Wat te doen in Zwolle

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes maar ook de leukste evenementen!

Wat te doen in Zwolle. De stad Zwolle ligt in de provincie Overijssel en heeft een oppervlakte van zo’n 110 km2. Zwolle is een stad met verschillende leuke bezienswaardigheden en er zijn vele activiteiten voor een gezellig en leuk dagje weg. Of u nu een dagje met uw partner op stap gaat of juist gezellig met de kinderen op pad wilt, er zijn altijd passende mogelijkheden in Zwolle.

Bekijk hieronder een aantal leuke tips en voor u het weet bent u wat aan het doen in Zwolle!

Weekendje weg in Zwolle

Wilt u even de tijd nemen om Zwolle te bekijken en bent u er liever wat langer dan maar één dag? Dan boekt u er toch een hotelovernachting bij? Zwolle kent verschillende mooie en luxe hotels waar het heerlijk vertoeven is.Het ligt er maar net aan waar u zin in heeft. Wilt u met het gezin in een gezellig familiehotel overnachten? Of heeft u juist zin om met uw partner te overnachten in een luxe en romantisch hotel?

Boek bijvoorbeeld een hotelovernachting bij Van der Valk Hotel Zwolle, hier vindt u 178 ruime kamers waar u heerlijk kunt genieten na een intensieve dag.

wat te doen in Zwolle

Bezienswaardigheden Zwolle

U bent nieuwsgierig naar de bezienswaardigheden in Zwolle? In ieder geval de Peperbus moet u gezien hebben, officieel heet dit gebouw de Onze Lieve Vrouwetoren. U vindt dit gebouw in het centrum van de stad Zwolle.

In 2005 en 2002 is de Peperbus nog grondig gerenoveerd. Als de basiliek open is kunt u de toren ook beklimmen. Reken wel op een stevige klim, er zijn namelijk 236 treden.

wat te doen in zwolle

Musea in Zwolle

Heeft u wel zin in een cultureel dagje uit in Zwolle? Dan kunt u terecht in leuke en interessante musea. Wat dacht u bijvoorbeeld van Museum de Fundatie? Museum de Fundatie bevindt zich aan de Blijmarkt, middenin de binnenstad van Zwolle. De hedendaagse kunst en cultuur is hier te vinden.

Nabij Zwolle vindt je ook Kasteel het Nijenhuis, dit is één van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel. Kasteel het Nijenhuis is omgeven door een prachtig landschap. De geschiedenis van kasteel het Nijenhuis begint in de late middeleeuwen.

Winkelen in Zwolle

In Zwolle kun je heerlijk winkelen! de vele leuke winkelstraten met een grote diversiteit aan winkels vind je in het centrum. Het centrum is sfeervol en erg gezellig! De bekendste winkelstraat in Zwolle is de Diezerstraat, hier kun je voornamelijk de grote ketens en bekende merken vinden. Zoek je de kleinere boetiekjes en speciaalzaken dan moet je echt even naar de Sassenstraat en Luttekestraat wandelen. Gezelligheid vind je ook langs de Oude Vismarkt, en ronde het Grote Kerkplein en de Nieuwe Markt.

Hier tref je ook tal van gezellige terrassen en cafés voor een hapje en een drankje een lekker ijsje of gezonde smoothies. Scoor je perfecte outfit in het centrum van Zwolle!

winkelen in Zwolle

Visit Zwolle

Zwolle daar kunt u ronddwalen in de rijke geschiedenis. Of u kunt gaan struinen door de winkelstraten. Lekker eten en drinken of naar de beroemde haute cuisine van De Librije. Ontdek de prachtige stad Zwolle!

Visit Zwolle