar buiten kijken en wat van de natuur kunnen zien.

Het openbaar vervoer

We pakken de bus vanuit ons dorp richting Groningen. Hier wonen we vlakbij. Na een halfuur komen we dan aan bij hoofdstation in Groningen. Mijn moedr was hier nog nooit binnen gekeken en ze keek dr ogen uit. Ik kom er wel vaker omdat ik een opleiding volg in Zwolle.

We moesten nog even wachten tot onze trein ging vertrekken. Wij waren er al namelijk een half uur voordat de trein naar Rotterdam Centraal vertrekt. Die moesten we hebben en da in Zwolle overstappen. We gaan nog even naar de starbucks voor een lekkere kop koffie en dan lopen we richting het spoor waar onze trein al staat. Wij lopen naar binnen en we gaan samen in een 4zit zitten. Na inmiddels een kwartier vertrok de trein. We kijken onze ogen uit naar dat mooie landschap wat tussen de stations in ligt. Het zonetje schijnt ook mooi en we zaten gelukkig net aan de kant dat je de zon net niet in je ogen kreeg. Yes! Na een tijdje zie ik mijn moeder haar ogen een beetje dicht doen. En ik doe het zelfde. Van al dat naar buiten staren en kletsen al een uur lang word je wel een beetje moe en we moetne zo nog door heel Amsterdam heen lopen. We sluiten beiden de ogen voor een klein dutje.

Ineens word ik een beetje wakker en voel ik de trein langzamer rijden. Ik zie ineens dat we bijna in Zwolle zijn. Ik maak mijn moeder wakker en we pakken snel onze jassen. We wachten even tot we helemaal stil staan en we lopen dan richting de deur. Op het momentdat we uitstappen zagen we de trein die we moisten hebben aan de overkant maar wel op een ander perron. We rennen de trap af omdat we maar 5 minuten overstap tijd hadden. De trap naast ons pakken we snel om weer omhoog te gaan en springen snel de trein in. Achter ons horen we het geluid dat de deuren gingen sluiten. Yes nog net optijd. Ook in deze trein gingen we in een 4zit zitten en beiden vielen we weer in slaap.

Na een uur zij we dan eindelijk in Amsterdam. Mijn moeder en ik waren al een tijdje wakkeren zaten nog weer een beetje te kletsen. Toen we de conducteur hoorde zeggen dat we er waren bij Amsterdam Centraal  pakte we onze jassen en tassen en liepen we naar de deur. Toen de deuren opengingen voelde we de warmte ons tegemoet komen. We liepen achter de mensen aan van de trap af en liepen we richting de uitgang. Bij de poortjes checkte we uit en liepen richting een tram. Met de tram gingen we naar de Dam. Jemig wat was dat groot zeg. Zoals bijna elke andere toerustingen we op de foto met het monument en met het paleis die aan de andere kant stond.

Even een terrasje pakken

Na die treinreis hadden we beiden wat hoger gekregen en het was inmiddels ook al 12 uur. We zagen gelijk naast ons een terrasje en daar zijn we gelijk neer geploft op de stoelen. Er kwam gelijk iemand aan die onze bestelling opnam. Beide een tosti en een heerlijke kop thee. Na lang wachten was het eten dan eindelijk klaar en konden we eten. Na dat we het eten op hadden gingen we gelijk betalen. Toen we dat hadden gedaan gingen we gelijk door naar de winkel straat.

De Kalverstraat

We lopen een stukje veder en komen aan bij de Kalverstraat. De winkel straat van Amsterdam. Daar gingen we gelijk de eerste paar winkels in die  vooraan in de straat staan. Wat heerlijk. Even shoppen. Ik bespaar jullie de moeite met wat we allemaal hebben gepast en gekocht. Anders zijn we morgen nog niet klaar, hahaha!

Na een half uur weze winkelen in De Kalverstraat  kwamen we iemand tegen die om geld vroeg. Ik denk dat het een zwerver was want hij zat met een kartonnen bordje. Wij liepen net als alle andere mensen door om weer even ergens te gaan zitten om te eten en te drinken. Na dat we alles op hadden zat mijn moeder zo vol dat ze de rest van haar broodje niet meer op kon. Ze besloot om het broodje mee te nemen en toen we hadden betaald en naar buiten liepen zag ze de man nog zitten. Ze liep naar de man toe om het broodje te geven en de man vond dat zo lief. Hij bedankte haar alleen maar en keek heel blij naar het broodje. Weer wat goeds gedaan vandaag.

Toen we klaar ware met winkelen aan de ene helft van de straat gingen we terug lopen en bij de andere kant van de straat naar binnen.

 

De terugreis

Weer een uurtje veder waren we weer terug bij de Dam. Hier stapte we weer op de tram naar centraal en daar hebben we bij de Febo wat gegeten en toen gezocht welke trein we weer terug moesten hebben. We besloten te gaan voor de zelfde trein waarmee we ook naar Amsterdam zijn gegaan. Daar in gestapt en zo gingen we weer terug via Zwolle naar Groningen. Vanaf Groningen weer de bus terug naar ons dorp en toen waren we weer thuis. Een echt geslaagde dag!

Evenement of uitje toevoegen?

Wilt u informatie over het plaatsen van uw uitje, evenement of heeft u een klacht?

Neem contact op
T: 0594-555013
E: info@wattedoenvandaag.nl