Wat te doen in Den Bosch

Wandelen of winkelen het kan allemaal in Den Bosch!

‘s-Hertogenbosch, door de meeste mensen Den Bosch genoemd, is gelgen in de provincie Noord-Brabant. Het is de hoofdstad van deze provincie en er wonen zo’n 150.000 mensen. Naast Den Bosch is Oss ook een grotere stad van de provincie.

Wat te doen in Noord-Brabant? Wij hebben wel leuke ideeën en tips.

Wat te doen in Den Bosch

Den Bosch kent verschillende leuke en interessante bezienswaardigheden. denk bijvorobeeld aan het Sint Janskathedraal. Dit prachtige bouwwerk vindt je aan de rand van het centrum en het is een echte blikvanger. Ook het Stadhuis van Den Bosch mag er zijn, deze vindt je aan de Markt.

Daarnaast vindt je in de stad ook enkele musea, waarvan het Noordbrabants Museum waarschijnlijk de bekendste is. Dit museum is gevestigd in een 18e eeuw stadspaleis. Je kunt er tentoonstellingen bezoeken op het gebied van cultuur, geschiedenis en kunst.

Weekendje weg in Den Bosch

Den Bosch is zeer geschikt om er een lekker weekendje weg van te maken. Het Stadshotel Jeroen is een aanrader om te overnachten in Den Bosch. Dit is een klein en sfeervol hotel in de binnenstad. Hier geniet u nog echt van een Bourgondisch verblijf met een ongedwongen en persoonlijk karakter. Het hotel is vernoemd naar de bekende Jeroen Bosch, hét boegbeeld van de stad.

Dagje uit met de kids in Den Bosch

Wil je een dagje met de kinderen uit naar Den Bosch, dan is Ballorig ‘s-Hertogenbosch een tip! Voor de allerkleinsten tot en met 4 jaar oud is er een speciale afgeschermde speelruimte. De andere kinderen kunnen los gaan in de speeltoestellen.

Klimmen, klauteren, glijden, springen en wat al niet nog meer. Bij Ballorig is het altijd feest!

Bezoek Den Bosch

Den Bosch is een bezoekje echt meer dan waard! Er is zoveel te doen, iedere maand staat de agenda in Den Bosch vol met de leukste activiteiten. Ga naar  Den Bosch en ontdek de cultuurhistorie,  de vele knusse winkelstraatjes en gezelligste restaurants.

Bekijk de agenda van Den Bosch