Wat te doen in Zwolle

Breng een bezoek aan de prachtige stad in Overijssel.

De stad Zwolle ligt in de provincie Overijssel en heeft een oppervlakte van zo’n 110 km2.

Wat te doen in Zwolle

Zwolle is een stad met verschillende leuke bezienswaardigheden en er zijn vele activiteiten voor een gezellig en leuk dagje weg. Of je een dagje met je partner op stap gaat of juist gezellig met de kinderen op pad wilt, er zijn altijd passende mogelijkheden in Zwolle.

Bekijk hieronder een aantal leuke tips en voor je het weet bent u wat aan het doen in Zwolle!

Weekendje weg in Zwolle

Wil je even de tijd nemen om Zwolle te bekijken en ben je er liever wat langer dan maar één dag? Dan boekt je er toch een hotelovernachting bij? Zwolle kent verschillende mooie en luxe hotels waar het heerlijk vertoeven is. Het ligt er maar net aan waar je zin in hebt. Will je met het gezin in een gezellig familiehotel overnachten? Of heb je juist zin om met je partner te overnachten in een luxe en romantisch hotel?

Boek bijvoorbeeld een hotelovernachting bij Van der Valk Hotel Zwolle, hier vindt je 178 ruime kamers waar je heerlijk kunt genieten na een intensieve dag.

Bezienswaardigheden Zwolle

Ben je nieuwsgierig naar de bezienswaardigheden in Zwolle? In ieder geval de Peperbus moet je gezien hebben, officieel heet dit gebouw de Onze Lieve Vrouwetoren. Je vindt dit gebouw in het centrum van de stad Zwolle.

In 2005 en 2002 is de Peperbus nog grondig gerenoveerd. Als de basiliek open is kunt u de toren ook beklimmen. Reken wel op een stevige klim, er zijn namelijk 236 treden.

Sassenpoort

Een prachtig historisch gebouw die je zeker moet gaan bezoeken in Zwolle is Sassenpoort.

Sassenpoort in de stadsmuur van Zwolle. De stadspoort werd gebouwd eind van de 14de en begin van de 15e eeuw als onderdeel van de stadsverdedigingswerken.

Sassenpoort is ook te bezichtigen. Tijdens de openingstijden op woensdag, vrijdag en zondag van 13.00-17.00 en op zaterdagen van 11.00-17.00 kun je een rondleiding boeken. Tijdens de rondleiding krijg je een mooie impressie van de Sassenpoort. Je hoort de verhalen over hoe vroeger de poort dienst deed als verdedigingswerk van de stad Zwolle. Over de Hertog van Gelre, over Van Ittersum, over het rijksarchief, en over de mogelijkheden die de poort vandaag de dag heeft.

Boek je uitje vooraf! Koop direct je tickets

Loop je vanaf Sassenpoort Zwolle in, dan kom je direct langs diverse boetiekjes. Van delicatessen, wooncadeaus van Taronja tot eigentijdse kleding. De gezellige winkels nodigen je uit voor een dagje uit in Zwolle!

Musea in Zwolle

Heb je wel zin in een cultureel dagje uit in Zwolle? Dan kun je terecht in leuke en interessante musea. Wat dacht je bijvoorbeeld van Museum de Fundatie? Museum de Fundatie bevindt zich aan de Blijmarkt, middenin de binnenstad van Zwolle. De hedendaagse kunst en cultuur is hier te vinden.

Nabij Zwolle vindt je ook Kasteel het Nijenhuis, dit is één van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel. Kasteel het Nijenhuis is omgeven door een prachtig landschap. De geschiedenis van kasteel het Nijenhuis begint in de late middeleeuwen.

Winkelen in Zwolle

In Zwolle kun je heerlijk winkelen! De vele leuke winkelstraten met een grote diversiteit aan winkels vind je in het centrum. Het centrum is sfeervol en erg gezellig! De bekendste winkelstraat in Zwolle is de Diezerstraat, hier kun je voornamelijk de grote ketens en bekende merken vinden. Zoek je de kleinere boetiekjes en speciaalzaken dan moet je echt even naar de Sassenstraat en Luttekestraat wandelen. Gezelligheid vind je ook langs de Oude Vismarkt, en ronde het Grote Kerkplein en de Nieuwe Markt.

Hier tref je ook tal van gezellige terrassen en cafés voor een hapje en een drankje een lekker ijsje of gezonde smoothies. Scoor je perfecte outfit in het centrum van Zwolle!

Visit Zwolle

Zwolle daar kun je ronddwalen in de rijke geschiedenis. Of je kunt gaan struinen door de winkelstraten. Lekker eten en drinken of naar de beroemde haute cuisine van De Librije. Ontdek de prachtige stad Zwolle!

Visit Zwolle